Home Informaţii la zi Giganții Șoselelor
Giganții Șoselelor

Giganții Șoselelor

0

Kobelco Construction Machinery Co. Ltd a lansat pe piaţă trei serii noi de macarale, 2 CKE-G, BME-G şi CK-G, toate corespunzând celor mai noi norme de poluare din Europa şi America de Nord. Primele două, 2 CKE-G şi BME-G conţin şase modele, iar cea de-a treia, CK-G, patru. Capacitatea de ridicare a acestora variază între 80 şi 250 de tone metrice, pentru piaţa europeană, sau între 85 şi 275 de tone pentru piaţa nord-americană.

În privinţa conceptului, inginerii de la Kobelco au decis să îl păstreze pe cel al primei serii, care s-a dovedit a fi un succes, aşa că pentru a doua serie au venit cu îmbunătăţiri doar în privinţa uşurinţei de operare şi a reducerii poluării.

Motoarele sunt compatibile cu sistemele EU Stage IV şi US EPA Tier 4 Final, graţie unui filtru de particule şi a sistemului SCR (Selective catalytic reduction), care ajută la reducerea cantităţii de oxid de azot eliberată în atmosferă. În plus, datorită modului G, aflat în dotarea macaralelor din seriile CKE-G, BME-G şi CK-G, este economisită şi mai multă energie. Dacă sunt îndeplinite mai multe condiţii de lucru specifice, acest mod poate fi activat de către operator, iar macaraua nu va face risipă de energie atunci când nu lucrează efectiv. În plus, modul G include şi o limitare a turaţiilor motorului, precum şi un control eficient al troliului, care are un sistem de frânare umed. Astfel, el funcţionează fără să se supraîncălzească, un alt mare atuu al său fiind silenţiozitatea operării.

Capacităţi de ridicare mai mari pentru noile modele

În ceea ce priveşte modelul CKE1350G-2, specialiştii Kobelco au reuşit să îi asigure o capacitate de ridicare de 150 tone metrice x 4,4 metri, faţă de precedentul model, care avea o capacitate de 135 tone metrice x 4,5 metri. Noile macarale păstrează dimensiunile vechilor modele, având o greutate de cel mult 45 de tone şi o lăţime maximă de 2,99 metri, fiind astfel foarte uşor de transportat. În schimb, s-au făcut modificări la platformele auxiliare, aşa că, în prezent, macaralele pot fi asamblate şi dezasamblate mult mai uşor şi mai repede. Kobelco Construction Machinery Co. Ltd a luat fiinţă în aprilie 2016, prin fuzionarea a două companii, Kobelco Construction şi Kobelco Cranes, având sediul principal în Tokyo, Japonia. Compania are însă sedii şi în Africa, Orientul Mijlociu, America şi Europa, fiind în plină expansiune. În acest moment, Kobelco Construction Machinery Co. Ltd oferă o gamă largă de exacavatoare şi macarale, multe dintre ele fiind premiate de-a lungul timpului pentru design şi inovaţie. În plus, în 2006, Kobelco Construction Machinery Co. Ltd. a devenit şi titulara unui record mondial omologat de Guiness Book, după ce SK3500D, o maşină pentru demolări, a demolat, lucrând la nivelul solului, o clădire cu 21 de etaje. Ştim cu toţii că japonezii sunt foarte meticuloşi, iar inginerii Kobelco nu fac excepţie. Dimpotrivă, ei par să ducă perfecţiunea spre alte dimensiuni. În special în cazul macaralelor, orice defecţiune nesemnalată pe linia de producţie poate însemna un dezastru mai târziu, posibil cu vieţi pierdute şi pagube materiale uriaşe. Tocmai de aceea, în timpul procesului de producţie, în mare parte automatizat, inginerii Kobelco fac zeci de teste, ca să se asigure că piesele nu au nici cea mai mică defecţiune. În plus, ei au acordat o atenţie sporită şi zgomotului la care sunt supuşi cei aflaţi în preajma macaralei, dar în special operatorul acesteia. Drept urmare, în producţia macaralelor au ales materiale care să absoarbă cât mai bine zgomotul, au eliminat unele piese care îl produceau şi au minimalizat gurile de admisie şi de evacuare ale motorului.

„Kobelco Cranes Europa excelează prin rapiditatea răspunsului acordat clientului, dar şi prin claritatea acestuia. Macaralele pe şenile Kobelco au deja o reputaţie foarte bună de zeci de ani, fiind extrem de fiabile. Acest renume a pavat calea către succes pentru Kobelco, dar nu am fi reuşit fără partenerii noştri cei mai importanţi, clienţii. Misiunea noastră este să îi mulţumim pe ei prin intermediul produselor de calitate ridicată”, susţine Kazuhisa Kakinaga, Managing Director Kobelco Europa.