Home Informaţii la zi Al 9-lea service MAN s-a deschis la Oradea
Al 9-lea service MAN s-a deschis la Oradea

Al 9-lea service MAN s-a deschis la Oradea

0

La începutul lunii iulie MHS Truck & Bus, unicul importator pentru România al mărcii MAN a deschis oficial al 9-lea service din cadrul rețelei naționale MHS Truck Service la Oradea. Aceasta mai deține ateliere de service proprii în București, Otopeni, Brașov, Sibiu, Cluj, Timișoara, Constanța și Bacău.

MHS Truck Service Oradea reprezintă o investiție de peste 4 milioane euro prin care sunt asigurate 24 de locuri noi de muncă în zona respectivă. În total, rețeaua MHS Truck Service oferă un număr de 280 de locuri de muncă la nivel national.

Rețeaua MHS Truck Service deține ateliere de service proprii în București, Otopeni, Brașov, Sibiu, Cluj, Timișoara, Constanța și Bacău. De asemenea, în cadrul rețelei funcționează și 5 parteneri de service autorizați în Iași, Slatina, Oradea, Piatra Neamț și Baia Mare, astfel asigurându-se o acoperire națională completă.

La evenimentul de inaugurare din 10 iulie, alături de Michael Schmidt, președinte MHS Holding, care a trimis un mesaj video, au fost prezente oficialități din cadrul Guvernului României, oficialități locale, precum și oficialități din partea producătorului MAN Truck & Bus. Printre acestea s-au numărat Marilen-Gabriel Pirtea, Deputat și Rector al Universității de Vest din Timișoara, Dragoș CL Preda, secretar de stat cu atribuții în comunicare, Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania, George Gabriel Bologan, Ambasadorul României în Italia, Ilie Gavril Bolojan, primarul orașului Oradea, Bátori Géza, primarul orașului Borș, Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus și Goeran Nyberg, Executive Board Member for Sales & Marketing la MAN Truck & Bus, care a transmis un mesaj video.

„Decizia de a inaugura sediul de la Oradea în această perioadă dificilă a venit din dorința de a susține sectorul de transport românesc și de a genera noi locuri de munca în zona respectivă.“ a declarat Michael Schmidt, Președinte MHS Holding.

„Valoarea investiției în atelierul MAN din Oradea se ridică la 4 milioane euro și reprezintă un pas important în dezvoltarea rețelei de service și a mărcii MAN în România”, a completat Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.

Prezentarea detaliată MHS Truck Service Oradea 

Noul sediu MHS Truck Service Oradea este situat pe drumul european E60/DN1, în apropierea punctului de trecere a frontierei Borș. Acesta  se întinde pe o suprafață de 12.000 mp, dintre care 2.800 mp sunt alocați clădirii de birouri și atelierului, iar restul de 9.200 mp sunt destinați parcării  camioanelor care vor veni la service și autovehiculelor noi destinate livrării.

Atelierul MHS Truck Service Oradea dispune de 4 canale de lucru și un canal destinat verificării ITP. În atelier vor fi asigurate 16 posturi de lucru pentru specialiștii productivi care vor efectua lucrări de mecanică, electrică, tinichigerie, vopsitorie și ITP, respectiv un număr de 8 posturi de lucru pentru personalul TESA, în această unitate desfășurându-și activitatea un număr total de 24 de angajați.

Clădirea a fost construită conform standardelor actuale MAN, iar atelierul este autorizat pentru lucrări de service pentru mărcile MAN și Neoplan, cu posibilitate de extindere pentru divizia de vehicule comerciale ușoare MAN TGE. Atelierul MAN din Oradea va funcționa în concordanță cu măsurile de siguranță în vigoare, în vederea prevenirii răspândirii virsului SARS-COV-2, la fel ca întreaga rețea națională de ateliere service MHS Truck Service.

 

MHS Truck Service Oradea va oferi clienților săi, pe lângă serviciile de service, servicii de vânzare camioane noi și rulate, servicii de Service24, contracte de service, vânzare piese de schimb originale și accesorii MAN, campanii permanente pentru piesele de schimb originale MAN, programul de garanţie extinsă a pieselor de schimb, oferte speciale trimestriale de soluții complete de reparații (pachete pentru piese de schimb și manoperă adecvate produselor și sezonului), precum și tarife speciale de manoperă pentru vehicule cu vechime mai mare de 6 ani.

În vederea asigurării calității serviciilor oferite, personalul MHS Truck Service Oradea va participa în mod constant la cursurile pentru tehnicienii MAN, organizate prin intermediul celor două centre de perfecționare din Bucureşti şi Sibiu. Cursurile sunt organizate conform conceptelor MAN Academy şi standardelor MAN, cele două centre de perfecţionare din Bucureşti şi Sibiu oferind atât cursuri teoretice, cât şi cursuri orientate către activitatea practică.

De asemenea, prin intermediul MHS Truck Service Oradea, tinerii din zona de Vest a țării care doresc să se înscrie în programul de internship dezvoltat de departamentul de training MHS Truck & Bus Group, vor putea beneficia de o pregătire la cel mai înalt nivel pentru a deveni specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie pentru autovehiculele MAN. Programul a ajuns deja la a 9-a generație, care din 2020 continuă sub denumirea MANTech2030.

Având în vedere ca Grupul MAN este prezent în România de peste 20 ani și, de asemenea, că flota variată a companiei se află pe primul loc în topul preferințelor clienților din România (în primele 4 luni ale acestui an) înregistrând o cotă de piață pe segmentul vehiculelor noi de 21,5%, potrivit statisticii DRPCIV din aprilie 2020, MAN vine în întâmpinarea nevoilor clienților din România, prin divesificarea pachetului de oferte, produse și servicii din industria de transport.

MAN Truck & Bus unește activitățile de digitalizare ale tuturor sectoarelor de activitate într-o unitate nouă, puternică. În acest context, la nivelul companiei, se promovează masiv strategia de digitalizare a MAN Truck & Bus și implementarea acesteia, atenția fiind concentată pe optimizarea și îmbunătățirea proceselor interne, deoarece digitalizarea, ca și concept, schimbă nu numai produse și servicii, dar și compania în sine.

Cu această ocazie, dl. Dragos C.-L. PREDA, Secretar de stat  MTIC a spus că: „Orientarea noastră către un viitor digital joacă un rol decisiv pentru competitivitatea viitoare a producătorilor de autovehicule comerciale și nu numai și avand ca rol accelerarea transformării, de la producători de autovehicule comerciale la furnizori de soluții inteligente de transport”.