Informaţii la ziJob Report UCNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje de cariera si minerit

Sandvik, soluții integrate de afaceri

Sandvik este unul dintre principalii producători mondiali de utilaje, echipamente precum și soluții complete de concasare și sortare, cunoscut de către constructorii din lumea întreagă. Soluțiile sale la cheie, respectiv stațiile complete de lucru, sunt personalizate în funcție de cerințele fiecărui producător de sorturi minerale. Inginerii Sandvik  analizează cu atenție cerințele de randament și situația pe teren pentru fiecare proiect în parte, propunând soluțiile cele mai eficiente ca și costuri, fiabilitate, și care să acopere cerințele de productivitate și calitate ale viitorilor parteneri.

În România, echipa de ingineri de la Sandvik lucrează atât cu cele mai mari firme specializate în construcția de drumuri dar și cu societăți care încep pentru prima dată o activitate în domeniul extragerii și prelucrării pietrei. Soluțiile oferite acoperă integral cele mai exigențe cerințe, de la garantarea calității sorturilor prelucrate și până la prezervarea mediului ambiant.

 

Soluții tehnologice și financiare avantajoase

În afara soluțiilor tehnologice, Sandvik propune și soluții financiare avantajoase prin sistemul SANDVIK CREDIT fiind în momentul de față singurul producător la nivel mondial care oferă astfel de soluții pentru industria de domeniu din România.

Toate avantajele financiare și consilierea în vederea obținerii unui astfel de parteneriat cu Sandvik Credit sunt puse la dispoziție de echipa Sandvik România fiecărui viitor partener , fără costuri suplimentare.

Acest pachet tehnic și financiar oferă garanția unei investiții transparente prin care viitorii parteneri Sandvik sunt siguri ca vor avea pe lângă productivitatea necesară și asistența permanentă a inginerilor Sandvik pentru ca activitatea să se desfășoare fără întreruperi nedorite.

Exploatarea balastrului din râu sau din terasă poate fi o adevărată provocare pentru recuperarea cât mai exactă a fracției 0-4mm (nisip), extrem de valoros pentru orice investitor. Iar pentru această provocare grupul Suedez a implementat cu succes ciurul cu mișcare circulară Sandvik SA1854, care echipat cu site din poliuretan asigură o capacitate de lucru și un randament extrem de eficient pentru astfel de aplicații. Dat fiind numărul ridicat de astfel de soluții deja implementate în România, echipa Sandvik poate facilita vizitarea unor astfel de stații de sortare pentru a se putea vedea eficiența și randamentul lor.

Un flux tehnologic eficient

Materialul extras din terasă este transportat cu ajutorul camioanelor la un buncăr de alimentare cu grătar vibrant și basculant, cu separare, de 100 mm. Alimentarea se realizează cu ajutorul unui alimentator vibrant Sandvik SP0818 cu o capacitate de până la 250 tone/oră, în condițiile în care capacitatea de lucru maximă a stației trebuie să fie de 220 tone/oră. Buncărul de alimentare are o capacitate de 30 mc și este prevăzut cu o bandă suplimentară pentru evacuare agabaritici.

Buncărul alimentează prin intermediul unei benzi transportoare prevazută cu un coș de preînmuiere a materialului ciurul model Sandvik SA1854 care pentru fiecare sort are prevăzută o bandă de evacuare fixă, cu o lungime de 20 m, inclusiv pentru refuzul 32 – 100 mm. Toate cele 4 nivele de sortare, acesta preluând și spălând sorturile 0-4 mm, 4-8 mm, 8-16 mm și 16-32 mm, în final obținându-se o calitate înaltă a materialului sortat. Partea fină de 0 – 4 mm obținută corespunde celor mai exigente cerințe, prin folosirea unui hidrociclon cu o productivitate de 100 mtph.

Stația este astfel construită încât permite o operare ușoară, fiind în același timp simplu de întreținut. Sistemul său de comandă și control cu setare automată are rolul de a optimiza producția și verifica permanent calitatea sortării și capacitatea de încărcare și transport, reducând astfel la minim întreruperile în  timpul lucrului. Pentru a produce 220 tone/oră, consumul maxim calculat al întregului asamblu este de 130 kW.

O stație Sandvik pentru diferite tipuri de exploatări

Companiile care produc sorturi de piatră pentru diferite activități, de la construcția drumurilor și până la obținerea betonului sau asfaltului, datorită volumului mare necesar de sorturi finite, sunt obligate să lucreze cu diferite șantiere de exploatare de piatră naturală. De exemplu, o singură stație integrată Sandvik poate la fel de bine să lucreze în același timp cu materiale rezultate din balastiere sau piatră extrasă din terasă, garantând în același timp calitatea sorturilor finale obținute.

De multe ori, stațiile de sortare situate în apropierea râurilor trebuie retehnologizate, odată cu creșterea capacității de producție, mai ales când apar și alte surse de materii prime, precum o exploatare în terasă. Într-o astfel de situație, una dintre cele mai mari balastiere din sudul României a fost retehnologizată integral cu echipamente Sandivk de ultimă generație: două concasoare cu con model Sandvik CH430, pentru sorturile grosiere, de dimensiune mai mare, respectiv un concasor cu con Sandvik CH420, pentru sorturile naturale mai mici, dar și un spălător de balast.

Pe noua linie de producție a fost instalat un spălător grosier de balast, imediat după sortare. Astfel, se elimină refuzul de ciur, care este redirecționat spre concasorul Sandvik CH 430, materialul sortat rezultat, mai puțin nisipul, fiind apoi direcționat către un spălător de balast care procesează sortul  4 – 63 mm, aducându-l la o calitate foarte bună, prin spălare eficientă. În timp ce sortul 4 – 63 mm trece pentru o curățare superioară prin instalația de spălare, materialul fin rezultat, granulometrie 0 – 4 mm, este transportat spre un echipament modern de hidrociclonare care recuperează tot nisipul.

O linie de producție complet automatizată

Fluxul tehnologic este optimizat conform cerințelor beneficiarului, apa fiind recirculată prin rezervorul de apă uzată, aici având loc decantarea materialului nisipos, după ce este curățată revenind înapoi în  circuitul stației de concasoare. Este una dintre puținele stații din țară care au un bazin de curățare a apelor uzate, ceea ce reprezintă un mare aport la prezervarea mediului, comparativ cu alte stații care nu au această tehnologie integrată.

Mai mult decat atât, Sandvik împreună cu partenerii săi, la cererea beneficiarului, a configurat un sistem de operare al întregii stații automatizat și eficient. Aceasta este controlată printr-un sistem de automatizare cu PLC, operatorii trebuind doar să apese butonul Start, să aleagă programul de lucru și modul de funcționare al utilajelor, în continuare stația singură, fără nici o intervenție din afară, realizând programul ales. Suplimentar, sistemul afișează un raport de erori și sugestii de optimizare a modului de lucru.

Pentru site-urile în care utilajele vechi de concasare/sortare încă pot fi utilizate, specialiștii Sandvik pot oferi soluții tehnologice prin care acestea să fie integrate în fluxul tehnologic și să funcționeze împreună cu noile echipamente. Acesta este unul dintre cele mai bune exemple prin care specialiștii grupului demonstrează că pot integra pe teren orice cerință a clientului, chiar la standardele înalte Sandvik. Mai mult, vechile echipamente pot lucra independent sau integrat cu cele noi, astfel asigurându-se obținerea celor mai bune sorturi.

Similare

1 din 920