Home Informaţii la zi Fayat a achiziționat Divizia de Echipamente pentru Construcția Drumurilor a Atlas Copco
Fayat a achiziționat Divizia de Echipamente pentru Construcția Drumurilor a Atlas Copco

Fayat a achiziționat Divizia de Echipamente pentru Construcția Drumurilor a Atlas Copco

0

Grupul Fayat a decis să cumpere divizia din cadrul Atlas Copco care produce cilindre pentru asfalt și aplicații de teren, betoniere și maiuri, echipamente destinate construcției de drumuri cunoscute la nivel internațional sub brandul Dynapac.

Hotărârea a fost luată cu scopul de a întări poziția strategică a companiei pe segmentul echipamentelor de construcție și mentenanță a drumurilor. Fayat deține deja o expertiză vastă pe această piață, prin intermediul companiilor ce fac parte din grupul său, precum Bomag, Marini, Marini-Ermont și SAE, Secmair și Breining.

Înțelegerea dintre Fayat și Atlas Copco include operațiunile de vânzări și service din 37 de țări, și unitățile de producție din 5 țări: Suedia, Germania, Brazilia, India și China. Afacerea Dynapac numără 1.265 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 309 milioane de dolari în 2016. “Suntem bucuroși și mândri că putem să integrăm Dynapac, un brand foarte cunoscut, în cadrul organizației noastre. Dynapac va ocupa un loc strategic în cadrul grupului nostru și vom continua să creștem și să îi extindem prezența și portofoliul de produse”, a declarat Jean-Claude Fayat, Președintele Fayat Group.

Tranzacția dintre cele două companii va fi finalizată la jumătatea acestui an.