• 01 : 23  Afacerile DEUTZ au crescut cu 85%          CNAIR va reconstrui o porțiune din lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu          Manitou are un nou vicepreședinte de marketing și vânzări globale          Mercedes-Benz și-a desemnat cei mai buni tehnicieni din România          Komatsu lansează noua generaţie de giganţi        
  Expoziţii
  Utilaje&Constructii SAMOTER
  SaMoTer 20717 – Telehandlerele, în prim plan

  Bobcat, Dieci, Faresin Industries, Manitou, Merlo și, pentru prima dată Magni Telescopic Handlers, nume grele de pe piaţa internaţională de echipamente de ridicat, au confirmat participarea în calitate de expozanţi la SaMoTer, cel mai important târg din Italia dedicat echipamentelor de construcţii, ce va avea loc la Veronafiere, în perioada 22-25 februarie.

  Vizitatorii vor putea vedea cu ochii lor și testa ultimele utilaje aduse de producători, în Holul 5 și zona exterioară B, dedicate segmentului de telehandlere.

  Acoperire totală

  SaMoTer este singurul eveniment business to business din calendarul european pentru 2017 care le va oferi participanţilor din domeniu o imagine de ansamblu completă a sectorului de construcţii. De la echipamente terasier și pentru construcţia drumurilor, de foraj, concasare, ridicare, vehicule, componente și servicii, companiile prezente vor acoperi toate segmentele din domeniu. Ediţia din 2017 va fi dedicată tehnologiilor și soluţiilor pentru prevenţia și managementul emergenţelor de mediu. Întregul eveniment se va desfășura la Veronafiere, concomitent cu Asphaltica, expoziţia dedicată tehnologiilor și soluţiilor pentru asfaltarea drumurilor, siguranţă și infrastructura de transport (organizată în colaborare cu Siteb) și cu Transport Logitec, expoziţie dedicată industriei transportului și logisticii (organizat de Fiera Milano).

  Cei mai buni aduc ce e mai bun

  CASE CE, Hyundai, Kobelco, Komatsu, Doosan-Bobcat, Hidromek, Mecalac, VF Venieri, Eurocomach-Sampierana, Ihimer, Kubota (E-Mac Group), Takeuchi (Midi Europe) și Yanmar sunt doar câţiva dintre specialiștii în echipamente terasiere care au confirmat deja prezenţa și care vor reprezenta cu succes acest segment, care a cunoscut o revigorare neașteptată în ţara gazdă a marii expoziţii internaţionale. De altfel, piaţa italiană de echipamente pentru construcţii continuă să-și revină, conform ultimelor date publicate de SaMoTer-Verona Observatory în colaborare cu Prometeia, pe baza informaţiilor furnizate de Unacea (Asociaţia Naţională a Companiilor din Industria de Construcţii din Italia). Exporturile de echipamente terasiere, pentru construcţia drumurilor, și cele de foraj, precum și macaralele turn, au atins o cifră de afaceri de 2,07 miliarde de euro (în creștere cu 0,7%), în primele zece lui ale lui 2016. Și importurile au raportat o îmbunătăţire, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, la peste 663,9 millioane de euro, respectiv o creștere de 26%.

  Asaltul utilajelor compacte

  Productive, eficiente, ideale chiar și pentru lucrările de pe șantierele de construcţii situate în mijlocul zonelor extrem de aglomerate din marile orașe, și cu nivele scăzute de poluare: categoria „ușoară” de stimulează astăzi creșterea în domeniul echipamentelor terasiere din întreaga lume. Miniexcavatoarele și mini-încărcătoarele se comportă extrem de bine la cerinţele de mentenanţă ale contextelor moderne urbanizate, precum cele întâlnite în Europa și Statele Unite ale Americii. Cu un nivel minim de muncă invazivă, aceste echipamente sunt capabile să opereze în spaţii de lucru limitate și pe șantiere de construcţii temporare. La toate acestea se adaugă și elementul de sustenabilitate: echipamentele mici, de ultimă generaţie, pot elimina peste 90% din particulele de gaze de eșapament, comparativ cu cele fabricate înainte de anul 1996.

