Home Informaţii la zi Atlas a luat cu asalt expoziţia Conexpo, de la Las Vegas
Atlas a luat cu asalt expoziţia Conexpo, de la Las Vegas

Atlas a luat cu asalt expoziţia Conexpo, de la Las Vegas

0

Atlas Gmbh a impresionat publicul care a participat la Conexpo (7-11 martie), cu o multitudine de echipamente noi, manipulatoare, excavatoare și macarale. Printre utilajele expuse de producător s-a numărat manipulatorul 160 MH, ideal pentru aplicaţiile de interior și cele din spaţiile înguste.

Acesta are un consum mediu de mai puţin de 7 litri, este dotat cu un motor Tier4 final și poate fi echipat cu sistemul Midi lift, care îi permite operatorului să ridice cabina cu 1.200 mm, pentru a avea o vizibilitate mai bună asupra șantierului. Tot la capitolul manipulatoare, a fost expus și modelul 350 MH E, acţionat electric, de 75 kW, cu o capacitate operaţională de 35 de t, şi o transmisie electrică de 170 kW. Utilajul necesită o valoare de încărcare minimă de 90 kW. Energia electrică este furnizată prin intermediul unui cablu electric de 80 m, iar raza maximă de lucru este de 18,2 m.

Cu o greutate operaţională de 20 de t și echipat cu un motor de 130 CP, excavatorul cu deplasare pe șenile ATLAS 1404 ZW este extrem de flexibil. Noul sistem de bord CARSY asigură o presiune de contact cu șenilele, ceea ce generează o capacitate de tracţiune maximă, la o uzură minimă a pneurilor. Excavatorul poate fi echipat cu orice atașament hidraulic și are o adâncime maximă de săpare de 4,3 m. Un alt echipament prezentat la Conexpo a fost noul excavator pe șenile ATLAS 190 W, cu o greutate operaţională de 20,8 t, un motor de 158 CP. Acesta poate atinge o adâncime maximă de imersie de 6,71 m, are un centru de gravitate optim, greutatea fiind foarte bine distribuită.

Cel mai bine reprezentat segment la Conexpo a fost de departe cel al mașinilor de ridicat. AK 65CS A3L, macaraua de mici dimensiuni din clasa de 6 tm, intens utilizată pentru lucrul pe drumurile publice, este un utilaj versatil, cu o deschidere hidraulică de braţului de 7,2 m și o capacitate de ridicare de 730 kg. AK 125CS A4 este o altă macara din gama non-EC ce face parte din gama medie. Are 4 extensii hidraulice și o rază de acţiune de 12,3 m, o capacitate de ridicare de 720 de kg. Macaraua AK 240.2 E A6, un model extrem de popular și foarte apreciat, a fost prezentată la Conexpo și în varianta „E” cu control prin radio. Are 6 extensii hidraulice, o rază de 6,5 m, iar unghiul său negativ poate ajunge în locuri greu de accesat. AK 332.3E A8 este un model mai lung, cu o rază de acţiune impresionantă de 21 m, 8 extensii și unghi negativ. Suportul cu o lăţime de 7,4 m asigură stabilitatea acestui echipament cu un moment de ridicare de 332 kNm. Special concepută pentru piaţa americană și cea candiană, AK 440 V CS este folosită mai ales în lucrările pentru fundaţie, și o rază de 2 m la 1 t.