Informaţii la ziNewsOnlineUtilaje pentru construcţiiUtilaje terasiere

Noua serie CASE- sigure și eficiente

CASE Construction Equipment a lansat în luna martie cel de-al şaptelea model din seria G de încărcătoare frontale, oferind un nou nivel de confort pentru operator şi păstrând aceleaşi atuuri importante, productivitatea crescută şi consumul redus de carburant.

Astfel, întreaga gamă beneficiază acum de caracteristici deosebite, precum o vizibilitate superioară, datorită celui mai mare parbriz din clasa sa, confort îmbunătăţit cu o interfaţă de control premium, panou de control montat pe scaun şi un joystick nou, cu sensibilitate variabilă în funcţie de viteză, capacitate de ridicare mai mare, raportată la greutatea proprie, pentru o productivitate crescută, cabină presurizată cu HEPA şi posibilitatea instalării filtrelor de carbon și, nu în ultimul rând, o înfăţişare nouă, specifică utilajelor din noua genrație CASE Construction Equipment.

Inginerii CASE au reuşit să construiască cea mai confortabilă şi silenţioasă cabină disponibilă în prezent pe piață, ea fiind integrată pentru toata gama G-Series. Drept urmare, operatorii au parte de cel mai bun mediu de lucru, pentru o productivitate ridicată. „Anul viitor, vom marca 60 de ani de la lansarea încărcătoarelor frontale CASE Construction Equipment. De-a lungul anilor, fiecare generaţie de încărcătoare a venit cu inovaţii şi capacităţi îmbunătăţite, dar noua serie G este cel mai mare salt în faţă”, a declarat Alain de Nanteuil, Product Manager CASE EMEA.

O cabină revoluționară

De departe, cea mai mare „revoluţie” s-a produs la nivelul cabinei, aceasta jucând un rol important în viaţa de zi cu zi a oricărui operator. Deoarece petrece multe ore în cabină, este important ca aceasta să le ofere cele mai bune condiţii. În plus, un operator mulţumit, care are parte de un mediu de lucru plăcut, va fi unul productiv. Încă din 1958, inginerii CASE s-au preocupat de acest aspect care, pentru unii, nu pare atât de important. Drept urmare, mereu au venit cu îmbunătăţiri care să susţină eforturile zilnice ale operatorului. Aşa s-a ajuns la un parbriz panoramic, un monitor color de 8 inch, consolă reglabilă montată pe scaunul operatorului, pornire protejată cu parolă, scaun cu suspensie activă, conectivitate pentru telefonul mobil şi reglaje automate ale cupei. Parbrizul noii serii G a fost dezvoltat pornind de la cel al utilajelor din seria F, care era deja cel mai bun din clasa sa. El a fost îmbunătăţit, fiind construit dintr-o singură bucată curbată, care oferă o vizibilitate de neegalat, dintr-o parte în alta şi de la pământ la cer. În plus, graţie capotei slim a motorului, geamului din spate încălzit şi a numeroaselor oglinzi, încărcătoarele din seria G oferă o vizibilitate cum încă nu există la alte modele de pe piață.

În timp ce au reuşit să crească vizibilitatea, inginerii CASE au reuşit să reducă zgomotul din cabină. În comparaţie cu generaţia veche, nivelul zgomotului este mai mic cu doi decibeli. Modelele 521G şi 821G au un nivel de zgomot în cabină de 68 de decibeli, în timp ce 921G şi 1121G ajung la un nivel de 69 de decibeli. Cabinele dispun de un sistem de filtrare şi recirculare a aerului îmbunătăţit, cu un interval mai mare de înlocuire a filtrului. Pentru mediile de lucru foarte dificile, este posibilă echiparea cu un filtru de carbon. Interfaţa de control este intuitivă, pentru un control facil şi productivitate ridicată, iar informaţiile afişate pe monitorul de 8 inch sunt uşor de citit, indiferent cât de puternică este lumina soarelui. În plus, la nevoie, acest monitor afişează şi imaginile surprinse de camera video montată în spatele utilajului.

Consola este reglabilă şi dispune de o cotieră lată şi un joystick ergonomic care, în combinaţie cu comenzile electro-hidraulice, oferă un control desăvârşit asupra utilajului. Opţional, încărcătoarele CASE pot fi echipate cu două joystick-uri în loc de volan, asemenea excavatoarelor CASE. Tot la capitolul confort, noua cabină este echipată cu un sistem hands-free prin Bluetooth, care îi permite operatorului să vorbească la telefon fără să ia mâinile de pe comenzile utilajului, şi cu o ladă frigorifică, în care se pot păstra alimente sau băuturi.

Sistem de propulsie eficient

Toate încărcătoarele frontale CASE sunt echipate cu motoare EU Stage IV/Tier 4 Final, fără filtru de particule sau EGR. Pentru a îndeplini standardele de poluare, a fost implementat un sistem de post-tratare Hi-eSCR, care permite şi menţinerea unor dimensiuni reduse ale motorului. „Cubul” de răcire, amplasat în centrul utilajului, nu în spate, asigură o răcire eficientă a motorului şi îl fereşte de praf sau noroi. Toate încărcătoarele sunt echipate cu o transmisie care şi-a demonstrat deja fiabilitatea, frâne multi-disc şi diferenţiale complet blocabile. În plus, proiectanţii şi inginerii CASE au lucrat şi la design-ul utilajelor: „Am folosit noile tendinţe din lumea auto, care se bazează pe culori mai închise pe roţi şi în partea de jos a utilajului şi culori mai puternice în partea superioară, pentru a sublinia caracterul robust CASE. Am fost şi mai îndrăzneţi, aşa că am amplasat şi un desen 2D reflectorizant, care poate fi văzut şi noaptea”, mărturiseşte David Wilkie, directorul Centrului de Design CNH Industrial.

Similare

1 din 936