  La nivel global, mini-încărcătoarele și miniexcavatoarele de până la 6 tone continuă să câștige cote de piaţă tot mai mari, evoluând de la vânzări totale de 15% înregistrate în 2010, la un procent de 24% în 2015. Acest trend crescător este întâlnit și pe piaţa de utilaje din Italia, după cum arată un studiu elaborat de SaMoTer. În perioada ianuarie-iulie 2016, Italia a raportat vânzări de 3.935 de miniexcavatoare, cu 24% mai mari decât cele înregistrate în aceeași perioadă a anului anterior. Și segmentul mini-încărcătoarelor pe pneuri a experimentat anul acesta o apreciere importantă, cu 342 de unităţi vândute (+44%), fiind urmat de cel al mini-încărcătoarelor, cu 286 de unităţi vândute (+41%). Aceste cifre încurajatoare trebuie, totuși, analizate într-un anumit context, respectiv acela conform căruia sectorul de utilaje terasiere din Italia a traversat o perioadă nefastă, de la debutul crizei economice din anul 2009, cu pierderi masive de 82% din cotă. Cu toate astea, rezultatele referitoare la vânzările din prima jumătate a lui 2016 reprezintă un semn pozitiv pentru întregul segment de echipamente din Italia.

  Utilaje&Constructii Apex
  APEX 2017 – Expoziţia internaţională pentru platforme aeriene

  Un eveniment așteptat cu nerăbdare de industria producătorilor de nacele și platforme aeriene, mărturie fiind faptul că 85 de producători au anunţat participarea încă de la sfârșitul anului 2016, în condiţiile în care spaţiile sunt închiriate în totalitate. APEX 2017 va avea loc în perioada 2-4 mai, locul de desfășurare fiind spaţiul expoziţional RAI, din apropierea orașului Amsterdam – Olanda.

  Aproape toţi producătorii internaţionali de top de echipamente de acces vor fi prezente la APEX, inclusiv o gamă largă de mașini, cum ar fi echipamentele autopropulsate, platforme montate pe vehicule, dispozitive de ridicare, platforme joase și turnuri de acces. De asemenea, vor participa firme specializate în comercializarea echipamentelor uzate, companii producătoare de software de închiriere și alţi furnizori de produse și servicii auxiliare.

  Printre companiile care și-au anunţat participarea se numără JLG, Manitou, Genie, Teupen, Skyjack, Multitel Pagliero, Holland Lift, Snorkel, Altrex, Imer, Power Towers, Oil & Steel, Haulotte, CTE, Bronto,Ruthmann, Time International, Riwal, Socage, Airo Tigieffe, Palfinger, Dinolift sau Hinowa.

  Opt producători chinezi de platforme aeriene sunt de asemenea așteptaţi, ceea ce reprezintă un alt record pentru APEX, acest lucru având și o altă semnificaţie, indicând o creștere puternică a pieţei platformelor aeriene din China.

  Tony Kenter, Managing Director al Industrial Promotions International (I.P.I.), firma organizatoare a expoziţiei, a declarat: „Este foarte plăcut să vinzi complet zonele interioare și exterioare ale APEX 2017 un cinci luni înainte de eveniment. Anticipăm una dintre cele mai de succes expoziţii APEX realizate vreodată. Acest lucru a fost posibil datorită creșterilor înregistrate în industria de închirieri platforme de acces din Europa. Vizitatorii APEX vor vedea nu numai 85 de producători de echipamente de acces de cel mai înalt nivel, dar vor avea acces liber și la expoziţia adiacentă destinată industriei închirierilor (IRE). Și aici au fost vândute toate spaţiile, peste 66 de mărci care acoperă gama de echipamente compacte, terasiere, grupuri electrogene, producători de software de închiriere șamd expun în standuri special amenajate”.

  Primele șapte ediţii APEX au avut loc la Mecc – Maastricht, iar în anul 2014 manifestarea s-a mutat la Centrul Expoziţional RAI din Amsterdam. Vizitatorii pot să se înregistreze pentru a participa la APEX on-line pe websiteul www.apexshow.com.

  Expoziţia IRE este full-bucking

  International Rental Exhibition (IRE) a închiriat spaţiile 100%, oferta închizându-se odată cu companiile care au anunţat recent participarea, precum Caterpillar, Swepac and Western Global. Mai mult de 65 de producători de echipamente vor fi prezenţi cu spaţii special la centrul expoziţional Amsterdam RAI din Olanda. IRE se va desfășura împreună cu convenţia anuală a Asociaţiei Europene de închirieri platforme aeriană și APEX. Trebuie menţionat că gala premiilor European Rental Awards și o cină oficială vor avea loc la data de 3 mai.

