Home Informaţii la zi SaMoTer 2017
SaMoTer 2017

SaMoTer 2017

0

Grupul Doosan Bobcat s-a prezentat la expoziţia SaMoTer 2017 nu doar cu produse noi, printre care o gamă completă de excavatoare compacte și o gamă nouă de telehandlere inovatoare, toate acoperite de o garanţie de trei ani, dar mai ales cu mari așteptări în ceea ce privește vizibilitatea sa pe piaţa din Italia, care a depășit recent efectele crizei economice și în care compania a investit în noi proiecte, unităţi de producţie și forţă de muncă.

La standul expoziţional, brandul Bobcat a fost pus în valoare de un număr mare de micro și mini-excavatoare, încărcătoare compacte pe roţi și pe șenile și de telehandlere, expuse pentru a le arăta celor prezenţi de ce compania deţine poziţia de lider pe piaţa din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) în ceea ce privește performanţa echipamentelor, calitatea și durata de viaţă, Bobcat lansând, de altfel cu această ocazie o nouă gamă de telehandlere plus un mini-excavator zero tail-swing.

Focus pe piaţa europeană

Linia de echipamente Doosan a fost concentrată mai mult pe mașinile din categoria grea, care s-au dovedit a fi extrem de apreciate pe piaţa din Europa în ultimii cinci ani, atât din punct de vedere al cotei de piaţă, cât și al loialităţii din partea clienţilor, considerente care l-au propulsat pe producător ca unul dintre liderii de piaţă. La Verona, Doosan a expus excavatoare pe șenile și pe roţi, alături de încărcătoarele sale super durabile. În plus, prezenţa unui nou model de excavator de mici dimensiuni a demonstrat clar determinarea brandului de a-și extinde gama impresionantă de utilaje, și în această direcţie. Noua serie de telehandlere cu șasiu rigid lansată de Bobcat la marele eveniment, ce cuprinde 11 modele diferite pentru sectoarele de închirieri și de construcţie, cu capacităţi de ridicare cuprinse între 2,6-4,1 t și înălţimi de ridicare ce variază între 6-18 m, îi va permite grupului să se impună și pe acest segment.

Excavatorul E17Z, o lansare mult-așteptată

Introdus în premieră de Bobcat la SaMoter, noul model zero tail swing E17Z completează gama de excavatoare compacte de cu greutăţi cuprinse între 1 și 2 t. Modelul E17Z este, de altfel, o combinaţie fericită între caracteristicile unui utilaj de mărimea sa, la care se adaugă o zonă generoasă și confortabilă dedicată operatorului, dar și ușurinţa cu care poate fi transportat (având o greutate de aproximativ 1,6 t). Forţa sa de săpare și gama impresionantă de echipamente de lucru încântă utilizatorul, la fel ca și modul său de funcţionare impecabilă, performanţa hidraulică rapidă, fiabilitatea componentelor și accesul facil la componentele mecanice importante pentru un service fără probleme.

La noul model E17Z, funcţionalitatea ZTS e dusă la un nou nivel, utilizându-se designul Bobcat Zero House Swing (ZHS) a cărui structură superioară din partea din faţă este de asemenea protejată, colţurile frontale fiind menţinute în interiorul frontale sunt menţinute în interiorul cercului format de braţul excavator atunci când șenilele sunt extinse la maximum. Ca rezultat, funcţionalitatea ZTS face posibilă existenţa unei rotaţii libere de 320°, atunci când se lucrează apropierea zidurilor sau a altor blocaje, confortul operatorului sau performanţa utilajului nefiind sacrificate.

Spaţiu generos și confortabil pentru operator

Mediul de lucru fără compromisuri al excavatorului E17Z, alături de vizibilitatea excelentă, oferă un nivel înalt de confort și siguranţă în timpul lucrului. De fapt, întregul echipament este construit în jurul operatorului, furnizând o ergonomie optimă, indiferent de talia acestuia, cu acces facil la pedale și funcţiile de control. Spaţiul generos de intrare/ieșire îi permite utilizatorului să se așeze pe scaun și săse ridice de pe el foarte ușor. În plus, atunci când nu sunt folosite, pedalele pot fi pliate, pentru a crea mai mult spaţiu în zona picioarelor.

Excavatorul E17Z are o greutate operaţională de 1.749 kg și o adâncime maximă de săpare de 2.249 mm. Multe dintre dotările opţionale în gama standard de 1-2 t sunt disponibile ca standard pe acest model. Dimensiunea compactă, combinată cu o stabilitate mare și o greutate de transport de circa 1,6 t, face din acest utilaj alegerea perfectă pentru aplicaţiile cu spaţii restrânse.

Sistemul hidraulic al excavatorului permite folosirea puterii motorului în cel mai eficient mod cu putinţă, iar ciclurile rapide de lucru, alături de forţele de rupere, furnizează o productivitate maximă. E17Z incorporează arhitectura circuitului hidraulic a modelului mai mare Bobcat E20. Cu o stabilitate și o capacitate de ridicare optimizate, noul excavator oferă, de asemenea, o versatilitate deosebită, putând opera cu o gamă largă de atașamente.

Transportabilitate

În conformitate cu reglementările europene de transport, greutatea maximă remorcabilă pentru licenţa BE este de 3.500 de kg. Cu o greutate de transport de mai puţin de 1,65 t, E17Z poate fi încărcat în orice benă sau remorcă ce poate suporta o greutate totală de 2.200 kg, putând fi tractat cu o mașină de teren.

Panoul de comandă premium asigură accesul la toate informaţiile vitale ale echipamentului, pentru operator. Înălţimea impresionantă de descărcare a modelului E17Z dezvoltat de Bobcat îi permite acestui echipament să încarce ușor cu material benele camioanelor de construcţii, un alt plus fiind acela că utilajul nu trebuie să fie repoziţionat la fel de des, atunci când sapă. Excavatorul poate pătrunde în spaţii extrem de înguste, deoarece în timpul deplasării de la un post de lucru la altul sistemul de șenile se poate strânge și părţile mobile se pliază. Când sunt extinse la maxim șenilele oferă o stabilitate excelentă pentru utilaj. Atât extinderea, cât și retragerea pot fi acţionate cu ajutorul unui comutator din panoul de comandă. Excavatorul este dotat, de asemenea, cu extensii de lame de buldozer ușor de utilizat, dispozitiv de agăţare și dispozitiv de alertă pentru supraîncărcare.

Toate utilajele Doosan Bobcat prezentate la Samoter sunt comercializate în România prin dealer-ul autorizat Ircat CO.

www.ircat.ro