Home Informaţii la zi Bilanț 2019 Ford Trucks – o cotă de piață în creștere
Bilanț 2019 Ford Trucks – o cotă de piață în creștere

Bilanț 2019 Ford Trucks – o cotă de piață în creștere

0

În ciuda faptului că piaţa vehiculelor comerciale grele este în scădere, Cefin Trucks, importatorul şi distribuitorului mărcii Ford Trucks în România, a anunțat un an 2019 foarte bun. Reprezentanţii companiei au prezentat în cadrul conferinței de presă susținută la sfârșitul lunii februarie o creştere a cifrei de afaceri la 63 de milioane de euro din activităţile de vânzare şi service. Procentual, această creştere, comparativ cu anul 2019, reprezintă un plus de 45%.

2021- Ford Trucks prezent în TOP 3

Obiectivul anunțat anul trecut, prin care camioanele Ford Trucks să ajungă în anul 2021 în TOP 3 ca număr de unități vândute este în continuare urmărit cu atenție și cât se poate de realizabil.

“La finalul lui 2019, am atins o cifră de afaceri de 53 de milioane de euro din vânzarea de camioane şi 10 milioane de euro din cea de service. Comparativ, în 2018, aveam o cifră de afaceri de 35 de milioane de euro pe partea de vânzare şi 8,5 din service. Aşadar, creşterea este una substanţială!”, a declarat în timpul conferinței de presă Stefano Albarosa, fondator şi CEO Cefin Trucks. În anul precedent, cota de piaţă a companiei a fost de 8,1%, dar ţelul pentru 2020 este acela de a trece de 10%.

Dar pentru a ajunge printre cele mai vândute mărci din România, un rol esenția îl va avea noul camion Ford F-MAX:  “Vânzările aproape s-au dublat anul trecut în comparaţie cu 2018. Anul acesta ne propunem să avem o creştere de 20 de procente. Pentru a atinge acest obiectiv, ne vom concentra foarte mult pe vânzările de F-MAX, un model destinat transporturilor pe distanţe lungi. Este un camion echilibrat, spaţios, confortabil şi economic, care aduce un plus uriaş în orice afacere de acest tip. Investim în permanenţă în organizaţia noastră, atât în oameni, cât şi în echipamente, precum şi în dezvoltarea de noi centre de service. Astfel, în 2020, vom deschide două noi centre de acest tip.”, a mai spus Stefano Albarosa.

Lider de piață pentru camioane de construcții

Un alt mare obiectiv al celor de la Cefin Trucks este menţinerea poziţiei de lider pe piaţa vehiculelor de construcţii. De fapt, pentru al doilea an consecutiv, Ford Trucks și-a menţinut poziţia de lider în segmentul vehiculelor destinate construcţiilor, cu o cotă de 28,3%, precum şi în zona de vehicule municipale cu o cotă de 68,9%.

Vânzările Ford Trucks la nivelul anului 2019 aproape s-au dublat față de cele din 2018  cu 555 de unități în 2019 față de 357 în 2018, în continuare cifra estimată pentru întreg anul 2020 urmând a marca o creștere față de anul trecut de peste 20%, în ciuda unei piețe în scădere. Anul 2020 va fi cel al modelului destinat activităților de transport internațional – Ford F-MAX, segment în care potențialul de a crește cota de piață este mai mare, obiectivul Cefin Trucks fiind de 5% din total piață.

Obiectivele sunt cu atât mai ambițioase cu cât piaţa de vehicule comerciale noi de peste 16 tone a scăzut în anul 2019 în România cu 8,9%, iar anul 2020 a început pe un trend similar descrescător.

Dar pentru a atinge această cotă, Stefano Albarosa anuțat un continuarea investițiilor atât în oameni  cât și în sisteme integrate, în zona de vânzări, cât și în dezvoltarea rețelei de service. Astfel, deja au fost anunțate două noi centre Ford Trucks care vor fi deschise pe parcursul anului 2020. 

“Ford Trucks are o strategie de expansiune complexă, urmând ca începând din anul 2020 să definitiveze rețeaua de distribuitori în Europa de Vest, ce a început în 2019, cu adăugarea pe harta Ford Trucks a Spaniei, Portugaliei și Italiei. Această etapă vine după finalizarea strategiei de dezvoltare a rețelei în Europa Centrală și de Est. De asemenea rețeaua de service existentă în Europa de Vest este în proces de îmbunătățire”, a declarat Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks

Dezvoltarea vânzărilor Ford Trucks în ultimii trei ani

În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând în noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks, cifră celebrată alături de parteneri și clienți. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks mizează pe păstrarea poziției de lider pe segmentul Construcții și Vehicule municipale în 2020. Tot în 2020, Cefin Trucks va extinde rețeaua de service, adăugând o dimensiune multibrand acesteia.

Rețea națională de vânzări și service

Cefin Trucks le oferă clienților săi un set complet și competitiv de servicii post-vânzare, prin centrele sale din București, Brașov, Deva și Arad și, prin rețeaua sa de parteneri de servicii, în Constanța, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj.

Rețeaua de distribuție și asistență tehnică Ford Trucks este prezentă în orașele București, Constanța, Craiova, Timișoara, Arad, Deva, Brașov, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea și Cluj. Cu peste 18 ani de experiență în reparații pentru camioane și remorci, efectuează reparații complexe de mecanică, electrică și tinichigerie pentru toate tipurile de vehicule și semiremorci.

Cefin Trucks este lider de piață în comerțul de camioane rulate și, astfel, le poate acorda clienților săi prețuri de cumpărare și tranzacții foarte competitive, în ceea ce privește valoarea adăugată serviciilor financiare venite odată cu vânzarea de camioane noi. Toate vehiculele Ford Trucks livrate în România sunt echipate cu sisteme de monitorizare GPS oferite de grupul Viasat.

Echipa de vânzări Cefin Trucks a crescut în mod constant, de la 10 angajați în 2017 până la 23 în momentul de față, oferind acum o acoperire teritorială completă, distribuită într-o rețea de 12 birouri de vânzări și 12 centre de service autorizate.