  Manifestarea IRE va cuprinde reprezentări de produse și servicii destinate companiilor de închiriere a echipamentelor de ridicat. Printre expozanţi se vor număra 13 furnizori de echipamente pentru terasamente, cu utilaje de compactare; 14 producători de turnuri de iluminat; 10 specialiști Genset și șapte companii care oferă software și sisteme informatice de închiriere. Printre furnizorii globali care participă sunt incluși JCB, Hitachi, Ammann, construcţii Case, Atlas Copco Portable Energy, Volvo Construction Equipment, Wacker Neuson, Ditch Witch, Vermeer, Thwaites și Yanmar Construction Equipment Europa.

  Pentru prima dată va participa firma spaniolă de închirieri AEM SL și producătorul Italian de turnuri de iluminat Trime. De asemenea, vor mai putea fi văzuţi Beton Trowel, Case Construction, Elentek, Euro Towers, Gölz, Inmesol, Kärcher, Legend Brands Europe (Dri-Eaz), MASE Generators, MCS (Master Climate Control), Mtools (Makinex), NJ Fromont, Perkins, Tobrocco (Giant skid steers) și TSR-Lighting.

  Lista finală cu toţi expozanţii poate fi consultată pe siteul www.IREshow.com.

  Vizitatorii se pot înregistra pentru evenimentul IRE pe website-ul www.ireshow.com.

  Pentru informaţii despre congresul ERA, consultaţi site-ul www.erarental.org.

  Utilaje&Constructii Samoter
  SAMOTER – Locul unde se reunesc marii producători mondiali

  Doosan-Bobcat, Hidromek, Mecalac și VF Venieri, patru jucători cu greutate de pe piaţa de utilaje din întreaga lume, completează lista de expozanţi care vor lua parte la cea de-a 30-a ediţie a târgului internaţional SaMoTer (Verona, Italia, 22-25 februarie 2017), alături de alte nume mari precum CASE CE, Hyundai, Kobelco, Komatsu, Eurocomach-Sampierana, Ihimer, Kubota, Takeuchi și Yanmar.

  SaMoTer este singurul eveniment business to business din calendarul european pentru 2017 care acoperă în totalitate sectorul de construcţii: echipamente terasiere, beton, foraj, concasare, ridicare. vehicule, componente și service, fără a mai aminti training-urile profesionale și ultimele noutăţi adresate operatorilor. Până în acest moment, zece dintre holurile expoziţionale ale Verona Exhibition Centre au fost închiriate complet.

  Focus pe mediu

  Ediţia de anul acesta se va focusa pe tehnologiile și soluţiile destinate prevenţiei și managementului emergenţelor de mediu. Întregul eveniment se va desfășura la Veronafiere, concomitent cu Asphaltica, expoziţia dedicată tehnologiilor și soluţiilor pentru asfaltarea drumurilor, siguranţă și infrastructura de transport (organizată în colaborare cu Siteb și care se va bucura de prezenţa Ammann, Marini și Wirtgen Group), și cu Transport Logitec, expoziţie dedicată industriei transportului și logisticii (organizat alături de Fiera Milano). Pentru a aduce în atenţie tema principală a ediţiei din 2017, organizatorii au planificat în octombrie 2016, la Palermo, a doua etapă a SaMoTer Road Show, eveniment în cadrul căruia au fost dezbătute probleme legate de instabilitatea hidrologică și de contribuţia echipamentelor și a tehnologiilor asupra mediului înconjurător. Scopul întregului demers premergător expoziţiei, care a avut loc și în orașele Bari, Cantanzaro și Genova, a fost acela de a stimula dezbaterile despre protecţia resurselor naturale, fiind prezentate, de asemenea, și activităţile de business și iniţiativele colaterale planificate pentru SaMoTer 2017.

