Home Informaţii la zi Mecalac a achiziționat filiala britanică a Terex Construction Equipment
Mecalac a achiziționat filiala britanică a Terex Construction Equipment

Mecalac a achiziționat filiala britanică a Terex Construction Equipment

0

La finele anului 2016, Groupe Mecalac S.A. a semnat un contract cu Terex Corporation în vederea achiziției filialei acesteia din urmă din Coventry, Anglia, Marea Britanie, care se ocupa cu vânzarea de încărcătoare pe roți, dumpere și cilindre compactoare sub brandurile Fermec și Benford.

Grupul Mecalac este specializat pe proiectarea, fabricarea și distribuția de echipamente de construcții, în special pe cele care sunt utilizate pe șantierele de construcții urbane. Achiziția îi va permite grupului francez să își mărească portofoliul cu game noi de produse și să pătrundă și pe alte piețe de distribuție la nivel mondial, extinzând astfel know-how-ul industrial al companiilor care îl alcătuiesc.

“Achiziția face parte din strategia noastră de creștere bazată pe excelență, pe diversificarea gamelor de echipamente pentru șantierele de construcții urbane și pe dezvoltarea rețelei internaționale de distribuție. Scopul nostru este acela de a împărtăși expertiza proprie, de a dezvolta sinergiile industriale și de vânzări și de a încuraja schimburilor culturale, alături de împărtășirea valorilor fundamentale cu ajutorul echipelor noastre”, a afirmat Henri Marchetta, CEO al Groupe Mecalac.

Tranzacția dintre cele două companii va fi finalizată în prima jumătate a anului 2017.