Home Constructii Constructii civile 80 de ani sărbătoriți la Bauma 2013
80 de ani sărbătoriți la Bauma 2013

80 de ani sărbătoriți la Bauma 2013

0

Producătorul mondial Manitowoc va sărbători în cadrul expoziției BAUMA 2013 nu mai puțin de 80 de ani de la fabricarea primei macarale. Compania se va folosi de acest prilej pentru a prezenta cele mai noi modele de mașini de ridicat de la Grove, Manitowoc sau Potain, toate mărci de renume mondial ce aparțin grupului. Reprezentanții grupului, participanți la BAUMA Media Dialogue în luna ianuarie la München au declarat că, Manitowoc va avea un stand impresionant, care va ocupa o suprafață de două mai mare comparativ cu edițiile anterioare.

Un spațiu absolut necesar pentru a desfășura o parte dintre macaralele turn, autoridicătoare, automacaralele sau macaralele mobile pe pneuri de ultimă generație lansate de curând pe piața internațională. Grupul va fi present cu cel puțin șapte modele noi de mașini de ridicat.

POTAIN

Marca Potain , parte a grupului Manitowoc va prezenta în premieră un nou troliu pentru macaralele turn de mare capacitate, cu indicativul LVF 270 100. Designul inteligent al mecanismului de ridicare permite ca acesta să funcționeze cu diferite surse de putere, în timp ce caracteristicile sale tehnice permit adaptarea la diversele cerințe practice de pe șantierele din întreaga lume.

Un mecanism de ridicare cu o putere maximă dezvoltată de 270 CP va fi instalat pe contrabrațul noului model de macara turn Potain MD 610. Noua macara este ușor de transportat și montat, tronsoanele demontabile fiind special proiectate și realizate în acest sens, cu un design specific mărcii Potain.

Aceasta este disponibilă în două versiuni constructive, de 2 și 40 t, capacitate maximă de ridicare. În cadrul standului Manitowoc de la BAUMA vor mai fi prezentate și două macarale Potain autoridicătoare, modelele Igo 36 și Igo T 85 A, dar și macaraua turn 248 MDT, expusă pentru prima dată la o expoziție internațională.

Grove

Automacaralele și macaralele pe pneuri Grove vor avea o prezență masivă în cadrul standului  manitowoc, fiind așteptate mai multe lansări. Automacaraua GMK6400 cu o capacitate de 400 t va veni cu un atașament special, care poate fi montat la capătul ultimului tronson mobil, numit Mega Wing Lift. Acesta permite o mărire semnificativă a razei de lucru, extinderea lui făcându-se hidraulic. De asemenea, automacaraua este dotată cu noul sistem de deplasare Megadrive.

O altă lansare: automacaraua Grove

GMK3060, o versiune actualizată a binecunoscutei variante GMK3055. Macaraua utilizează noul sistem Manitowoc Crane Control System. Gama de macarale pe pneuri de la Grove va fi reprezentată de două noi modele: RT550E și RT770E. Grove RT770E are o sarcină utilă de 65 t și un imens braț de 42 m. Astfel, utilizatorii beneficiază de un braț de macara format din cinci tronsoane telescopabile, nemaifiind nevoiți să apeleze pentru raze mari de lucru la macarale de 70 sau 80 t, care sunt mai grele și necesită spații de lucru mai mari.

Compania Marcom RMC’94 Srl este unicul reprezentant al producătorului Manitowoc pentru România.