  Semne bune pe piaţa din Italia

  Un studiu prezentat în cadrul conferinţei premergătoare marii expoziţii a indicat faptul că piaţa de echipamente din Italia se află pe un trend ascendent. Potrivit datelor publicate de SaMoTer-Veronafiere Observatory, în colaborare cu Prometeia, pe baza informaţiilor furnizate de Unacea (Asociaţia Naţională a Companiilor din Industria de Construcţii din Italia), în perioada ianuarie-septembrie 2016 au fost înregistrate comenzi de echipamente semnificative atât destinate exportului, cât și pieţei locale. Exporturile de echipamente terasiere, de construcţie de drumuri și pentru foraj, precum și macaralele turn au atins un nivel de 1,86 de miliarde de euro cifră de afaceri, o creștere de 0,8% în primele nouă luni ale anului 2016. Și importurile au înregistrat o evoluţie, situându-se la peste 580 de milioane de euro, cu 26,3% mai mult faţă de aceeași perioadă a anului anterior.

  Inovaţii premiate

  Pe 29 noiembrie 206, în cadrul SaMoTer Day, la Veronafiere au fost desemnate Premiile pentru Inovaţii. Aflat la cea de-a 22-a ediţie, concursul organizat de SaMoTer în colaborare cu Imamoter – Consiliul Na ţional de Cercetar, premiază inovaţiile și progresele tehnologice din domeniul echipamentelor pentru construcţii. În mod inedit, ediţia din 2016 a Premiilor pentru Inovaţii a adus în atenţia publicului soluţii tehnologice dintre cele mai originale dezvoltate de producători pentru a crea echipamente de construcţii din ce în ce mai sigure, prin intermediul unei utilizări masive a sistemelor electronice.

  Marele premiu a fost înmânat companiei italiană Fiori Group S.p.A, care a impresionat juriul cu betoniera mobilă DB X35 BIG BAG, capabilă să încarce automat saci preambalaţi de ciment și agregate, pentru a prepara mixtura, reducând astfel timpii de lucru, dispersia prafului pe șantierele de construcţii și irosirea materialelor. Alte premii și alţi câștigători: Merlo S.p.A., Menţiune Specială pentru Siguranţă Integrată (telehandlerul ROTO cu un braţ de până la 35 de m, dotat cu Sistemul Ajustabil de Control al Stabilităţii ASCS), Cangini Benne S.r.l. – Menţiune Specială pentru Siguranţa Operatorului, Blend Fbg S.r.l. – Menţiune specială pentru Flexibilitatea Producţiei (staţia de asfalt Luigi pentru Metroul londonez), Komatsu Manufacturing Italy S.p.A – Menţiune Specială în categoria produselor prietenoase cu utilizatorul (o interfaţă capabilă să ghideze operatorul în timpul operaţiunilor de lucru complexe), Kobelco Construction Machinery Europe B.V, Nord-Lock S.r.l., Sampierana S.p.A, Simem S.p.A, Simex Engineering S.r.l., SIS-Italy, Venieri S.p.A.

  Utilaje&Constructii Bauma
  Record absolut la Bauma 2016

  Cea de-a 31-a ediție a expoziției internaționale de utilaje și echipamente pentru construcții Bauma a atras la Munchen, între 11-17 aprilie, în jur de 580.000 de vizitatori din 200 de țări, cu 9% mai mulți comparativ cu ediția precedentă.

  După țara gazdă Germania, alte 10 țări precum Austria, Elveția, Italia, Franța, Olanda, Marea Britanie, Suedia, Federația Rusă, Polonia și Republica Cehă au fost prezente la marele eveniment cu un număr mare de participanți.

  Un număr total de 3.423 de expozanți, dintre care 1.263 din Germania și 2.160 din stăinătate (din 58 de țări) și-au prezentat produsele, echipamentele și inovațiile în cadrul unui spațiu expozițional impresionant de 605.000 de metri pătrați. Din acestă suprafață, 63% a fost ocupată de participanții din alte țări, un procent record, nemaîntâlnit până acum în istoria Bauma.

  „Reacția participanților la ediția de anul acesta a fost de-a dreptul uimitoare. Registrele de comenzi ale expozanților s-a umplut mai repede ca niciodată. Mulți dintre aceștia vorbesc chiar de un nivel record al cererilor la Bauma 2016, ceea ce reprezintă un semn pozitiv într-un climat economic incert”, a declarat Klaus Dittrich, Chairman & CEO al Messe München.

  „Bauma este platforma ideală pentru prezentarea dezvoltărilor inovative deoarece are un mare impact asupra industriei din întreaga lume. Și în 2016, cel mai mai târg de echipamente de construcții din lume va fi imboldul care va genera creștere în sector”, a completat Johann Sailer, Chairman al VDMA Asociației pentru Echipamente și Materiale pentru Construcții.

