Home Informaţii la zi Broshuis- Platforme cu macara pliabilă
Broshuis- Platforme cu macara pliabilă

Broshuis- Platforme cu macara pliabilă

0

Montarea unei macarale plabile pe platforma trailerului reprezintă, conform producătorului Broshuis, soluția ideală pentru ca acestea să fie la fel de eficiente atât când se deplasează cu sau fără încărcătură.

Ideea de a monta o macara pliabilă pe trailer a venit de la faptul că mulți transportatori specializați au nevoie la încărcare sau descărcare de o macara. De obicei, atunci când se poate, aceasta este fixată fie pe camionul portor fie pe trailer.

Dacă însă se utilizează un trailer connstruit special pentru a transporta o macara pliabilă, deja acesta va acoperi rapid cheltuielile suplimentare datorate achiziționării macaralei prin rapiditatea cu care vor putea încărca/descărca acolo unde este necesar și în momentul solicitat de către client, fără a aștepta alte sisteme de transport sau a plăti suplimentar o macara independentă.

Dar montarea macaralei pliablie pe camion sau trailer presupune câteva modificări constuctive, dar și un atelier adecvat. Din acest motiv, Broshuis a dezvoltat soluții speciale pentru acest tip de transport specific anumitor activități.

Avantajele macaralei pliabile

  • Se poate monta pe orice tip de trailer,
  • Montaj fără a lungi trailerul,
  • Macaraua poate fi fixată oriunde se dorește,
  • Macaraua este montată pe o platformă extrem de robustă,
  • Poate avea propriul sistem de sprijin,
  • Poate fi acoperită în timpul transportului.

Trailere cu macara deplasabilă

Avantajul este oferit de faptul că acestea, în comparație cu macaralele montate fix, pot oferi o mulțime de variante de lucru, o flexibilitate deosebită pentru diferite transporturi cargo. Și pentru transportator, este simplu și rapid de a muta macaraua dintr-un loc în altul pe trailer.

În plus, macaraua poate fi montată aproape de echipamentul ce poate fi transportat, astfel că, deși are o sarcină mult mai mică decât o macara exterioară grea, poate să facă aceeași muncă dar cu costuri mult mai mici.

De asemenea, macaralele pliabile funcționează independent, deci nu este necesară nici o sursă de energie care să fie livrată de către trailer. Fiind ușoară, este de asemenea simplu să o montezi/demontezi, atunci când poate este necesar un spațiu suplimentar.

Macaralele pliabile pot fi montate atât pe gâtul de lebădă cât și oriunde pe suprafața trailerului. De asemenea, trailerele pe care se pot monta macaralele au o structură extrem de rezistentă, pentru a permite uilizarea acestora în orice punct.

Trailere cu macara fixă

Acest tip de montaj presupune fixarea șasiului macaralei pliabile pe suprafața trailerului cu ajutorul unor bolțuri de înaltă rezistență. Astfel, macaraua nu mai poate fi mutată din acel loc sau rotită. Avantajul acestei variante constructive este dat de faptul că trailerul nu trebuie să fie întărit decât în punctul de montaj, și nu pe toată suprafața, așa cum se întâmplă în cazul macaralelor mobile. Astfel, trailerul este mai ieftin și mai ușor.

Dar, deoarece macaraua pliabilă are o poziție fixă, trailerul este mai puțin flexibil pentru diferite tipuri de transport, macaraua putând să stea exact pe suprafața pe care se dorește așezată sarcina de transportat.

Din acest motiv, proprietarul trailerului poate alege o a doua poziție de fixare în aceleași bolțuri a macaralei pliabile, de exemplu pe gâtul de lebădă sau pe platformă. Astfel în funcție de ceea ce trebuie transportat.

Dar unele transporturi necesită o automacara cu contragreutate, deci independentă. Și în acest caz există o rezolvare, prin utilizarea a două macarale pliabile, una dintre ele se poate monta pe capul tractor și o a doua pe semiremorcă. De asemenea, în funcție de dimensiunea transportului, pot fi montate amândouă macaralele pe trailer.

Macarale pentru mutări industriale

Acestea sunt transporturi speciale, repetabile, care necesită de obicei echipamente speciale. De multe ori, transportul poate fi în interiorul unui spațiu sau pe distanțe mai mari, a unor mașini de tipărit, prese hidraulice, role de oțel, roboți industriali, etc. De obicei, macaralele utilizate pentru ridicarea acestora și montarea pe platforma mașinii sunt din categoria grea.

Dar, în majoritatea halelor de unde se demontează/montează echipamentele industriale, spațiu este foarte îngust. Din acest motiv, utilizarea unei macarale pliabile montate pe trailer poate reprezenta un avantaj enorm.

În realitate, de fiecare dată masa transportată este diferită, forma diferită, și pot apare probleme legate de încărcarea macaralei sau chiar a trailerului. Trailere care sunt utilizate pentru mutări industriale sunt special ranforsate, la fel și fixarea macaralelor pliabile pe ele. În plus, pe lângă șasiul foarte rezistent, sunt prevăzute calaje extensibile la capătul platformei joase, pentru ca forțele locale să poată fi redistribuite pe întreaga lungime a șasiului.

Trailerul poate fi livrat de asemenea cu o învelitoare pliabilă pentrua  proteja încărcătura sensibilă.