EvenimenteInformaţii la ziNewsOnlinePRODUCATORI newsslidesusUpdateUtilaje pentru construcţiiUtilaje terasiere

Bobcat T7X: primul încărcător compact pe șenile complet electric din lume

Doosan Bobcat a dezvăluit noul său încărcător compact pe șenile Bobcat T7X, un model 100% electric, la CES 2022, cea mai mare expoziție de inovație tehnologică din lume, desfășurat în ianuarie în Las Vegas, SUA. T7X este primul model 100% electric din clasa sa. Acesta nu are nici o componentă hidraulică, eliminând și toate problemele legate de emisiile poluante și vibrații, remarcându-se în același timp prin faptul că este complet nepoluant.

La CES 2022, Bobcat T7X a primit două premii pentru inovație la categoriile „Inteligența și transportul vehiculelor” și „Orașe inteligente”.

Un utilaj inovator

Scott Park, Președinte și CEO al Doosan Bobcat, a declarat: „Doosan Bobcat este în fruntea inovației și suntem mândri să prezentăm T7X, primul încărcător compact cu tehnologie complet electrică. Aceesta va ajuta clienții să crească productivitatea utilajelor lor, respectând în același timp mediul. Prioritatea noastră rămâne să oferim soluții și produse de care să beneficieze atât clienții, cât și Pământul.„

Bobcat T7X este primul încărcător compact pe șenile complet electric din lume. Aceast utilaj alimentat 100% de baterii a fost proiectat de la zero, pentru a obține un sistem de propulsie electrică mai productiv, toate sistemele servo fiind de asemenea acționate integral electric, mai silentioasă, oferind în același timp un cuplu de lucru de înaltă performanță, fiind astfel un utilaj mai puternic decât orice încărcător pe șenile diesel din clasa sa, eliminând în același timp emisiile de carbon.

„Acest model reprezintă o performanță tehnologică pentru Bobcat și pentru întreaga industrie”, a declarat Joel Honeyman, Vicepreședinte Global Inovation, Doosan Bobcat. „Am dat peste cap tradițiile, oferind un utilaj electric 100% conectat, conceput pentru a atinge un nivel încă neatins de putere și performanță. Împărtășim acum această evoluție împreună cu lumea construcțiilor și suntem mândri de eforturile depuse pentru a aduce aceste idei de anvangardă la viață. „

În ceea ce privește despre capacitatea de a fi comercializat pe piața din Europa,  Vijay Nerva, Manager de inovare la Doosan Bobcat EMEA, a declarat: „T7X este în prezent destinat pieței nord-americane, dar acoperă niște cerințe moderne, resimțite în întreaga lume. Anul acesta intenționăm să efectuăm teste interne și să colectăm feedback de la clienți din diferite țări pentru a înțelege mai bine așteptările clienților înainte de a-l lansa în Europa.„

Tehnologie și design de ultimă oră

T7X renunță la grupul de lucru hidraulic clasic, înlocuindu-l cu un sistem de antrenare a mișcării format din pistoane și motoare electrice. Rezultatul: utilajul lucrează aproape fără lichide. De exemplu, noul Bobcat T7X cu acționare 100% electrică folosește mai puțin de un litru de agent frigorific ecologic, în comparație cu cei 216 litri de lichide necesari pentru un model diesel/hidraulic echivalent.

Un alt avantaj al motorului integral electric: disponibilitatea imediată a puterii și cuplului maxim, indiferent de turația motorului. Operatorul nu mai trebuie să aștepte ca circuitul hidraulic standard să ofere puterea necesară.

Pe lângă absența totală a emisiilor poluante, T7X are un nivel minim de zgomot și vibrații, măsurate le nivelul cabinei. Funcționarea sa eficientă și silențioasă este un adevărat atu în zonele cu restricții de zgomot și atunci când lucrează în spații închise, silențiozitatea sa îmbunătățind considerabil mediul de lucru.

De asemenea, noul utilaj reduce semnificativ cheltuielile zilnice de funcționare, datorită costurilor anuale mai mici de întreținere și eliminării mai multor elemente: motorină, ulei de motor, rezervor diesel pentru filtru și componente hidraulice.

În centrul încărcătorului compact T7X se află o baterie puternică litiu-ion de 62 kW livrată de către Green Machine Equipment, Inc, partenerul tehnologic al Bobcat. Chiar și dacă utilajul este folosit pentru diverse aplicații pe un șantier, cu o singură încărcare a bateriei acesta acoperă toate lucrările zilnice normale, iar utilizarea modurilor de lucru inteligente implementate în memoria centrală oferă până la patru ore de funcționare continuă sau o zi întreagă, cu utilizare intermitentă. Sistemul inteligent de management al energiei este programat pentru a detecta modificările de sarcină, astfel putând regla utomat puterea livrată în funcție de solicitările șantierului, astfel economisimd energie și extinzând autonomia încărcătorului.

Similare

1 din 955