  Utilaje&Constructii Bauma
  Revista Utilaje&Construcții te înscrie la Bauma 2016

  La început de an, revista Utilaje&Construcții vine în întâmpinarea cititorilor și colaboratorilor săi cu o propunere inedită: pe site-ul nostru www.uconstruct.ro vă puteți înregistra on-line pentru a obține biletele de intrare la târgul internațional de utilaje de construcții BAUMA 2016 care se va desfășura în perioada 11-17 aprilie, la Munchen, în Germania.

  Este suficient să accesați bannerul de pe site-ul nostru, situat în partea de dreapta sus – BAUMA 2016-și veți beneficia de o multitudine de avantaje:

  - o reducere de 10 EUR pentru fiecare bilet de intrare;

  - puteți intra direct cu biletul imprimat on-line, fără a mai fi nevoie să așteptați la cozile imense de la intrare;

  - aveți șansa de a câștiga premii speciale, puse în joc de organizatori;

  - numărul de bilet achiziționat de dumneavoastră va participa la toate extragerile speciale din timpul expoziției.

  Utilaje&Constructii Renexpo
  RENEXPO® revine în București mai devreme (17-18 noiembrie)

  Ca urmare a evenimentelor din ultima perioadă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă nu a permis organizarea evenimentul RENEXPO® între 18-20 noiembrie, la Sala Palatului, conform noile măsuri de protecție împotriva incendiilor.

  Ținând cont de această măsură de prevenire a oricărui risc, Sala Palatului a oferit două noi perioade pentru organizarea RENEXPO®, când nici un alt eveniment nu va avea loc în paralel. Fiind cea mai bună opțiune, echipa Reeco, împreună cu expozanții și partenerii la conferințe, au decis să schimbarea perioadei de desfășurarea RENEXPO® între 17-18 noiembrie 2015 și să reducă durata târgului de la 3, la 2 zile.

  „Sunt sigură că vom face față acestei situații și vom oferi o platformă extraordinară tuturor celor care doresc să contribuie la dezvoltarea sectorului de afaceri pe energie regenerabilă și eficiență energetică din România”, spune Gabriela Bujeniță, manager de proiect RENEXPO® South-East Europe (București).

  Din 2008, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE creează în București la Sala Palatului, punctul de întâlnire Nr.1 pentru experți și persoane cheie pentru transfer de cunoștințe în domeniu. Este cel mai mare și important eveniment care revine în fiecare an cu expoziție, conferințe specializare, workshop-uri și evenimente conexe în sectorul energiilor regenerabile și eficienței energetice din România. RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE vă ajută să deveniți independenți energetic, vă aduce în contact direct cu experți care știu să construiască o centrală de biogaz, este târgul pe hidroenergie al României și ajută țara să genereze energie curată pentru o tranziție către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, prin sprijinirea dezvoltării acestui sector.

  Utilaje&Constructii Bauma
  Bauma 2016, spațiu ocupat în totalitate

  Cel mai mare târg din lume dedicat construcțiilor și echipamentelor de construcții, ce se va desfășura în perioada 11-17 aprilie 2016  la München, pe o suprafață expozițională de 605.000 metri pătrați, este ocupat la capacitate maximă.

  Pentru a veni în sprijinul companiilor care se află pe lista de așteptare și care cel mai probabil nu vor beneficia de un stand propriu, organizatorii Bauma oferă în premieră posibilitatea listării în ghidul online al grandioasei expoziții.

  Pe lângă listarea produselor proprii în rețeaua online, aceste companii vor avea acces la un lounge special, pentru a putea organiza întâlniri de afaceri, putând opta totodată pentru servicii adiționale precum soluții electronice pentru a intra în contact cu reprezentanții presei sau diverse alternative de promovare a portofoliului de produse.

  „Din păcate, la fel ca și la ediția din 2013, nu am putut satisface toate cererile de spațiu expozițional, Bauma 2016 fiind deja ocupată în totalitate. Prin această inițiativă dorim să oferim companiilor care sunt pe lista de așteptare oportunitatea de a avea vizibilitate în cadrul comunității Bauma și de a intra în contact cu potențialii clienți din cadrul târgului”, a declarat Klaus Dittrich, CEO al Messe München.

  Până în prezent, 17 companii s-au înscris în rețeaua online a expoziției de anul viitor.

