Home Informaţii la zi Komatsu Europe a lansat încărcătorul pe roți WA480‐8, cu funcție de auto-încărcare
Komatsu Europe a lansat încărcătorul pe roți WA480‐8, cu funcție de auto-încărcare

Komatsu Europe a lansat încărcătorul pe roți WA480‐8, cu funcție de auto-încărcare

0

Komatsu Europe a introdus pe piață încărcătorul pe roți WA480‐8, un performer din categoria grea dotat cu un motor EU Stage IV și, în medie, cu un consum de combustibil mai mic cu 15%. Având la bază toate avantajele modelului anterior, noul Komatsu WA480‐8 oferă clienților o combinație extraordinară de stabilitate, putere de încărcare și efort de tracțiune, fiind perfect pentru orice sarcină de transport sau încărcare. Atașamentele disponibile oferă un avantaj enorm utilizatorului, care astfel beneficiază de o mașină multifuncțională, care poate fi utilizată inclusiv în aplicațiile de manevrare a deșeurilor și cele de carieră.

Încărcătorul pe roți WA480‐8 oferă operatorului posibilitatea de a utiliza modul de lucru auto-digging (auto-săpare). Acesta controlează în mod automat mișcările și înclinarea cupei. Împreună cu noua cupă Komatsu, reproiectată pentru a face mai ușoară intrarea în prisma de material  și care oferă un grad superior de umplere comparativ cu modelele anterioare, încărcătorul pe pneuri Komatsu WA480‐8 oferă acum o productivitate mult mai mare, un consum orar redus, operatorul putând lucra perioade mai lungi de timp fără a resimți oboseala.

Răzvan Marcu, director marketing&vânzări al companiei MARCOM, unicul importator al mărcii de utilaje Komatsu pentru România, apreciază că acest utilaj este reprezentativ pentru întreaga serie 8 de încărcătoare frontale din noua generație. Sistemele avansate de comandă și control, precum și sistemul de monitorizare wirelles Komtrax, oferit în dotarea standard, oferă utilizatorului exact ceea ce are nevoie: o cantitate mare de material mutată în cel mai scurt timp, un consum orar redus de combustibil și posibilitatea de verifica permanent, de la distanță, productivitatea mașinii.

Performanțele tehnice

Motorul reprezintă un elemente central atât când vorbim de consum, cât și de performanțe în timpul lucrului. Noua generație de motoare de la Komatsu, împreună cu sistemele de comandă și control electronice permit o utilizare eficientă a puterii în funcție de sarcinile îndeplinite de mașină: încărcare, transport, descărcare. Turația noii generații de motoare este mai mică, comparativ cu generația anterioară, astfel cuplul motor este mai mare, ceea ce permite atacarea unor pante mari cu cupa încărcată fără un efort deosebit, și mai ales cu un consum mic de carburant.

Motorul Komatsu SAA6D125E‐7 care pune în mișcare noul model WA480‐8 are o putere de 220 kW/299 HP. Filtrul de Particule Diesel Komatsu (KDPF) și celelalte componentele post-tratament lucrează împreună cu motorul, pentru a furniza o eficiență de lucru sporită și o durată mai mare de viață. Un sistem Reducere Catalitică Selectivă (SRC) reduce și mai mult emisiile de noxe, cu ajutorul AdBlue®. Sistemul avansat de control electronic al motorului administrează fluxul de aer și injecția de combustibil, parametrii de combustie și funcțiile post-tratament, astfel performanța sa este optimizată, emisiile de noxe reduse. Funcțiile avansate de diagnostic ale motorului comandă în timp real nivelul de solicitare a acestuia, respectiv puterea necesară pentru o anumită activitate, evitând astfel consumul ineficient de motorină.

Sistemul telematic KOMTRAX și programul de mentananță pentru clienți Komatsu CARE oferă un management al flotei de top și suport tehnic, protejează mașina împotriva întrebuințării greșite și garantează o eficiență maximă și timpi de funcționare mai mari.

