Home Gigantii Soselelor Giganții Șoselelor
Giganții Șoselelor

Giganții Șoselelor

0

Atunci când vine vorba despre transporturi speciale, nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării. Ai nevoie de echipamente de încredere, robuste, pe care să te poţi baza oricând. Altfel, operaţiunea poate eşua, ba chiar pot avea loc şi accidente cu consecinţe foarte grave. În Olanda, există însă o companie care se ocupă doar de trailere de 130 de ani – Broshuis, iar principala ei preocupare este siguranţa transporturilor speciale.

Fabrica a fost înfiinţată în 1885 în Muiden, iar în 1929 a produs primul său trailer. Puţin mai târziu, în 1932, a început producţia de semiremorci şi trailere în funcţie de nevoile clienţilor săi. În 1958, de pe porţile fabricii Broshuis a ieşit şi primul trailer cu platformă joasă, care putea transporta astfel încărcături cu o înălţime mai mare. În 1965, Broshuis înregistrează şi o premieră, prima semiremorcă pentru transport agabaritic extensibilă din lume.

În anul 2000, aceeaşi firmă este primul producător de trailere extensibile 3x, iar după numai trei ani lansează pe piaţă primul şasiu divizat pentru transportul containerelor, un sistem care permite încărcarea tuturor tipurilor de containere.

Premieră mondială: primul trailer cu suspensie independentă

În 2016, eforturile celor de la Broshuis s-au concretizat într-o nouă premieră adaptată vremurilor: SL-AIR 5, primul semitrailer hidraulic cu suspensie independentă pe aer din lume! Noul echipament îmbină astfel capacitatea crescută de încărcare cu un unghi de virare optim. Noul SL-AIR oferă aceleaşi avantaje, o podea care poate fi coborâtă până la numai 79 de centimetri şi o sarcină de 12 tone pe fiecare axă, dar vine cu un plus de 50% la unghiul de virare, patru dintre axe fiind viratoare. Opţional, semitraileul Broshuis poate fi echipat cu un sistem controlat din telecomandă care permite manevrarea cu spatele, chiar şi în cele mai dificile locuri. Graţie stabilităţii sale, poate duce fără probleme o încărcătură de 69,5 tone, deşi trailerul este mult mai uşor faţă de modelele standard. „SL-AIR loveşte exact la ţintă şi, din nou, face revoluţie pe piaţa transporturilor speciale. SL-AIR te poate ajuta să te diferenţiezi faţă de concurenţă cu un plus de valoare, dar şi să faci economii substanţiale datorită greutăţii reduse şi a aerodinamicii sale”, a declarat Pieter Bas Broshuis.

Inginerii olandezi spun că toate piesele care compun acest trailer sunt de cea mai bună calitate, fiind minuţios verificate de-a lungul procesului de producţie. De o atenţie deosebită se bucură şi procesul de tratare şi vopsire a trailerelor. Broshuis a investit într-o linie specială, suspendată, lungă de 250 de metri, în care echipamentele parcurg şase etape de tratare, procesul fiind unul continuu. Prima etapă constă în sablarea echipamentului, o etapă esenţială în tratamentul anti-rugină. Apoi, semitrailerul este curăţat minuţios, pentru a elimina eventualele reziduuri rămase în urma sablării. O altă etapă pe care cei de la  Broshuis pun mare preţ este metalizarea, un strat de zinc fiind ars direct pe semitrailer. Apoi, este aplicat un strat de grund, urmând vopsirea. Când totul este gata, echipamentul este introdus într-un cuptor special, care asigură o uscare uniformă, dar şi o aderare perfectă a vopselei. Pe toată durata procesului, semitrailerele sunt suspendate, aşa că muncitorii au acces chiar şi în cele mai ascunse locuri. Procesul este atât de eficient, încât Broshuis a primit laude chiar şi de la armata olandeză, unul dintre clienţii săi importanţi. De altfel, nu doar Olanda îşi dotează armata cu semitrailere marca Broshuis, ci şi Marea Britanie sau Belgia, care au căutat echipamente cu durată de viaţă lungă.

BROSHUIS -prezentare

Producătorul olandez este una dintre puţinele firme de familie care a rezistat pe piaţa construcţiilor de suprastructuri de mai bine de aproape 130 de ani.

În fiecare an, circa 1000 de remorci marca Broshuis sunt vândute în întreaga lume. Extinderea activităţii sale este evidentă, dacă ţinem cont că actuala fabrică de la Kampen (Olanda) a început cu o hală de numai 5.000 mp, în prezent suprafaţa de lucru depăşind 45.000 mp.

Broshuis oferă o gamă largă de trailere extensibile hidraulice sau cu acţionare mecanică cu roţi viratoare, cu podea coborâtă sau semi-joasă precum şi două tipuri de şasiuri port-containere. De asemenea, la cerere, poate produce în funcţie de specificaţiile clienţilor orice tip de platformă de transport specială.