Home Informaţii la zi Terex a vândut afacerea de echipamente din India, către Manitou
Terex a vândut afacerea de echipamente din India, către Manitou

Terex a vândut afacerea de echipamente din India, către Manitou

0

Terex Corporation a anunțat că a luat decizia de a vinde afacerea de echipamente de construcții compacte din India, către Grupul Manitou. Hotărârea face parte din strategia de tranzacționare a activităților de echipamente de construcții, și a fost luată după ce producătorul a vândut anterior fabrica din Coventry, către Grupul Mecalac, în decembrie 2016.

După încheierea vânzării, Manitou va adăuga în portofoliul propriul segmentul de echipamente de construcții compacte, compania producând și comercializând mini încărcătoare prin intermediul brandurilor Gehl și Mustang. Înțelegerea dintre Terex și Manitou este estimată să se finalizeze la mijlocul acestui an, prețul tranzacției nefiind dezvăluit până în acest moment.

“Suntem bucuroși să încheiem această afacere cu Manitou, un jucător strategic pe piața internațională de echipamente ce deține resursele necesare, dar mai ales dorința de a dezvolta mai departe această afacere într-o bază industrială pentru Asia și piețele emergente. Pentru noi, vânzarea Terex Equipment Private Limited reprezintă tranzacționarea ultimului activ important deținut de companie pe segmentul echipamentelor de construcții”, a declarat John Garrison, președinte și CEO Terex, adăugând că decizia reprezintă un pas important pentru angajamentul Terex de a se focusa pe activitățile sale principale din portofoliu, respectiv macarale, platforme aeriene și procesarea materialelor.