Operatorul lucrează mai eficient, dar și mai relaxat

Datorită grupului său motopropulsor fabricat de Komatsu Germany Construction în Hanovra, acest încărcător pe roți este extrem de puternic, fiind în același timp o mașină eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil. În vitezele 1-4, transmisia automată furnizează o operare ușoară și cicluri de încărcare cu productivitate mărită, permițându-i operatorului să se concentreze asupra lucrului. În vitezele 2-4, cu pornire de la o viteză de aproximativ 8 km/oră, convertizorul de cuplu cu autoblocare asigură o eficiență și mai mare.

Komatsu a dezvoltat pentru acest model o cabină spațioasă, prietenoasă cu utilizatorul, cu un nivel al zgomotului măsurat la interior de doar 71 dB(A). Presiunea internă de aer mărită previne pătrundera în cabină a prafului și a altor particule. Pentru ca ieșirea din cabină să se facă ușor și în siguranță, mașina a fost echipată cu o ușă cu deschidere exterioară trepte late și o balustradă care continuă până sus, spre motor. Ferestrele largi au stâlpi de susținere numai la colțuri, oferind o vizibilitate excelentă asupra zonei de lucru.

Un monitor de 7 inchi, full color, de înaltă rezoluție, afișează indicatori cheie ai utilajului, inclusiv nivelul de umplere al filtrului de ieșire din motor KDPF, nivelul de AdBlue®, consumul de combustibil și performanțele de lucru ale echipamentului. Mesajele primite de la sistemul ECO Guidance, acesta oferind sfaturi practice referitoare la modalitățile de reducere a consumului de combustibil. sunt afișate în timp real în timpul operării dar și pe ecranul de exit, atunci când mașina este oprită. Meniul ECO Guidance îi permite operatorului să verifice jurnalele de bord, ghidare Eco și consumul de carburant. Aceste înregistrări de date pot fi folosite pentru reducerea per ansamblu a consumului și pot fi colectate și sortate de către operator.

Un nou scaun cu suspensie pneumatică oferă operatorului o protecție mai bună față de vibrațiile din cabină, acesta beneficiind de o deplasare mult mai confortabilă. Manetele de control electronice montate în scaun cu comutator Înainte-Neutru-Înapoi sunt special create pentru o acționare ușoară, fără efort.

Alte funcții care ajută la optimizarea consumului de combustibil: funcțiile Komatsu Smart Loader Logic funcționează automat și nu intervin asupra operării, economisesc combustibil fără să afecteze productivitatea, indiferent de aplicație.

Sistemul Auto‐Idle Shutdown previne consumul inutil de combustibil prin oprirea motorului după o perioadă de inactivitate a mașinii.

Komatsu WA480‐8, mai eficient ca niciodată   

Întrunește standardele de emisii EU Stage IV

Filtru de Particule Diesel Komatsu și sistem de Reducere Catalitică Selectivă (SCR), Ad Blue®.

Costuri operaționale reduse: consum mai mic cu până la 15%, față de modelul WA480‐6 LC.

Convertizor de cuplu (automat din treptele 2-4), încărcare inteligentă, motor cu oprire automată, ghid de economisire de combustibil pentru operator.

Productivitate crescută

Umplere automată a cupei – disponibilă pentru întreaga gamă.

Sistem de cântărire cu tehnologie RDS, pentru aplicațiile comerciale, în dotarea opțională.

Confort crescut cu ajutorul cabinei de ultimă generație

Consolele de comandă sunt complet suspendate, scaun mai confortabil, nivel redus de zgomot.

Service de calitate

Ușile de acces spre motor cu deschidere laterală, ventilator răcire rabatabil, ventilator reversibil automat, radiator.

Komtrax Step 5  

Comunicații mobile 3G, sistem individual de identificare a operatorilor, rapoarte legate de nivelul de Ad Blue®, de consumul de combustibil și de statusul utilajului, inclusiv SCR.

Costuri reduse de service cu ajutorul Komatsu CARE  

Mai puține costuri, mai mult profit, sistem SCR inclus în pachetul de suport Komatsu CARE, garanție de 5 ani sau 9.000 de ore.