Home Gigantii Soselelor Grupul Faymonville a achiziționat Industrie COMETTO S.p.A.
Grupul Faymonville a achiziționat Industrie COMETTO S.p.A.

Grupul Faymonville a achiziționat Industrie COMETTO S.p.A.

0

Grupul Faymonviile, unul dintre cei mai importanți producători europeni de trailere destinate transporturilor de mare tonaj, a anunțat achiziționarea în proporție de 100% a acțiunilor grupului Industrie COMETTO S.p.A., cu sediul central în nordul Italiei. Această decizie strategică a fost luată de către producătorul belgian cu scopul de extindere a producției și pe segmentul de trailere modulare autopropulsate, consolidându-și astfel poziția sa pe piața internațională de specialitate.

Industrie COMETTO S.p.A. este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de trailere modulare grele, fiind recunoscut ca un specialist al mașinilor autopropulsate. În plus, compania italiană oferă echipamente speciale auto-propulsate pentru aplicații industriale precum șantierele navale și transportul șarjelor de oțel, precum și tehnologiile necesare de manipulare a acestora. Fondată în anul 1954, Cometto a câștigat recunoașterea mondială datorită furnizării sistemului de transport al navetelor spațiale NASA Space Shuttle Orbiter în anii 80, dar și prin implicarea în proiectul european de rachete ARIANE în anii 90.

Prin reunirea celor doi producători, Faymonville și Cometto, sub marca unică Faymonville Group, gama de trailere crește semnificativ și se consolidează pe piața mondială. Astfel, portofoliul Faymonville începe acum cu semi-remorcile MAX Trailer, cu sarcini utile cuprinse între 15 și 60 t și ajunge la trailerele nepropulsate destinate transporturilor grele de 1.000 t, acesta fiind acum completat de unitățile autopropulsate Cometto. Această integrare este benefică ambelor companii, Faymonville combinând tehnologiile proprii în procesele de producție ale trailerelor grele cu know-how-ul Cometto în domeniul mașinilor modulare autopropulsate. Această combinație de cunoștințe avansate și tehnologii se va manifesta nu numai în domeniul producției de trailere, dar și la nivelul cercetării, al dezvoltării de noi produse, al serviciilor oferite clienților din întreaga lume. Președintele grupului Faymonville, Alain Faymonville, este convins că „rezultatul acestei achiziții va fi o capacitate de producție mai mare, împreună cu o calitate mai bună a produselor noastre, dar și servicii mai bune pentru clienții noștri”.

Prin această preluare, Faymonville Group poate oferi echipamente de transport în întreaga lume pentru sarcini cuprinse între 15 și peste 15.000 tone. Unicul importator al mărcii Faymonville pentru România este compania CTE Trailers.