Home Informaţii la zi Buldozerul D475A-8 confirmă toate așteptările
Buldozerul D475A-8 confirmă toate așteptările

Buldozerul D475A-8 confirmă toate așteptările

0

Situat de ani de zile în fruntea producătorilor mondiali de utilaje pentru construcții, Komatsu reprezintă un nume asociat cu eficiența pe șantier, costuri reduse de exploatare și rezistență deosebită, indiferent de condițiile de lucru. Gama sa buldozere este recunoscută pe întreg mapamondul prin calitățile de excepție, oferta producătorului japonez începând cu utilajele compacte de 8 t și până la uriașii de 108 t.

Buldozerele Komatsu combină un mediu confortabil pentru operator cu cele mai recente tehnologii integrate, oferind performanțe excelente pe parcursul întregului ciclu de lucru. Componentele de înaltă calitate și designul unic al trenului de rulare fac ca buldozerele Komatsu să fie cele mai rentabile din clasa lor. De asemenea, la cerere, buldozerele Komatsu pot fi echipate cu sisteme inteligente de control al mașinilor, devenind astfel mai eficiente și mai precise, pe orice tip de șantier, oricât de întins.

Productivitate unică și performanțe de lucru la înălțime

Lansat acum aproape un an, cel mai mare buldozer de serie, Komatsu D475A-8, este cu adevărat impresionant, motorul său de 1.040 CP făcând cu ușurință față unei mase proprii de 112,62 t, asigurând întreaga putere de împingere necesară pentru lama sa (varianta în U) care măsoară nu mai puțin de 6,21 m în lungime și 2,61 m în înălțime, capacitata acesteia de lucru fiind cuprinsă între 27,2 și 34,4 mc.

Chiar dacă dimensiunile buldozerului sunt impresionante, producătorul japonez declara că a fost conceput cu gândul la operator, acesta putând utiliza prin intermediul unor comenzi simple și intuitive întreaga putere a motorului, în condiții de siguranță maximă și confort, astfel garantând pe orice șantier o productivitate maximă.

 

Echipamente de lucru optimizate pentru șantier

Pentru o performanță sporită a lucrului cu lama și un echilibru excelent al utilajului, Komatsu utilizează o lamă cu un design tip dreptunghiular, ceea ce îi conferă o rezistență mărită în condițiile în care este masa sa proprie este mai mică, comparativ cu modelele cu forme clasice. Oțel special Komatsu de înaltă rezistență la uzură este utilizat pentru întărirea părților frontale și laterale ale lamei, aceasta având astfel o durabilitate mai mare comparativ cu alte tipuri de lame, în aceleași condiții de lucru.

Designul puternic curbat al lamei permite utilizarea ei pentru deplasarea unei game extinse de tipuri de materiale, remarcându-se printr-o  capacitate mare de pătrundere în prisma de balast și ulterior de deplasarea a unor cantități mari de terasament pentru o singură cursă. Capacitatea mare a  lamei este dublată de un consum redus de combustibil.

Lama Semi-U – este construită pentru a rezista pe cele mai dificile șantierer. Forma lamei îmbunătățește capacitatea de încărcare, reducând posibilitatea de alunecare a șenilelor atunci când utilajul avansează cu un maxim de material, crescând astfel productivitatea. Cele două aripi laterale ale acestuia previn vărsarea materialului și oferă o performanță de înaltă clasă.

Lama U – a fost special concepută pentru a manipula cantități mari de material cu un minim de pierdere laterală. Împreună cu o capacitate mare, această lamă remarcabilă oferă, de asemenea, o performanță bună la înaintare a buldozerului, ajutând la obținerea celor mai bune rezultate pe orice șantier.

Sistemul de scarificare original Komatsu, cu toți cilindrii conectați direct pe suportul dintelui, permite ca întreaga forță a utilajului să fie concentrată pe acest echipament. Caracteristica sa cheie este dată de deplasarea articulației dintelui, materialul scarificat ridicându-se în timpul deplasării, îmbunătățind astfel foarte mult capacitatea de lucru. Echipamentul de scarificare oferă o putere de pătrundere deosebită în diferite tipuri de materiale și este echipat cu piese speciale de uzură care permit o utilizare pe o perioadă lungă de timp.

Cu 12% mai multă putere la deplasarea cu spatele comparativ cu modelul anterior – Un motor puternic și eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, conform standardului European Stage V face din D475A-8 un utilaj extraordinar, atât pentru scarificare, cât și pentru împingerea materialului. Puterea motorului a fost mărită de 1,12 ori,  viteza de lucru în pantă a utilajului fiind acum mai mare. Ciclurile sunt mai rapide și productivitatea semnificativ mai mare.

Funcția de preselecție a vitezei – Pentru a reduce frecvența schimbărilor de viteză și pentru a spori confortul de lucru în timpul deplasării utilajului, acesta este echipat standard cu un mod de preselecție a vitezei. Operatorul poate alege o combinație de trepte de viteză înainte / înapoi prin preselectorul SUS / JOS de pe maneta de direcție. Apoi, pur și simplu selectează direcția de mers, treptele de viteză selectate intrând automat.

Transmisie automată – În modul standard, transmisia de înaltă eficiență a buldozerului Komatsu D475A-8 selectează automat cea mai potrivită treaptă de viteză pentru toate secvențele de lucru. De asemenea, aceasta include o funcție de preselecție a vitezei de deplasare, pentru a obține o productivitate mai bună, operatorul fiind mai puțin solicitat. Datorită transmisiei automate ECMV controlată electronic, dezvoltată de Komatsu, schimbarea treptelor de viteză se face în perfectă sincronizare cu situația de pe teren, astfel puterea motorului fiind utilizată eficient, și deci obținându-se un consum redus de combustibil și un randament superior.

Reducere automată a vitezei, Auto-dwnshift –  Sistemul de control al motorului monitorizează continuu turația acestuia, treapta de viteză și viteza de deplasare. Atunci când utilajul lucrează în sarcină și apare o sarcină la nivelul echipamentelor de lucru, acesta încetinește, iar sistemul automat de control al vitezei  reduce viteza, optimizând  astfel treapta de viteză în care lucrează, livrând totdeauna cea mai bună performanță de lucru. Această funcție permite o operare confortabilă și o productivitate ridicată, fără a fi necesară schimbarea manuală permanentă a treptei de viteze. De asemenea, funcția auto-downshift poate fi dezactivată printr-un comutator situat pe consola centrală a cabinei.

Convertizorul de cuplu cu autoblocare – Combinat cu transmisia automată, convertizorul de cuplu cu blocare automată Komatsu poate reduce consumul de combustibil cu 10%, eliminând pierderile de energie inutile. Sistemul de control al șenilelor acționează automat convertizorul de cuplu, dacă este necesar, sau blochează mecanismul care conectează motorul direct la transmisie pentru aplicații care necesită mai puțină energie.

Moduri de lucru selectabile – Operatorul poate alege între „Putere” pentru putere maximă și „Economie” pentru modul de lucru cu economie de energie. Împreună cu selectarea modului de lucru automat sau manual, acestea fac posibilă optimizarea configurației de lucru pentru orice tip de șantier.

Societatea MARCOM RMC ’94 este unicul distribuitor autorizat pentru România a întregii game de utilaje terasiere Komatsu. Pentru orice informație și pentru comenzi puteţi apela la telefon 0722.30.30.26 sau scrie la adresa de email  office@marcom.ro