Home Informaţii la zi Ford Trucks – prioritate pentru calitate
Ford Trucks – prioritate pentru calitate

Ford Trucks – prioritate pentru calitate

0

Ford Trucks a stabilit un cap de pod puternic în România, aici fiind instalată trambulina pentru țările din centrul și vestul Europei. O ofensivă poate neașteptată pentru cei care nu sunt puternic ancorați în domeniul transporturilor comerciale, dar care este firească dacă urmărim specificațiile tehnice ale camioanelor și, mai ales, pregătirea minuțioasă din spate.

Totul a fost pregătit cu atenție, detalii precum dealerii locali sau opționalele fiind cântărite din timp. România este o țară importantă ca mărime, dar și ca parc auto de camioane, cu o piață matură, chiar dacă face parte din țările aflate în curs de dezvoltare. De asemenea, CEFIN este un nume cunoscut de mulți ani pe piața locală, un dealer puternic de camioane cu capacitate demonstrată de a acoperi întreaga țară fără probleme. Astfel, Ford Trucks a găsit toate elementele necesare pentru a deveni un competitor serios pe piața camioanelor noi din România, dar și baza necesară pentru o extindere europeană de durată.

Despre dezvoltare și strategii de viitor am stat de vorbă cuArmagan Hazar, Senior Manager – Marketing, Business Development&Strategy, Ford Otosan, care a acordat un interviu în exclusivitate pentru cititorii revistei noastre:

Camioanele noastre sunt pretabile pentru o gamă largă de suprastructuri, precum cele pentru îndepărtarea zăpezii, colectarea deșeurilor, rezervoare de combustibil, stingerea incendiilor, mașini de salubritate, distribuție, macarale, pompe de beton, etc.

Utilaje&Construcții: Care este capacitatea de producție Ford Trucks pentru Europa, în prezent?

Armagan Hazar: Deținem o fabrică cu o capacitate de producție de 15.000 unități pe an.

Utilaje&ConstrucțiiCât de important este parteneriatul cu România pentru compania dvs., privind chiar mai departe, la dezvoltarea unei rețele de distribuție europene?

Armagan Hazar: Prin faptul că găzduiește cel mai mare centru Ford Trucks din Europa, România se numără, datorită mărimii sale, printre piețele cele mai importante pe continent, creșterea de piață anuală și potențialul de care dispune reprezentând punctul de start al planurilor de expansiune ale Ford Trucks în Europa. Distribuitorul nostru, CefinTrucks, a fost desemnat reprezentant al companiei noastre datorită experienței vaste pe care o deține în vânzarea de camioane, dar și datorită potențialului de a asigura mărcii o reprezentare foarte bună la nivel național.

Utilaje&Construcții: Enumerați principalele atuuri ale camioanelor Ford pentru construcții, în raport cu alți producători existenți pe piață.

Armagan Hazar: Seriile de camioane Ford  pentru construcții, echipate cu noua generație de motoare Ecotorq, oferă confort, precum și o tracțiune excepțională la urcare și pe teren accidentat. Acestea furnizează în prezent un cuplu enorm, care la 420 CPasigură 2.150 Nm. Atunci când se deplasează în pantă, situație întâlnită în special pe șantierele unde este necesară mutarea unor cantități mari de pământ, mașinile noastre asigură o frânare eficientă, la nivelul cuplului. Astfel, noua frână de motor de 400 Kw reprezintă tot ce este necesar pentru a ține puterea mașinii sub control. Dacă adăugăm și opțiunea Intarder, cu o puterede 600 kW, necesară pentru a face față condițiilor de lucru dintre cele mai dure posibile, capacitatea de frânare ajunge la un total de 1.000 kW, asigurând astfel ca și cele mai mari încărcături să fie transportate în siguranță, chiar și pe cele mai abrupte pante sau dealuri.

O altă caracteristică a noilor camioane de construcții este opțiunea de Transmisie Automată, concepută pentru cele mai restrictive medii de lucru. Aceasta dispune de trei moduri de lucru – Off-road, Rocking și Economy, șoferii având astfel la dispoziție un camion stabil, indiferent de tipul de teren.

Utilaje&Construcții: Aveți în ofertă camioane pregătite pentru activități speciale?

Armagan Hazar: Sigur că da, camioanele noastre sunt pretabile pentru o gamă largă de suprastructuri, precum cele pentru îndepărtarea zăpezii, colectarea deșeurilor, rezervoare de combustibil, stingerea incendiilor, mașini de salubritate, distribuție, macarale, pompe de beton, etc. Deținem o poziție importantă pe segmentulactivităților publice,iar vehiculele destinate pentru activitățile municipale sunt un rezultat al competențelor noastre tehnice. Scopul nostru este acela de a satisface nevoile și așteptările clienților noștri și de a le oferi produse de înaltă calitate.

Utilaje&Construcții: Există un sistem de calitate controlat pentru suprastructurile montate pe șasiu Ford?

Armagan Hazar: Oferim doar camioane cu structura de bază, din producția de fabrică. Suprastructura este furnizată de firmele specializate, acesta fiind procesul standard pentru OEM. Noi propunem o listă de producători specializați, pentru ca clienții noștri să poată alege companiile cu care vor să lucreze, aprobate de echipa tehnică a Ford. De asemenea, avem o echipă specializată care inspectează și aprobă aceste companii în mod regulat. Astfel, atunci când un astfel de producător nu poate întruni standardele Ford Trucks, este înlăturat de pe listă. Această abordare aduce beneficii atât pentru clienți, cât și pentru constructorii de suprastructuri, și le permite ambelor părți să valorifice la maximum afacerile pe care le dețin.