Home Informaţii la zi Elveţienii de la Ammann au„vibrat” la SaMoTer 2017!
Elveţienii de la Ammann au„vibrat” la SaMoTer 2017!

Elveţienii de la Ammann au„vibrat” la SaMoTer 2017!

0

Compania elveţiană Ammann a participat între 22 şi 25 februarie în Verona, Italia, la SaMoTer 2017, cu tot arsenalul din dotare. De la plăci compactoare mici, până la staţii de asfalt, toate au fost expuse în standurile interioare sau exterioare ale târgului. În ciuda diversităţii, toate echipamentele au avut aceeaşi caracteristică: tehnologia modernă care îi poate ajuta în afaceri pe proprietarii acestora şi le poate creşte profitabilitatea.

Cea mai mare expoziţie europeană a anului dedicată utilajelor și tehnologiilor pentru construcţii, SAMOTER, a avut în acest an o secţiune specială dedicată utilajelor pentru producerea și turnarea asfaltului, sub denumirea Asphaltica. Pavilionul separat dedicat acestor utilaje complexe a fost dominat de standul AMMANN, producătorul elveţian prezentând o gamă complexă de mașini, în special destinate compactării asfaltului, staţiile de asfalt fiind montate, datorită dimensiunilor lor, în aer liber. Vă prezentăm în continuare câteva dintre mașinile expuse în cadrul SAMOTER.

Maiurile compactoare ACR 68 şi ACR 70

Plăcile compactoare Ammann asigură cea mai bună compactare dintre toate produsele de pe piaţă, fapt care asigură utilizatorilor lor o productivitate crescută şi atingerea obiectivelor într-un timp mai scurt, comparativ cu alte tipuri de utilaje. Datorită acestei mişcări, ele reprezintă prima opţiune pentru firmele de construcţii, dar şi pentru cele de închirieri de utilaje. În plus, folosirea lor este extrem de uşoară, chiar şi pentru operatorii cu mai puţină experienţă, iar nivelul redus de vibraţii face ca aceştia să resimtă mult mai puţin oboseala, ceea ce duce implicit la creșterea productivităţii. O altă caracteristică apreciată este posibilitatea ajustării înălţimii maşinii, ceea ce conferă un grad sporit de confort. ACR 68 este utilajul perfectă pentru cei care îşi doresc un grad mare de compactare şi preferă un utilaj cu motor pe benzină, în timp ce ACR 70 este ideală pentru cei care preferă să aibă pe şantier un singur tip de carburant, motorina.

Plăcile vibratoare APF 1240 şi APF 1850

Plăcile vibratoare Ammann sunt pregătite pentru orice fel de situaţie, gama de utilaje din această serie acoperind zona de la 54 și până la 825 kg. Ele se împart în trei mari categorii: cu deplasare înainte, cu deplasare înainte-înapoi și cu acţionare hidrostatică.

Indiferent de tipul mașinii, mânerele de ghidaj sunt izolate, astfel că nivelul de vibraţii resimţit de operator este unul foarte mic, oferind acestuia confort şi, implicit, o productivitate crescută. În plus, mânerele sunt ajustabile şi rabatabile, ceea ce reprezintă un mare atuu în cazul lucrărilor desfășurate în spaţii mici la transportarea plăcilor de pe un şantier pe altul. În cazul în care se dorește un nivel absolut minim al vibraţiilor, opţional, compania Ammann oferă o echipare specială cu mânere speciale, patentate de către compania elveţiană. Modelul APF 1240 este echipat cu motoare pe benzină Subaru sau Honda, fiind disponibil şi un propulsor Yanmar pentru cei care preferă varianta diesel. Pe de altă parte, APF 1850 este considerată „zeiţa” plăcilor vibratoare cu mişcare înainte, fiind echipată cu motoare Honda sau Hatz, având putere şi greutate suficiente pentru a face faţă oricărui tip de teren, pământ, pietriş, asfalt etc.

Compactorul ASC 130 D Tier 4i

ASC 130 D este un compactor robust, extrem de stabil şi manevrabil, dotat cu câte un hidromotor pentru fiecare roată spate, ceea ce asigură o tracţiune excepţională. Cu ajutorul sistemului opţional ACE force, utilajul poate identifica suprafeţele care nu au fost suficient compactate, operatorul ştiind precis unde mai este necesară o trecere. Toate informaţiile necesare, cum ar fi numărul trecerilor, nivelul vibraţiilor, sunt disponibile pe un monitor, aşa că munca operatorului este mult uşurată. Ba mai mult, există opţiuni disponibile care pot fi instalate pe maşinile care lucrează în zone unde este nevoie de şi mai multă tracţiune.

ARX 110 D, compactorul tandem greu

ARX 110 D dispune de o articulaţie „pas de crab” care îi oferă utilajului posibilitatea de a acoperi suprafeţe mai mari, într-un mod şi mai eficient. Fiecare cilindru compactor are propria pompă pentru vibraţii, vibratorul având două niveluri de setare. Există o singură pompă care asigură deplasarea, această caracteristică asigurând o întreţinere uşoară a utilajului. Cabina lui ARX 110 D este spaţioasă şi îl ajută pe operator să îşi păstreze concentrarea pe timpul unei ture de lucru.

ARX 12, ARX 26, ARX 45 – compactoarele tandem uşoare

Compactoarele tandem uşoare de la Ammann se descurcă remarcabil în curbe sau când dau de alte obstacole, nefiind necesară o atenţie specială din partea operatorului pentru compactarea pe margini. Vibraţia pe ambii cilindri este standard şi asigură compactarea eficientă. O manetă electrică asigură porniri şi opriri line. În plus, este extrem de apreciată de către operatori. ARX 12 este cel mai mic compactor din gamă, având o lăţime a cilindrului de 820 de milimetri. Este un model extrem de manevrabil, dar şi uşor de transportat. ARX 26 oferă o forţă de compactare de 46 kN. Lăţimea cilindrului său este de 1.200 de milimetri, aşa că acoperă o suprafaţă destul de mare. Cu o greutate de 4.650 de kilograme, ARX 45 este cel mai greu compactor Ammann. Lăţimea cilindrului compactor este de 1.380 de milimetri, iar forţa de 55 kN, fiind astfel şi un model foarte productiv.