Home Informaţii la zi CASE CONSTRUCTION – Press Launch 2017
CASE CONSTRUCTION – Press Launch 2017

CASE CONSTRUCTION – Press Launch 2017

0

Apropierea celei mai mari expoziţii de utilaje și tehnologii de construcţii din Europa, SAMOTER 2017, care se va desfășura în Italia, reprezintă o oportunitate pentru producătorul full-line de utilaje CASE să lanseze noile game de mașini pentru construcţii, chiar în… Italia. Și dacă tot suntem aici, ziariști de pe întreg continentul european invitaţi special, de ce să nu fie o prezentare cu stil? Cel mai bun loc, elegantul complex CNH Industrial Village, construit pe o suprafaţă de 27.000 mp într-un stil modern, dar și funcţional.

În cadrul uimitorului showroom de 8.000 mp au fost alocate spaţii largi pentru a putea fi examinat fiecare utilaj prezentat aici, în premieră. Dar aceasta a fost numai introducerea în atmosfera unui eveniment important pentru piaţa construcţiilor …

Noutăţile tehnologice au fost prezentate de către specialiștii CASE atât în cadrul unei conferinţe ample, cât și prin intermdeiul unei analize detaliate într-un loc cu totul special, și anume în cadrul muzeului integrat în acest complex multifuncţional. Gazdele au subliniat astfel continuitatea și tradiţia tehnologică a unui brand care va împlini în doar câteva luni 175 de ani. Aici, fiecare utilaj din noua generaţie CASE a fost prezentat de către un tehnician al grupului, ziariștii putând pune întrebări, examina liber și fotografia fiecare detaliu.

Dar utilajelor le stă bine pe șantier, așa că finalul acestei zile excepţionale l-am petrecut pe terenul de testare, unde am văzut la lucru toate mașinile. Acestea au urcat pante abrupte cu material în cupă, au săpat, încărcat în camioane…, totul în cea mai mare viteză, deoarece atunci când se calculează eficienţa în exploatare, ciclurile scurte de lucru devin unul din indicatorii importanţi.

CASE este cunoscut ca unul dintre puţinii producători mondiali de buldozere, cu o gamă completă de mașini ce pot fi livrate pe orice continent. Dezvoltarea tehnologiilor, dar și a calităţii mașinilor reprezintă o preocupare majoră, CASE făcând în acest sens investiţii majore în fabrica sa din localitatea San Mauro, printre acestea numărându-se și implementarea noilor sisteme de tracţiune pentru buldozere, produse de către Sumitomo Technology. Astfel, acum pentru întreaga piaţă europeană sunt livrate buldozere care au trecut prin același proces tehnologic de producţie și au aceleași componente cheie de la furnizori de tradiţie.

Investiţiile în modernizarea liniilor de producţie sunt însă mult mai extinse, liniile de producţie fiind pregătite pentru noua gamă de mini-excavatoare sau gama T de buldo-excavatoare, lansată în premieră mondială în luna ianuarie a acestui an.

Mai multe opţiuni și o nouă identitate vizuală – seria T de buldo-excavatoare

Chiar dacă producătorul a considerat, datorită rezultatelor excelente înregistrate pe piaţă de către seria T de buldo-excavatoare, că trebuie să păstreze denumirea, putem spune că upgrade-ul suportat de noile mașini lansate la începutul acestui an le aduce mai mult spre o nouă generaţie de mașini. Cu alte cuvinte, sunt păstrate aceleași caracteristici deosebite, apreciate de piaţa internaţională, precum robusteţe și operarea simplă, în plus utilizatorul obţinând beneficii mult mai mari datorită motorului Tier 4f, poziţionării cilindrilor de acţionare ai braţului în linie, o variantă constructivă ce elimină forţele tangenţiale ce pot apărea în timpul săpării, sau sistemului de extindere hidraulică a distanţei de săpare.