  Utilaje&Constructii IEAS 2015
  IEAS 2015- Un eveniment smart într-un oraș smart

  Cea de-a 11-a ediție a expoziției de echipamente electrice și automatizări IEAS, care a avut loc în perioada 11-15 septembrie 2015, a adunat la Palatul Parlamentului din București companiile reprezentative din industrie. Numărul expozanților nu a depășit 100 de companii, spațiul expozițional fiind ocupat la capacitatea maximă, de 3.600 mp.

  Anul acesta s-a resimțit o creștere pentru companiile din străinătate, acestea fiind prezente în număr mai mare față de anul anterior. Au participat companii din țări precum Bulgaria, Cehia, Italia, Germania, Polonia, Turcia și Ungaria.

  Desfșăurat sub sloganul “Smart Event in a Smart City!” IEAS 2015 a plasat în centrul atenției echipamente și tehnologii dedicate energiei electrice,  automatizări industriale, tehnologii și aplicații smart destinate orașelor, dar și multe inovații pentru industria din România.  Timp de 4 zile aproximativ 3.000 de specialiști au vizitat evenimentul.

  În zona intrării în eveniment a fost prezentat copacul solar, o instalație urbană de socializare care îşi propune să vină în întâmpinarea nevoilor societății de azi. Acest încărcător de gadgeturi și mașini electrice, furnizează energie rețelei energetice a orașului, integrează un Wi-Fi cloud gratuit, iluminează noaptea și funcționează ca loc de întâlnire pentru comunități.

  Tot în zona de intrare au fost prezentate soluțiile pentru stațiile de alimentare dedicate automobilelor electrice, vizitatorii au avut posibilitatea să facă un test drive cu masina electrică Zoe de la Renault și să vadă automobilul electric de la BMW i3. La interior vizitatorii au putut vedea aplicații inovative dedicate orașelor, management-ului de trafic, iluminatului inteligent, sisteme pentru casa automatizată, de masurare și control al mediului – dedicat atât consumatorului final cât și dezvoltatorilor, tehnologii fără fir pentru o mobilitate crescută, sisteme de automatizare industrială, contoarele inteligente, cabluri rezistente în mediile extreme și multe altele. Au fost prezente și imprimante 3D, sisteme de infotouch-uri industriale, roboți și soluții de automatizare pentru aceștia, dar și trotinete electrice.

  În cadrul evenimentului a avut loc și lansarea Asociației Smart City Pro, asociație ce are ca scop constientizarea conceputului de Smart City, un concept foarte dinamic, un proces de transformare continuă prin inovare tehnologică, urbanistică și managerială, un concept ce înglobează elemente ce fac ca orașele să răspundă rapid cerințelor noastre, ca locuitori.

  Utilaje&ConstructiiIEAS2015jpg
  Smart Event in a Smart City ! IEAS – International Electric&Automation Show

  IEAS, International Electric&Automation Show, eveniment ce are loc anual in București, în locația Palatului Parlamentului, a ajuns anul acesta la ediția cu numarul 11. Evenimentul IEAS reunește timp de 4 zile companiile de referință din industrie, instituțiile de profil, reprezentanți ai autorităților locale, ministerelor precum și numeroși reprezentanți ai industriilor vizate. IEAS este un eveniment business to business, un eveniment tehnic, ce imbină elemente de show cu acțiuni de matchmaking și business networking.

  Industria este într-o continuă mișcare și dezvoltare, acest lucru putând fi observat în prezent pe toate piețele, fie că vorbim despre proiecte aflate în derulare sau proiecte noi. Numeroase companii de echipamente electrice, automatizări sau furnizoare de energie electrică au ințeles importanța deosebită a prezenței lor in cadrul evenimentelor specializate. 2015 a adus o piața mult mai dinamică cu reveniri ale expozantilor din anii anteriori, dar și firme noi care au ales anul acesta să fie prezente la IEAS. Peste 15% din numarul participanților este reprezentat de companii din strainatate, din țari precum Bulgaria, Germania, Italia, Polonia, Spania, Ungaria și Turcia. Vor fi prezente aproximativ 95 de companii în cele 3 săli de expunere și se asteaptă 4 000 de vizitatori pe perioada desfasurării evenimentului.

