Home Informaţii la zi Compactorul Hamm cu un singur cilindru VC crește capacitatea unui depozit de deșeuri
Compactorul Hamm cu un singur cilindru VC crește capacitatea unui depozit de deșeuri

Compactorul Hamm cu un singur cilindru VC crește capacitatea unui depozit de deșeuri

0

Gropile de gunoi din Germania dar și de pe întreg teritoriul European au un spațiu foarte limitat de încărcare. Acesta este motivul pentru care operatorii acestora se străduiesc să optimizeze compactarea tuturor deșeurilor. Din 2020, deșeurile care conțin azbest, vata de sticlă și deșeurile minerale considerate contaminate sunt compactate profesional în depozite speciale destinate deșeurilor reziduale, precum cel din orașul Steinmühle. Acest lucru se realizează cu cu ajutorul unui compactor Hamm  cu un singur cilindru, model H 25i VC. Acest utilaj face posibilă, prin activitatea sa eficientă, depozitarea mai multor deșeuri comparativ cu cantitatea planificată inițial, ceea ce crește profitabilitatea gropii de gunoi.

 

Depozitul Steinmühle este situat într-o fostă carieră de bazalt. Deoarece bazaltul conține uneori în mod natural azbest, această locație s-a dovedit a fi ideală ca loc de depozitare pentru molozul provenit din construcții care conțin azbest, precum și pentru alte deșeuri minerale din clasa de depozitare 1, cu potențial pericol. Deșeurile condiționate care conțin azbest sunt depozitate acolo de peste 30 de ani. De asemenea, vata de sticlă comprimată este depozitată în ambalaje rezistente la praf și sub formă de blocuri.

Aceste pachete sunt așezate în straturi cu o înălțime maximă de 2 m. Fiecare dintre aceste straturi este acoperit cu moloz necontaminat, cărămizi sparte, reziduuri de beton și cenușă de la incinerarea deșeurilor. De la sfârșitul anului 2020, aceste straturi au început să fie compactate cu ajutorul unui compactor Hamm H 25i VC cu capacitate de concasare a acestora tip picior de oaie. Acesta este echipat cu un sistem special de ventilație pentru a asigura protecția operatorului utilajului.

Concasare si compactare intr-un singur ciclu de lucru de lucru

Utilajul cu un singur cilindru este utilizat pentru compactare și concasoare, realizând ambele operțiuni concomitent, într-un singur ciclu de lucru. Administratorul depozitului de gunoi a observat în urma utilizării intense a acestuia că deșeurile de aici sunt compactate optim datorită combinației dintre greutatea de apăsare și vibrații. Astfel, se poate obține diferite tipuri de granulometrii. După ce a efectuat teste ample cu diferite dispozitive și a încercat numeroase soluții de optimizare a spațiului în cadrul depozitului, a optat pentru compactorul Hamm. Argumentul responsabilului a fost clar:  „Vrem să compactăm lăsând cât mai puțin spațiu liber, pentru că spațiul de descărcare devine din ce în ce mai prețios. Pentru a îndeplini această sarcină, clasa VC oferă în opinia noastră cea mai eficientă soluție. ”

 

Obținerea unei densități înalte oferă maxim de spațiu de depozitare

Compactarea deșeurilor cu utilajul Hamm  H 25i VC permite în continure depozitarea mai multor materiale la depozitul de deșeuri decât cantitatea planificată inițial: „Anterior, am folosit un compactor de gunoi fără vibrații. Cu compactorul cu un singur cilindru VC, obținem acum o densitate de depozitare de 1,3 t/mc în depozitul. Acest lucru ne permite să utilizăm depozitul mai mult timp, ceea ce în cele din urmă crește profitabilitatea”.

Procesul de compactare reprezintă, de asemenea, un element important pentru echipă: „În doar câteva treceri obținem o depozitare optimă a materialului compactat. Vibrațiile reprezintă un avantaj major. Compactarea statică singură nu ne-a permis să atingem gradul dorit de compactare. Dar acum am pus în aplicare un proces eficient de depozitare a deșeurilor la groapa de gunoi: moloz și alte deșeuri clasificate corespunzător sunt distribuite peste fiecare strat de material contaminat pentru a forma un strat de aproximativ 30 cm înălțime. Doi angajați sunt responsabili pentru zdrobirea și compactarea cua ajjutorul compactorului cu un singur tambur VC. Aceștia îl folosesc alternativ cu alte echipamente. Operatorii noștri apreciază în mod special confortul cabinei compactorului Hamm pentru că oferă o vedere de ansamblu bună și permite o manevrare ușoară.

Echipamentul Heavy Duty inclus

Deoarece componentele utilajului sunt supuse unor solicitări mult mai mari în timpul strivirii pietrei decât în ​​timpul compactării obișnuite, Hamm a proiectat rolele VC cu un singur tambur direct pentru o utilizare Heavy Duty- lucrări grele. Astfel, de exemplu, articulația în trei puncte, partea inferioară a utilajului, cadrul față și suspensia cilindrului, inclusiv acționarea cilindrului, au fost consolidate în comparație cu compactoarele obișnuite cu un singur cilindru.

În plus, toate compactoarele VC cu un singur tambur funcționează cu anvelope EM deosebit de robuste, iar operatorii beneficiază de un scaun cu spătar foarte înalt. Compactorul cu un singur tambur VC este echipat standard cu sistemul de management Hammtronic și HCM (Hamm Compaction Meter). Deși a fost construit pentru aplicații grele, consumul orar de combustibil este scăzut, acesta fiind măsurat în cazul depozitului de desșeuri de la Steinmühle la o medie de 20 l/h.

 

O soluție rentabilă pe termen lung

Decizia în favoarea compactorului monocilindric VC de la Hamm a fost luată în perspectiva următoarelor decenii, deoarece „cu volumul planificat pentru deșeurile din depozit, acesta  va fi exploatat în continuare în următorii 30-40 de ani”, explică responsabilul exploatării. În această perioadă, deșeurile care urmează să fie depozitate se vor modifica. Majoritatea molozului care conțin azbest care este generat în prezent de multe renovări ale clădirilor vor fi îndepărtate la un moment dat, iar volumul acestuia se va reduce semnificativ. Pe de altă parte, se va acumula material din demolarea drumurilor sub formă de bulgări de asfalt care conțin gudron. Acest material este, de asemenea, un deșeu mineral și poate fi, de asemenea, zdrobit perfect cu compactorul monocilindric VC.

Deoarece compactorul cu un singur cilindru este o achiziție pentru următoarele decenii, echipa a acordat o mare importanță faptului că acesta are o uzură redusă și o întreținere ușoară.