Reducerea costurilor de operare, pe scurt TCO, începe cu reducerea consumului de combustibil. Acest lucru pare destul de greu de realizat, în condiţiile în care consumurile înregistrate de utilajele cu motoare Tier 4 interim sunt deja mici. Și totuși, noile motoare cu sistem SCR (Selective Catalytic Reduction), fără filtru de particule extern (DPF) sau sistem de regenerare, implementate pe actuala gamă de buldo-excavatoare, au demonstrat că orice este posibil, chiar și un consum mai mic decât un consum mic. Pe scurt, un motor compact, cu mai puţine componente și un sistem de tratare a gazelor arse SCR montat în exterior, ceea ce permite un acces ușor pentru echipa de între ţinere. În plus, ieșirea tobei de eșapament a fost montată acum de-a lungul pilonului din dreapta, crescând vizibilitatea operatorului asupra câmpului de lucru.

Noua gamă de mini-excavatoare: un nou nivel de productivitate, confort și siguranţă

Noua serie C de mini-excavatoare a fost prezentată în premieră mondială în cadrul conferinţei de presă, fiind vorba de 6 modele ce acoperă gama de la 1,7 la 6 t. Pe parcursul acestui an, CASE va completa gama cu noi utilaje. O concentrare absolută pe gama compactă, justificată de cerinţele pieţe europene, care înregistrează un apetit ce crește an după an pentru astfel de mașini. De fapt, seria C este creată pentru a răspunde cât mai bine cerinţelor constructorilor în termeni de confort, siguranţă și productivitate.

Atenţia acordată componentelor de înaltă clasă a fost confirmată, la fel ca și în cazul buldo-excavatoarelor, prin contractele de parteneriat cu cei mai puternici producători japonezi. Sistemul hidraulic puternic împreună cu noile motoare Tier 4f au dus la o creștere a productivităţii acestora, comparativ cu gama anterioară.

Cele mai mici modele, CX17C și CX18C, oferă performanţe foarte bune, raportate la dimensiunile lor. Acestea se remarcă prin designul compact, uimitor chiar și pentru această clasă, combinat cu o hidraulică de forţă, ceea ce le face extrem de utile atunci când trebuie să se lucreze în spaţii înguste, chiar și în aceste condiţii păstrând o mobilitate incredibilă. Șenilele retractabile reprezintă un avantaj important pentru deplasarea de la un punct de lucru la altul, deoarece odată strânse, lăţimea mașinii scade la mai puţin de un metru. În plus, CX17C este proiectat Zero Tail Swing, un design ultra-compact care exclude posibilitatea de a lovi un obstacol la rotire cu partea din spate a mașinii. Astfel, operatorul se poate concentra numai asupra lucrului, chiar și în zone urbane aglomerate. Puterea mai mare de lucru și ciclurile de lucru mai scurte sunt posibile datorită unui debit hidraulic crescut ce asigură și o capacitate de săpare crescută cu 5% comparativ cu seria anterioară.

Despre gama de utilaje compacte și noile lansări CASE vom continua prezentările în următoarele numere ale revistei, informaţiile fiind cu siguranţă completate de lansările surpriză așteptate la standul producătorului din cadrul SAMOTER 2017 – Verona.

În anul 2016, CASE a prezentat pentru prima dată montat pe buldo-excavatorul 580ST noul sistem de acţionare a braţului de săpare cu cilindrii poziţionali „în linie”, dar și posibilitatea de a mări distanţa de săpare prin extinderea hidraulică a braţului. Acum, aceste facilităţi au fost introduse și pe modelele mai mari, 590ST și 695ST.

Noua geometrie in-line oferă o forţă de rupere mare la nivelul cupei, disponibilă chiar atunci când braţul este extins complet hidraulic. În plus, montajul cilindrilor hidraulici unul după altul asigură o vizibilitate mai mare asupra zonei de lucru din spatele utilajului, dar și o mai bună protecţie a componentelor hidraulice sau a celor glisante împotriva șocurilor sau acoperirii lor cu pământ și alte materiale aderente.

Ne-a atras atenţia și noul cuplaj universal CASE ce permite utilizarea unei game largi de cupe care, chiar dacă nu sunt originale CASE, vor putea fi utilizate într-un mod optim.