  Anul acesta, IEAS aduce în prim-plan un concept inovativ și de mare actualitate pentru România – Smart City. Smart City la IEAS vizeaza urmatoarele teme principale: Energie Inteligentă,  Clădiri Inteligente, Tehnologii Inteligente, Transport Inteligent, Sisteme de securitate inteligente.

  În cadrul evenimentului vor avea loc o serie de workshop-uri menite să aducă un plus de dinamism conferințelor tradiționale. Peste 10 companii din domeniu vor susține workshop-uri pe teme extinse, de la casa inteligentă și device-uri smart până la transformatoare industriale. Acestea vor avea loc într-un spațiu special amenajat în sala I.C.Bratianu având o capacitate de 50 de locuri pentru public.

  Elementele de show din acest an de care se vor bucura toți participantii la IEAS vor fi din aria produselor smart – cititoare smart de carți de vizită, modalități de acces smart, info-touch-uri, aplicații smart, zona de relaxare specială și multe alte surprize.

  IEAS 2015 se va desfășura sub sloganul „Smart Event in a Smart City” și va fi evenimentul anului dedicat tehnologiilor și industriei. IEAS rămane partenerul de încredere pentru toți cei care activează în industria de echipamente electrice și automatizări.

  Accesul la eveniment se face dinspre Calea 13 Septembrie, intrarea în Palatul Parlamentului fiind E1/B3. Atât parcarea cât și accesul în eveniment sunt gratuite. Pentru vizitarea expoziției vă rugăm să descărcați invitația online accesând linkul http://www.ieas.ro/invitatie-online/

  Programul de vizitare este:

   08 -10 Septembrie – 10:00 – 18:00

  11 Septembrie – 10:00 – 16:00 

  Case
  Intermat 2015 – un succes absolut pentru CASE

  Standul Case Construction Equipment a atras un număr important de vizitatori în fiecare zi a expoziției Intermat 2015. Un lucru normal, dacă avem în vedere că a prezentat în premieră mondială noi serii de utilaje și tehnologii revoluționare, în același timp o navetă a producătorului Case asigurând transportul periodic la centrul Case Customer Centre Paris.

  Case a prezentat noua serie D de excavatoare pe șenile, dar și prima sa serie completă de autogredere, sub sloganul “A new top player in our team”. Noile sale gredere sunt considerate ca fiind cele mai ușor de controlat din clasa lor, oferind un confort deosebit operatorului și costuri reduse de operare, datorate și motorului Tier 4 Final.

  De asemenea, CASE a prezentat și primul prototip hibrid de excavator care are același motor și cinematică precum un utilaj clasic, numai mișcarea de lucru de rotire fiind executată cu ajutorul unui motor electric.

   Numele jocului: interactivitatea

  Case consideră extrem de importantă participarea publicului din întreaga lume, împreună cu specialiștii grupului, la activitățile sale normale de zi cu zi. Astfel, cu o săptămână înainte de show, a lansat un concurs pe Facebook cu denumirea „Paint yoursefl CASE“. Pe parcursul expoziției, vizitatorii au putut să vadă expuse lucrările lor realizate on-line, acestea formând un mozaic de fotografii prezentate la stand. Însuși designul standului s-a dorit a reflecta un pod între vizitatori, clienți, vânzătorii de utilaje Case și specialiștii grupului.

  De asemenea, la stand au mai fost disponibile un sistem format din 4 smartphone-uri, numit Virtual Experience, care a permis celor interesați să găsească noua realitate virtuală Case. Acesta nu numai permitea vizualizarea utilajelor noi prezentate, dar într-o secundă permitea accesul în interiorul cabinei, chiar și la consola de lucru a operatorului.

  Nici echipamentele și accesoriile nu au fost uitate, cu o atingere a ecranului stației virtuale vizitatorii putând configura un utilaj Case, alegând uneltele de lucru. Acestea erau astfel prezentate în detaliu, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al avantajelor aduse utilizatorului.

  Energ
  Conferinţele şi târgul pe energie regenerabilă şi eficienţă energetică – pentru a VII-a oară la Expo Arad

  ENREG ENERGIA REGENERABILA®, evenimentul pe energie regenerabilă şi eficienţă energetică din triunghiul de frontieră România – Ungaria – Serbia a fost prezent pentru a VII-a oară la Expo Arad, între 4-6 martie 2015.

