Home Informaţii la zi Giganții Șoselelor
Giganții Șoselelor

Giganții Șoselelor

0

Merkel Autokrane, o companie din Germania cu tradiţie în domeniul operaţiunilor de ridicare, s-a confruntat recent cu o provocare specială în portul Bamberg, ce presupunea ridicarea unei macarale portuare și încărcare laterală a acesteia pe o navă. Echipamentul, care cântărea 92 t și avea o înălţime de 18 m, a fost instalat pe un perete de cheu, care limita spaţiul disponibil pentru ridicarea altei macarale, întrucât trebuia poziţionată între peretele de chei și canalul Main-Dunăre.

Cu sediul în Bamberg, Merkel Autokrane desfășoară operaţiuni de ridicare și servicii de transport pentru clienţii săi, încă din 1998, și deţine o flotă de peste 25 de macarale mobile, vehicule de transport și unelte de asamblare. Cu o asemenea expertiză la activ, reprezentanţii companiei au reușit să găsească cea mai bună soluţie pentru a duce la bun sfârșit dificila lucrare.

Orice e posibil cu Grove GMK5250Ls

Raza de balansare acceptabilă a macaralei portuare ce trebuia ridicată era mai mică de 10 m, prin urmare utilizarea unei macarale pe șenile sau a unei macarale mobile nu era fezabilă. Cu toate acestea, un model Grove GMK5250L a putut să își facă loc printre spaţiile de lucru înguste, dimensiunile sale compacte, combinate cu capacitatea de ridicare de 250 de t, făcând din acest model alegerea ideală pentru proiectul special ce trebuia îndeplinit.

Compania Merkel a decis să folosească în tandem două modele GMK5250Ls, al doilea echipament fiind furnizat de firma Augé GmbH din Würzburg. Fondată în 1960, aceasta oferă automacarale cu game cuprinse între 25-250 t, ce pot fi folosite pentru o varietate largă de aplicaţii de lucru. La fel ca Merkel Autokrane, compania a adăugat modelul de macara Grove GMK5250L în flota proprie, la începutul anului trecut. „Peretele de cheu care înconjura șantierul de lucru a făcut imposibilă instalarea unei macarele de dimensiuni mai mari”, a subliniat tehnicianul din partea Merkel Autokrane, Karl-Heinz Göring. „Aceste circumstanţe au făcut ca ridicarea în tandem cu cele două macarale compacte Grove GMK5250Ls să fie cea mai eficientă soluţie pentru abordarea noastră asupra acestui proiect, întrucât ne-a permis să profităm la maximum de spaţiul disponibil și să menţinem cheltuielile la cel mai mic nivel posibil”, a concluzionat acesta.

Misiune îndeplinită

Membrii echipei Merkel Autokrane au poziţionat cele doua macarale GMK5250Ls chiar lângă peretele de cheu, în partea dreaptă și cea stângă a macaralei portuare. Macaraua GMK5250L aparţinând companiei Merkel a fost echipată cu o contragreutate de 80 t și a ridicat 65 t, în timp ce macaraua Grove furnizată de cei de la Augé a fost echipată cu o contragreutate de 70 t, ridicând astfel cele 27 t rămase din cadrul de bază al macaralei. Lungimea braţului de 28,5 m al celor două macarale le-a permis celor implicaţi în proiect să atingă capacitatea de ridicare solicitată, precum și o rază de ridicare cuprinsă între 8 și 10 m (8 m în timpul ridicării macaralei portuare și 10 m în timpul încărcării laterale pe o navă ancorată în port). Cei doi operatori ai macaralelor au comunicat prin intermediul unor staţii radio wireless, reușind astfel să își coordoneze planul de ridicare cu cea mai mare precizie. Compania Merkel a mai folosit anterior modelul GMK5250L pentru a demonta alte componente ale macaralei portuare, respectiv braţul. În final, lucrarea s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile, care a inclus pregătirea șantierului de lucru și două zile de ridicări în tandem a cadrului de bază al macaralei portuare.

Compania Marcom este unicul distribuitor autorizat pentru România al mărcilor de macarale Grove și Potain, membre ale grupului american Manitowoc. Cu o flotă de mașini de 30 de mașini de service pregătite pentru orice tip de intervenţie și depozite de piese de schimb în România, grupul Marcom oferă servicii naţionale de întreţinere și reparaţii, garanţie și post-garanţie în cel mai scurt timp posibil pe întreg teritoriul ţării.

Anul acesta, compania Marcom sărbătorește 25 de ani de activitate în domeniul distribuţiei utilajelor și echipamentelor pentru construcţii.