Home Constructii Generatoare&Motoare Analiză Atlas Copco- Compresoare portabile diesel sau electrice?
Analiză Atlas Copco- Compresoare portabile diesel sau electrice?

Analiză Atlas Copco- Compresoare portabile diesel sau electrice?

0

Solutia energiei electrice pentru utilajele de construcții a devenit tot mai de actualitate odată cu introducerea noilor standarde de emisie pentru echipamente mobile nerutiere Stage V. Din păcate, tehnologiile hibrid sau compresoarele portabile alimentate numai de la baterii, nu sunt foarte indicate pentru aceste tipuri de echipamente, datorită dimensiunii motoarelor și a imposibilității de alimentare în timpul operațiunilor, in comparatie, de exemplu, cu autovehiculele personale.

În consecință, in cazul compresoarelor portabile, singura alternativă la motoarele diesel sunt motoarele electrice.

Mai economic și mai sigur

Decizia alegerii între motorul electric și cel diesel, în vederea alimentării compresorului de aer portabil, a fost adusă în centrul atenției în urma ultimelor îmbunătățiri din industria vehiculelor rutiere. Există mai multe motive pentru care se recomandă utilizarea compresoarelor portabile electrice comparativ cu echipamentele cu motorizare diesel. Prețurile inițiale pentru motoarele electrice sunt mai scăzute decât cele pentru motoarele diesel Stage V.

În plus, prețurile de operare sunt mai scăzute cu aproximativ -50%. În cazul în care există energie electrica disponibilă de la rețea, nu este necesară alimentarea cu combustibil, cu AdBlue sau inlocuirea filtrelor DPF în motoarele diesel. Intervalele de service sunt mai mari, de la 250 sau 500 de ore la motoarele diesel, ajungand la intervale de 1.000 sau 2.000 de ore de functionare pentru cele electrice, de asemenea cu o autonomie mai mare pentru alimentarea cu combustibil.

În mod surprinzător, compresoarele electrice sunt mai sigure de utilizat pentru operatori. Nu există riscul vătămării fizice datorită pieselor fierbinți, cum ar fi, spre exemplu, conducta sau toba de eșapament, iar în mediile periculoase, nu este necesar transportul combustibilului inflamabil în incinta șantierului.

De asemenea, nu trebuie să uităm de nivelul mult mai redus al zgomotului precum și de nivelul de „zero” emisii, evacuate de catre echipamentele electrice. Unul dintre dezavantaje este disponibilitatea electricității (în mod ideal, de la rețea).

Soluția: E-AIR

Atlas Copco a tinut cont de toate aceste beneficii datorate motorului electric și a dezvoltat o intreaga gama de compresoare portabile electrice, așa-numitele E-AIR.

În această categorie, puteți găsi o soluție adecvată pentru cele mai reprezentative aplicații, cu debite de aer de pana la 31,2 mc/min. și maxim 14 bar presiunea de lucru.

Acestea sunt cu adevarat utilaje portabile de șantier, pregătite pentru un mediu de lucru dificil, avand capotaje de protectie din remarcabilul HardHat sau certificate pentru rezistenta la coroziune clasa C3. Amprentă la sol mult mai mică și greutate de până la 50% mai redusa (comparativ cu compresoarele traditionale) conduc la cerințe reduse pentru transport și pentru încărcare.

Unele modele de compresoare Atlas Copco sunt echipate cu tehnologie inovativa cu turatie variabila (VSD) și cu regulator electronic de presiune. Cu ajutorul acestor modele puteți acoperi cu ușurință mai multe aplicații și puteți reduce si mai mult costurile totale de detinere si operare (TCO) – doar prin setarea presiunii dorite si a debitului necesar, în panoul digital de comandă puteți porni utilizarea E-AIR.

În cazul în care sunteți interesati de unul dintre compresoarele noastre portabile, eficiente si compacte, din gama Atlas Copco E-AIR, vă rugăm să contactați cel mai apropiat reprezentant de vânzări Atlas Copco.