Masini de ridicat

Noua macara Grove GMK6300L lucrează în România

Cea mai recentă achiziţie a societăţii Deme Macarale este reprezentată de o automacara marca Grove GMK6300L, un utilaj absolut impresionant, un adevărat colos ce poate ridica o masă maximă de până la 300 tone. Nici înălţimea de ridicare nu este una obișnuită, această macara putând manipula sarcini de 12 t la 80 metri, fără alt braţ adăugat.

Cu siguranţă că acest utilaj reprezintă o investiţie pe măsura companiei Deme Macarale, cea mai mare firmă cu capital românesc integral dedicate activităţilor de închiriere a macaralelor și efectuării de transporturi speciale.

Parcul său este format în prezent din 72 de macarale și automacarale cu capacitate de ridicare de până la 750 t, dar și 24 trailere inclusiv un trailer modular cu 20 axe pentru mărfuri de până la 300 t. O investiţie de portofoliu, care probabil reprezintă și un semn de încredere în relansarea sectorului construcţiilor din România, în continuă scădere în ultimii ani.

Automacaraua Grove GMK6300L a fost livrată societăţii Deme Macarale prin intermediul importatorului unic al mărcii Grove în România, compania Marcom RMC’94. Producătorul american Grove face parte din grupul american Manitowoc – unul dintre marii constructori mondiali de macarale ce mai deţine în portofoliul său mărcile de renume POTAIN – macarale turn modulare și autoridicătoare și MANITOWOC – macarale șenilate cu braţ zăbrelit Grove GMK6300L are un autoșasiu cu șase punţi, dintre care trei sau patru motoare și toate de direcţie, ceea ce îi permite să se deplaseze pe drumurile publice fără probleme, dar și să atace virajele precum un autoturism, în ciuda gabaritului său impresionant.

În plus, automacaraua este dotată cu sistemul MEGATRAK®, original GROVE, ce presupune controlul electronic în timp real al sistemului de suspensii independente hidropneumatice pentru fiecare roată. Acest sistem controlează longitudinal și transversal nivelul șasiului faţă de sol, păstrând o distanţă constantă faţă de calea de rulare. În plus, cu o viteză maximă de deplasare de 85 km/h, aceasta poate să se deplaseze rapid între două șantiere, de altfel automacaraua lucrând deja în ţară, încă din momentul livrării.

Ce semnifică această investiţie pentru compania Deme Macarale și mai ales cum se vede sectorul construcţiilor de pe poziţia unei firme puternice? – un dialog realizat împreună cu domnul Cristian Deme, director general al companiei Deme Macarale.

Utilaje & Construcţii: Deme Macarale este o companie cu o evoluţie constantă pe piaţa din România și cu un portofoliu extins de servicii. Care sunt principalele sectoare economice în care activează compania dumneavoastră?

Cristian Deme: Am dezvoltat, în cei 23 de ani de când ne-am implicat pe această piaţă, o serie de activităţi complexe și absolut necesare dezvoltării unei economii puternice: prestări servicii cu macarale și transport special în petrochimie, construcţii de drumuri și poduri-autostrăzi, energie și energie regenerabilă eoliană, construcţii industriale și civile, industria chimică, industria cimentului și materialelor de construcţii.

Utilaje & Construcţii: Cum a evoluat piaţa de închirieri și transport agabaritic în perioada 2011-2014? Cum ati caracteriza situaţia din Romania comparative cu ţările vecine?

Cristian Deme: Perioada 2011-2012 a fost caracterizată de reconfigurarea ponderii segmentelor economiei în cifra de afaceri a companiei Deme Macarale. Începând cu 2013 se vede o scădere a investiţiilor pe piaţa naţională, în special pe segmentul construcţiilor de drumuri și poduri și a celor industriale, tendinţă care se menţine și în acest an. Ca și măsură compensatorie faţă de scăderea cererii pe piaţa din România, compania Deme Macarale a încheiat și derulat contracte în ultimii doi ani în ţări din Europa cum ar fi: Republica Moldova, Germania și Bulgaria. Predictibilitatea contractelor pe termen mediu și lung încheiate cu parteneri tradiţionali în ţări ca Germania reprezintă un mare avantaj prin ţinerea sub control a costurilor de proiect și eficientizarea activităţii, ceea ce duce la o productivitate mărită, absolut necesară în ultimii doi ani pentru menţinerea capacităţii investiţionale a companiei Deme Macarale.

Utilaje & Construcţii: Recent, aţi achiziţionat o automacara Grove GMK 6300L. Care au fost criteriile de selecţie ale acestui echipament? Aţi solicitat anumite caracteristici special pentru acest echipament ?

Cristian Deme: Două elemente importante pentru noi, ce se regăsesc la această macara, sunt reprezentate de către braţul telescopic ce poate atinge o înălţime de lucru de 80 m, dar și posibilitatea dotării cu un sistem de urgenţă electro-hidraulic. Nu în ultimul rând, raportul dintre calitate și preţ este foarte bun la acest model, l-au făcut foarte atractiv pentru noi.

Utilaje & Construcţii: Care sunt planurile de dezvoltare și investiţii ale societăţii Deme Macarale în următorii ani?

Cristian Deme: Planurile noastre de investiţii se află în strânsă legătură cu cerinţele pieţei. Pentru anii următori Deme Macarale dorește reînnoirea parcului de macarale și automacarale, dar acest lucru se va face cu o viteză care va ţine cont în special de viitoarea evoluţie a pieţei și de necesităţile acesteia.

Similare

1 din 70