La finalul expoziţiei Bauma 2016, producătorul japonez de macarale Tadano a tras linie,  iar rezultatele nu au putut decât să îi bucure pe reprezentanţii companiei. Noua macara cu trei axe ATF 60G-3, dotată cu un braţ compact, dar puternic şi care  poate suporta greutăţi de 10-12 tone pe fiecare axă, a fost pe placul vizitatorilor.

Dar vedeta expoziţiei a fost macaraua „amiral”, ATF 600G-8, destinată terenurilor dificile. Acest utilaj revoluţionar cu opt axe i-a convins pe mulţi, datorită versatilităţii sale şi a cheltuielilor reduse în ceea ce priveşte operarea.

Aceste costuri mici se datorează unui nou braţ triplu, mai uşor de transportat, şi unui concept inovativ, cu dublă-motorizare. „Interesul pe care publicul l-a manifestat pentru cele două macarale, 60G-3 şi 600G-8, este mai mult decât promiţător. În acelaşi timp, am remarcat cu bucurie că multe alte macarale all-terrain, care acum corespund nivelului Euromot 4 şi care au o capacitate de ridicare crescută faţă de modelele anterioare, au stârnit interesul celor prezenţi. Au fost foarte mulţi clienţi care au spus că vor cumpăra o asemenea macara, unii chiar şi-au dorit să le ia direct de la Bauma. Ne-a bucurat enorm acest lucru, dar, cu toate acestea, TADANO respectă fără excepţie procedura de comandă şi achiziţie, pentru a le putea oferi clienţilor produse de calitate. În ceea ce priveşte ATF 60 şi ATF 600, vom fi pregătiţi pentru livrări în 2017”, a declarat Thomas Schramm, General Sales & Marketing la TADANO.

Macaralele lor pentru terenuri dificile sunt conectate la o reţea amplă, „HELLO-NET”, care le oferă proprietarilor, pe lângă deja „clasicele” informaţii legate de consum, poziţie şi ore de funcţionare, avertizări în timp real, diagnosticări şi rezolvări ale unor posibile erori. Informaţiile sunt transmise şi stocate pe un server la care sunt conectaţi şi reprezentanţii departamentului de service, aşa că rezolvarea eventualelor probleme se poate face şi mai repede. Iar grija celor de la TADANO pentru mediu nu se rezumă doar la atât. Pe acoperişul uzinei Shido, din prefectura Kagawa, au fost instalate panouri solare pe o suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi, iar macaralele sunt transportate cu barja, pentru a reduce costurile şi emisiile poluante.

Reprezentanţii companiei urmăresc cu sfinţenie sloganul creat în 2008 – „Îţi ridicăm visele”, fiind pentru ei un mod de viaţă. Angajaţii TADANO cred în ideea că o macara de calitate poate contribui la realizarea unei lumi mai bune şi la îndeplinirea unor vise.