  “În ciuda barierelor legislative şi a scăderii investiţiilor în energia regenerabilă, neam încăpăţânat pentru al şaptelea an consecutiv să reunim specialiştii din domeniu, să analizăm piaţa, să marcăm tendinţele. Anul acesta focusul a fost pe eficienţa energetică în vestul României, care nu este doar o prioritate, ci şi o necesitate atât pentru regiune, cât şi pentru România. Ţara noastră dispune de un potenţial uriaş în ceea ce priveşte eficienţa energetică, fie că vorbim despre sectorul rezidenţial, administrativ sau industrial. Mai este mult de lucru, suntem doar în faza incipientă, iar intenţia noastră este să sprijinim şi să contribuim în continuare la dezvoltarea acestui domeniu Cea de-a VII-a ediţie a târgului ENREG a găzduit peste 30 de companii naţionale şi internaţionale, din 6 ţări europene şi domenii ca: energie solară, eficienţă energetică, hidroenergie, biogaz, cogenerare, plante energetice, consultanţă şi finanţare.

  Târgul, conferinţele de specialitate şi evenimentele conexe au reunit peste 500 de specialişti din domeniu”, a declarat Gabriela Bujeniţă, Manager al proiectului. La ceremonia de deschidere ne-au onorat cu prezenţa Levente BOGNAR, Viceprimar Arad şi Gheorghe SECULICI, Președinte Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad. Evenimentul s-a bucurat şi de vizita Viceconsulului Republicii Federale Germania la Timişoara, domnul Siegfried GEILHAUSEN.

  Târgul a fost patronat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și a fost susţinut de parteneri ca: AREL – Asociația Română a Electricienilor, IPA/ EEN – Enterprise Europe Network, Camera de Comerț Italiană pentru România, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad și Centrul de Excelență pentru Energii Regenerabile, Eficiență Energetică și Mediul Înconjurător CERE.

  În paralel cu târgul au avut loc conferințe, workshopuri şi forumuri de specialitate. Tematicile prezente în cadrul acestor evenimente paralele expoziţiei au fost: eficienţa energetică, energia solară şi biogazul. Atât conferinţele, cât şi workshop-ul şi forumul dedicat studenţilor au oferit participanţilor exemple din practică şi informaţii concrete despre fiecare domeniu în parte.

  În luna noiembrie a acestui an, REECO vă invită și la cea de-a VIII-a ediție a celui mai mare târg pe energie regenerabilă și eficiență energetică din România, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, care va avea loc între 18-20 noiembrie 2015, la Sala Palatului din București.

  Pentru mai multe informații despre ENREG ENERGIA REGENERABILA®, puteți vizita website-ul târgului www.enreg-expo.com.

  Eiffage-Ritchie Bros.
  Eiffage scoate la licitație echipamente pentru construcții

  Peste 80 de loturi de echipamente ale constructorului Eiffage vor fi expuse în cadrul unei licitații pe care Ritchie Bros. o va organiza pe 3 martie în Franța, la St Aubin sur Gaillon, aceasta fiind prima dată când compania franceză pune la vânzare atât de multe echipamente pentru construcții în cadrul unei licitații de o asemenea anvergură.

  Licitația va curpinde o selecție mare de echipamente de mari dimensiuni de la diferiți proprietari de echipamente, inclusiv de la Eiffage Travaux Publics, care vor fi vândute fără oferte minime sau prețuri de rezervare.

  Xavier Barthelemy, directorul diviziei de echipamente Eiffage Travaux Publics, a explicat de ce vor fi vândute un număr atât de mare de utilaje Volvo și Caterpillar în cadrul acestei licitații:

  „Compania noastră lucrează în prezent la linia feroviară de mare viteză dintre Paris și Rennes, pentru care s-au achiziționat un număr mare de echipamente de mari dimensiuni. Întrucât lucrările de terasamente sunt aproape finalizate, am decis să vindem câteva excavatoare hidraulice, dumpere, buldozere, gredere și alte tipuri de echipamente, prin intermediul licitației Ritchie Bros.”.

  „Licitația din luna martie de la St Aubin sur Gaillon este de mare interes pentru potențialii cumpărători, care și-au manifestat deja interesul pentru anumite modele de echipamente, prin intermediul site-ului nostru”, a completat Michel Schietequatte, directorul regional de vânzări al Ritchie Bros..

  bridges-RUSSIA-logo
  Briedges Eu&Russia 2015

  04 – 06 Martie 2015,

  Turkey

  Website: www.bridgesrussia.com