Home Informaţii la zi Foarfeca electrică Haulotte OPTIMUM 8 – un „concentrat de energie”
Foarfeca electrică Haulotte OPTIMUM 8 – un „concentrat de energie”

Foarfeca electrică Haulotte OPTIMUM 8 – un „concentrat de energie”

0

Atunci când vine vorba de versatilitate în aplicaţii multiple, de la mentenanţă indoor, curăţare industrială, activităţi de logistică, retail, iluminat, până la evenimente in-door (expoziţii, studiouri de televiziune), foarfeca electrică OPTIMUM 8 dezvoltată de Haulotte întrunește toate standardele, fiind de asemenea, extrem de productivă și sigură în timpul lucrului, oriunde și oricând.

Simplă, robustă și rezistentă, această mașină de ridicat cu totul și cu totul specială este caracterizată de utilizatorii din întraga lume, ca fiind un veritabil „concentrat de energie”. Și pe bună dreptate!

Performanţă fără precedent

Agilă și flexibilă, OPTIMUM 8 se mișcă cu mare precizie în cele mai dificile spaţii, datorită motorului său asincron. Echipamentul este flexibil atât la ridicare, cât și în timpul deplasării, contribuind astfel la confortul în timpul lucrului al operatorului, cu ajutorul razei sale de întoarcere extrem de mică, de doar 1,5 metri, cea mai bună de pe piaţă. Cu o viteză de deplasare de 5 km/oră, foarfeca electrică OPTIMUM 8 de la Haulotte se mișcă rapid, ceea ce duce la creșterea productivităţii. Compactă, foarfeca electrică poate pătrunde fără probleme în spaţiile cele mai înguste, chiar și prin ușile standard.

Greutatea ideală pe care o deţine îi permite acestui echipament să se deplaseze pe șantier, atât în spaţii indoor, cât și în exterior, în condiţii de vânt de 45 de km/oră, menţinându-și sarcina maximă de 230 de kg. Dotată cu un dispozitiv automat anti-basculare, OPTIMUM 8 beneficiază, de asemenea, de o gardă la sol care îi permite să evite numeroase obstacole și să urce fără nici un fel de problemă rampa unei remorci pentru transport.

Făcută să reziste

Odată cu incorporarea unei contragreutăţi poziţionate în spatele șasiului, care crește automat robusteţea foarfecei electrice OPTIMUM 8, Haulotte a marcat o premieră în domeniul echipamentelor de ridicat. Indestructibilă, foarfeca electrică se comportă ca un absorbitor de șocuri: previne posibilele daune de pe platforma de acces și rezistă loviturilor repetate. Totodată, OPTIMUM 8 este echipată și cu un spaţiu generos pentru depozitarea cablurilor de încărcare și a prizelor electrice.

Cu ajutorul unui tratament specific împotriva factorilor de mediu și a unei protecţii optime împotriva coroziunii, Haulotte a mărit rezistenţa acestui echipament de trei ori. Mai mult decât atât, și riscul scurgerilor de ulei a fost redus de până la două ori: datorită motoarelor AS și al noului sistem de protecţie împotriva gropilor, pierderile hidraulice sunt reduse cu 50%. În plus, conectorii waterproof Deutsch protejează circuitul electric împotriva umezelii, coroziunii și a avariilor.

Fiabilă și sigură, de la un capăt la altul

Compatibilă cu instrumentul universal Haulotte DIAG, foarfeca electrică OPTIMUM 8 integrează diagnosticele din sistemul Haulotte ACTIV’Screen, care furnizează operatorilor informaţii importante despre echipament (alarme, defecţiuni tehnice, alerte de mentenanţă, etc.). Totodată, Haulotte ACTIV’Screen le permite tehnicienilor să utilizeze propriul cod de acces în program și să calibreze echipamentul și defecţiunile tehnice, fără să fie nevoie de utilizarea unor instrumente adiţionale. Pentru a facilita operaţiunile de mentenanţă, OPTIMUM 8 a fost echipată cu două tăvi ușor de deschis, una pentru baterii, iar cealaltă pentru sistemele electrice. Mentenanţa echipamentului este facilitată și de faptul că motorizarea AC nu are perii de carbon, deci nu necesită întreţinere.