Home Informaţii la zi Komatsu WA380‐8 – pregătit pentru cele mai grele sarcini
Komatsu WA380‐8 – pregătit pentru cele mai grele sarcini

Komatsu WA380‐8 – pregătit pentru cele mai grele sarcini

0

 

 

La ediția de anul acesta a expoziției internaționale Intermat, de la Paris, Komatsu Europe a expus modelul WA380‐8 configurat complet pentru aplicația de Deșeuri & Reciclare. Noul încărcător pe roți este un performer versatil, dotat cu un motor EU Stage IV cu o putere de 192 CP și un consum de combustibil mai mic cu 8% decât modelul anterior WA380‐7.

Utilajul a fost în atenția vizitatorilor datorită combinației unice pe piață dintre stabilitate, putere de încărcare și efort de tracțiune, fiind perfect adaptat pentru orice sarcină de lucru care presupune deplasarea, transportul sau încărcarea de materiale. Atașamentele disponibile au atras de asemenea atenția specialiștilor, acestea oferind o versatilitate extinsă a mașinii, datorită aplicațiilor de manevrare a deșeurilor și de lucru în carieră.

Gata de lucru încă de la livrare

Industria de management a deșeurilor pune mare presiune pe utilajele specializate, fiind necesar ca acestea să răspundă unor standarde înalte, dar și unor eforturi deosebite în timpul lucrului.

Recunoscut pentru standardele sale înalte de calitate și fiabilitate, Komatsu pune la dispoziția clienților săi o gamă largă de opțiuni personalizate din fabrică, pentru ca aceștia să-și adapteze încărcătoarele frontale la cerințele specifice ale aplicațiilor de manevrare a deșeurilor. Astfel, garanția că utilajele vor corespunde perfect cerințelor este dată și de faptul că toate opțiunile montate la cererea beneficiarului au fost îndelung testate și controlate, pentru a putea proteja utilajul împotriva avarierii sale intempestive sau a preveni oprirea sa în afara intervalelor de revizie previzionate.

“Komatsu WA380‐8 este un instrument ideal pentru aplicațiile speciale și mediile de lucru pline de provocări. Stabilitatea de care dispune, cea mai bună de pe piață, combinată cu unghiul maxim al articulațiilor sistemului de ridicare a cupei de 40 de grade, îi permite acestui model să manevreze o multitudine de atașamente într-un spațiu de lucru restrâns”, a declarat la lansare Henrik Flohr, Senior Product Manager, Komatsu Europe.

Avantajele tehnologice

Extrem de confortabilă, această mașină este controlată cu ajutorul unui joystick multifuncțional Multifunction Lever, care poate comanda inclusiv circuitele hidraulice secundare 3 sau 4.  Structura de bază este construită pe baza unui șasiu standard dezvoltat special de Komatsu pentru această clasă, sarcina sa fiind de a asigura o gardă la sol absolut impresionantă. Aceasta poate fi mărită în cazul încărcătorului pe roți WA380‐8 prin adăugarea unui șasiu High‐Lift sau Super High‐Lift. Acestea sunt singurele soluții tehnice existente pe piață pentru a asigura înălțimea de încărcare necesară pentru trailere moderne speciale de mare capacitate.

Sistemul de tratare a gazelor de evacuare are un Filtru de Particule Diesel Komatsu (KDPF) combinat cu un sistem de Reducere Catalitică Selectivă (SCR). Combinația furnizează un nivel de regenerare pasivă fără concurență, ceea ce înseamnă pentru proprietar că utilajul nu se va opri din lucru în timpul curățirii filtrului, generând de asemenea niveluri foarte scăzute de gaze de evacuare, ceea ce face din WA380‐8 alegerea ideală pentru mediile de lucru în care există expunere la foc.

Sistemul telematic KOMTRAX și programul de mentenanță pentru clienții Komatsu CARE oferă un management eficient al flotei și suport tehnic de top, protejând mașina împotriva întrebuințării greșite și garantează eficiență și timpi de funcționare minimi.

MARCOM RMC’94 este unicul distribuitor autorizat Komatsu pentru România al întregii game de utilaje de construcții și minerit. Compania are sediul în orașul Otopeni,  Strada Drumul Odăii nr. 14A – Județul Ilfov.

WA380‐8 – Caracteristici Standard

 • Consum de combustibil mai mic cu până la 8%, față de modelul WA380‐7,  
 • Respectă standardele de emisii EU Stage IV,
 • Dotat cu sistemul de Reducere Catalitică Selectivă Komatsu (SCR), ce utilizează AdBlue®, cu un sistem integrat de încălzire/răcire,
 • Un nou tip de scaun pentru operator,
 • Accesul la motor simplu cu ajutorul noilor uși de acces tip aripă,
 • Komtrax generația 5-a: Siguranță, costuri reduse de exploatare, profituri crescute, un rol important având și sistemul de comunicații mobile 3G; sistem individual de identificare a operatorului; rapoarte de indicare al nivelului de Ad Blue®; rapoarte legate de anomaliile (furturile) de carburant; rapoarte privind statusul utilajului, inclusiv al sistemului de curățare a motorului SCR,
 • Komatsu CARE inclus: pentru siguranță în exploatare, costuri reduse, profit de exploatare mai mare,
 • Sistemul catalitic SCR este inclus în pachetul de suport Komatsu CARE,
 • Garanție de 5 ani/9.000 ore pentru SCR,
 • Noul mod de lucru E-light – reducere de până la 8% a consumului de combustibil, față de sistemul E al modelului anterior WA380‐7,
 • Un nou sistem automat de încărcare a cupei, ce reduce gradul de oboseală pentru operator și asigură o capacitate de încărcare ideală,
 • Noi tipuri de cupe ce asigură un grad mare de încărcare.