Home Informaţii la zi Bergerat Monnoyeur continuă Școala Operatorilor de Utilaje în România
Bergerat Monnoyeur continuă Școala Operatorilor de Utilaje în România

Bergerat Monnoyeur continuă Școala Operatorilor de Utilaje în România

0

Bergerat Monnoyeur continuă proiectul „Școala Operatorilor”, luna aceasta obținând re-certificarea pentru organizarea programului de specializare Mașinist la Mașini pentru Terasamente. Până în prezent, peste 100 de operatori au fost instruiți și au absolvit acest program unic pe piața românească, pentru că oferă (pe lângă conceptele teoretice predate) practică pe utilaje de construcții în condiții de șantier. Școala Operatorilor anunță deschiderea perioadei de înscrieri pentru sesiunea de cursuri care începe în luna octombrie 2018.

Continuarea Școlii Operatorilor va fi realizată cu programul de specializare pentru ocupația: Mașinist la Mașini pentru Terasamente – cod COR 834201. Cursul se derulează pe parcursul a 4 săptămâni, implicând 100 de ore de formare teoretică și practică, instruirea derulându-se la sediul Bergerat Monnoyeur din Mogoșoaia sau Timișoara. Compania anunță acum deschiderea înscrierilor pentru sesiunea care va avea loc în luna octombrie. Cursanții vor fi implicați în activități de pregătire teren, excavare, săpare de șanțuri, încărcare de material, nivelare și toate celelalte sarcini de lucru obișnuite pe un șantier.

”Avem 3 traineri acreditaţi care predau 35 de ore de teorie, pe baza manualelor, și 65 de ore de practică pe utilaje și simulatoare. În România suntem singura companie de formare care oferă practică în condiţii de șantier, cursanţii având la dispoziţie atât simulatoare performante, cât și circa 10 utilaje diferite (între 5 și 25 de tone greutate). De altfel, examenul final conţine proba scrisă – test grilă – și proba practică și se susţine în faţa unor specialiști externi desemnaţi de comisia de autorizare de la Autoritatea Naţională pentru Calificări”, a declarat Liviu Neagu, director general Bergerat Monnoyeur România.

Încă din 2014, Bergerat Monnoyeur România, reprezentant al mărcii Caterpillar pe piața locală, a deschis Școala Operatorilor, fiind acreditată de către Ministerul Educaţiei Naţionale și Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale și Persoanelor Vârstnice să susţină cursuri de specializare pentru ocupaţia „Mașinist la Mașini pentru Terasamente”.