Home Informaţii la zi Wirtgen Group – Deschizător de drumuri la Nordbau 2017
Wirtgen Group – Deschizător de drumuri la Nordbau 2017

Wirtgen Group – Deschizător de drumuri la Nordbau 2017

0

Grupul Wirtgen va participa cu toate brandurile din portofoliu – Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann și Benninghoven – la expoziția Nordbau 2017 (7-11 septembrie) ce se va desfășura în Neumünster, unde va expune cele mai performante tehnologii destinate segmentului de construcție a drumurilor. Cu această ocazie, Wirtgen va prezenta stația mobilă de concasare Kleemann MOBISCREEN MS 702 în premieră mondială.

Frezele Wirtgen – soluții pentru orice aplicație

În calitate de lider de piață pe acest segment, Wirtgen oferă cea mai cea mai largă gamă de mașini pentru frezarea la rece, din industrie. Clienții pot alege din peste 30 de echipamente diferite, fiecare fiind disponibil cu diferite lățimi de frezare. Gama cuprinde de la modele din clasa mică de performanță, cu o putere de 45 de kW, până la freze compacte cu puteri de 257-298 de kW sau freze de dimensiuni mari din clasa mare de performanță, de până la 753 de kW. La Nordbau 2017, producătorul va expune modelul W 50 Ri, care, la fel ca toate celelalte modele din generația de echipamente de frezare mici, are ca dotare principală un nou concept de control care mărește considerabil viteza proceselor de lucru, cu ajutorul numeroaselor sale funcții automate.

Vögele: uimitorul finisor SUPER 1800-3i

Finisorul SUPER 1800 este unul  legendar printre constructorii din întreaga lume. Nici unul nu  se bucură de o popularitate mai mare printre contractorii profesioniști, în dezvoltarea acestuia atentia principala a specialiștilor grupului Wirtgen reprezentând-o aspectele ecologice, economice și ergonomice. Pachetul Vögele EcoPlus, de exemplu, reduce semnificativ atât consumul de combustibil, cât și nivelul de zgomot. Sistemul de operare ErgoPlus a fost upgradat la ErgoPlus 3 și oferă acum numeroase dotări ergonomice și funcționale pentru generația  „-3”.

Consola operatorului conține un display color de mari dimensiuni care oferă condiții bune de citire a datelor, chiar și în condiții slabe de iluminat. În plus, funcțiile AutoSet Plus și PaveDock Assistant fac ca finisorul să fie mai ușor de folosit. Cu o lățime maximă de asfaltare de 10 m și o lungime de doar 6 m, acest utilaj face față cu brio tuturor proiectelor de lucru de pe autostrăzi, drumuri rurale sau cele care presupun așternerea de îmbrăcăminte rutieră pe suprafețe mari.

Hamm: tehnologie inteligentă de compactare și operare ușoară

Hamm oferă de departe, în calitate de trendsetter, cea mai largă gamă de utilaje de compactare pentru asfalt și sol. Pe lângă performanța mare de compactare și caracteristicile excelente de operare și manevrare, cilindrii Hamm sunt extrem de apreciați pentru sistemul de operare intuitiv, simplu,  ergonomic și vizibilitatea deosebită oferită operatorului. Alte avantaje includ tehnologiile inteligente de compactare precum oscilația pentru compactarea asfaltului și a solului și noul sistem de acționare hibrid ecologic.

Conceptul inovativ de operare Easy Drive – soluția integrală pentru o operare confortabilă, sigură și simplă – este, de asemenea, unic pe piață. Implementat pe absolut toate seriile, acest concept face posibilă operarea uniformă pentru toti cilindrii compactori indiferent daca sunt de terasament sau asfalt de la Hamm, inclusiv cilindrul tandem cu pivot DV+ 90i ce va putea fi văzut la Nordbau.

Pentru compactarea asfaltului, Hamm oferă, de asemenea, cilindrii tandem articulati din seria HD+ (7 – 14 t) și seria HD CompactLine (1,5 – 4,5 t), precum și o gamă largă de cilindri cu pneuri (4 – 28 t). Pe lângă clindrii compactori din seria 3000 (10-25 t) și cei din seria H (11-25 t), gama de produse de compactare a solului de la Hamm include, totodată, și modelele compacte H CompactLine (5-7 t) completată de modelul H 25i VC cu tambur de concasare VC, un echipament care poate concasa și compacta materialele foarte dure, într-o singură trecere.

Kleemann: stații de concasare și sortare pentru aplicații flexibile

La Nordbau 2017, Kleemann va expune două mașini din seria EVO ce dispun de proprietăți excelente de transport, flexibilitate și înaltă performanță. Cel mai nou produs dezvoltat este stația de sortare MS 702 EVO cu punte dublă. În puntea superioară, modelul are o suprafață de sortare de 7 mp și poate atinge o productivitate de până la 350 t/oră. Toate componentele sunt ușor accesibile de la sol sau de la nivelul platformelor de lucru. Astfel, puntea inferioară este mai ușor de accesat atunci când banda principala de descărcare este coborâta, simplificând procesul de schimbare a sitelor ciurului. Stația este manevrată cu ajutorul unui panou de comandă digital și al unei telecomenzi, lucru care asigură faptul că toate funcțiile stației sunt ușor de monitorizat și de controlat. Concasorul mobil cu fălci MOBICAT MC 100 R EVO cu dimensiuni compacte este echipat, în plus, cu un sistem de control intuitiv și poate atinge un nivel de productivitate de până la 220 t.

Benninghoven: tehnologie pentru asfalt turnat

De la fabricare până la depozitare și transport, Benninghoven furnizează tehnologiile necesare pentru aplicațiile de asfalt. Mixerele mobile de tip GKL cu ax de mixare orizontal și sistem de acționare hidraulic sau electric sunt concepute pentru omogenizarea și mixarea optimă în timpul transportului. Sunt disponibile cu capacități de încărcare de 5, 7,7 și 10 mc, ceea ce echivalează cu capacități de 12, 18 sau 24 mc de asfalt turnat la o densitate de 2,4 t/mc.

Designul compact este ideal pentru aplicațiile mobile și staționate și sunt disponibile mai multe opțiuni de instalare. La Nordbau, Benninghoven va prezenta publicului modelul GKL Hydraulic 5. Acest mixer de asfalt cu greutate optimizată este echipat cu aprindere complet automată pe bază de combustibil și setează cele mai înalte standarde în ceea ce privește manevrarea, operarea, designul ergonomic, accesibilitatea și siguranța. Monitorizarea continuă a temperaturii garantează o calitate înaltă a mixturii și protejează componentele periferice. Cuplul extrem de puternic al agitatorului pentru o vâscozitate mare a asfaltului turnat este o altă dotare notabilă a acestui echipament.