Home Informaţii la zi Volvo Penta lansează o nouă generație de motoare
Volvo Penta lansează o nouă generație de motoare

Volvo Penta lansează o nouă generație de motoare

0

Volvo Penta și-a extins gama de motoare cu două noi modele diesel, TWD1645GE și TWD1644GE, ambele cu o capacitate de 16 litri.

Modelul TWD1645GE a fost proiectat pentru a produce cu până la 10% mai multă putere, comparativ cu modelele anterioare, pentru a putea oferi astfel o sursă de putere independentă, cu mult superioară. Rotațiile pe minut comutabile îi permit folosirea oriunde în lume. “Odată cu introducerea pe piață a acestui motor, compania noastră stabilește un nou standard de putere. Motorul este echipat cu cele mai noi tehnologii, care îi permit să furnizeze cea mai mare putere per litru decât oricare motor de 16 litri de pe piață”, afirmă Giorgio Paris, șeful departamentului industrial din cadrul Volvo Penta. Motorul TWD1645GE produce până la 800 kVA la 1.800 rpm (60 Hz), și până la 770 kVA la 1.500 rpm (50 Hz).

Cel de-al doilea model, TWD1644GE, produce până la 752 kVA la 1.800 rpm, și până la 717 kVA la 1.500 rpm. Ambele motoare sunt proiectate cu o eficiență a generatorului de 94%. Noile motoare de la Volvo Penta au o densitate a puterii excelentă, combustie optimizată cu injectori electronici de înaltă presiune,  ceea ce duce la o eficiență mărită, și nivele scăzute de emisii, precum și un sistem de control avansat.

Cele două motoare de 16 litri pot fi folosite ca surse primare de putere în locații precum șantierele de construcții, unde nu există surse electrice de alimentare, sau ca surse de rezervă, în locații precum spitalele.