Home Constructii Constructii civile CNAIR va reconstrui o porțiune din lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu
CNAIR va reconstrui o porțiune din lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu

CNAIR va reconstrui o porțiune din lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu

0

După demolarea celor peste 200 m din lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu în 2016, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A a luat decizia reconstruirii acestui tronson în regie proprie, se arată într-un comunicat oficial.

În conformitate cu expertizele comandate şi realizate, demolarea a avut drept cauze folosirea unor materiale de slabă calitate şi, de asemenea, nerespectarea prevederilor Proiectului tehnic iniţial. În concluzie, s-a ajuns la demolare din cauza unor deficienţe de execuţie.

Reconstrucţia tronsonului de 200 de m s-a efectuat astfel încât reluarea circulaţiei pe întreg lotul 3 Orăştie-Sibiu să se poată face cât mai repede, în condiţii de siguranţă. În paralel cu reconstrucția, CNAIR a solicitat şi a demarat procedura pentru achiziţia unei expertize a întregului lot 3 Orăştie – Sibiu, pentru a se dovedi ştiinţific calitatea materialelor şi a lucrărilor de pe acest lot. Până când expertiza va prezenta atât concluziile, cât şi soluţiile, compania va monitoriza Lotul 3, astfel încât circulaţia rutieră să nu fie pusă în pericol.

Potrivit reprezentanților CNAIR, până în prezent, de la repunerea în circulaţie, sectorul reconstruit s-a comportat normal, în condiţii de exploatare şi în conformitate cu datele tehnice prevăzute în Proiect.