Informaţii la ziNewsOnlineUtilaje electrice și hibrideUtilaje pentru construcţii

De ce să alegi un utilaj 100% electric de la FIRSTGREEN?

AVANPREMIERA

La mijlocul anului 2021 Titan Machinery România, unul dintre cei mai importanți distribuitori de utilaje de construcții și pentru agricultură din România, anunța începerea colaborării cu producătorul de utilaje cu acționare exclusiv electrică, FIRSTGREEN. Acum mai bine de doi ani, primele încărcătoare electrice compacte, modelele Elise 900, cu deplasare pe pneuri și MiniZ, pe șenile, intrau pe piața construcțiilor din România.

Cererea de utilaje electrice a cunoscut o evoluție rapidă în acești ani, mai repede decât se aștepta, producătorul FIRSTGREEN extinzând rețeaua sa de vânzări pe toate continentele, o adevărată recunoaștere a calității utilajelor sale. În prezent, gama Elise include 4 modele, din care unul cu acționare prin telecomandă, de la distanță, precum și nu mai puțin de 28 de echipamente de lucru, producătorul putând de asemenea să livreze și alte echipamente, în funcție de specificațiile cumpărătorului.

Mini încărcătoarele electrice au o serie de avantaje față de mașinile tradiționale cu motor diesel, reprezentând astfel o nouă generație de utilaje destinate lucrărilor de construcții, agricultură sau demolare.

Avantajele utilajelor electrice FIRSTGREEN

Costuri de operare semnificativ mai mici – mini-încărcătoarele din gama Elise și MiniZ sunt 100% electrice. Acest lucru nu înseamnă doar zero emisii, ci și, spre deosebire de utilajele cu motoare termice, costurile de operare sunt semnificativ mai mici pentru proprietarul lor.

Practic, dacă se ia în considerare o durată medie de lucru pentru un utilaj de 750 de ore pe an, utilizatorii utilajelor FIRSTGREEN  economisesc peste 10 000 € numai din costurile de combustibil. O singură alimentare a utilajului, cu electricitate, suficientă pentru o întreagă zi de lucru, costă numai 7 EUR. În plus, nici măcar nu trebuie asigurată o logistică specială pentru echipamentul de alimentare, deoarece utilajul poate fi conectat la o priză obișnuită.

Funcționare silențioasă – utilajele cu motor diesel, tradițional, nu produc doar emisii, ci și zgomot. În schimb, utilajele FIRSTGREEN datorită acționării 100% electrice dar și a mecanicii avansate funcționează aproape silențios, făcându-le ideale pentru utilizarea pe șantiere speciale, precum cele din centrele istorice ale orașelor, din apropierea spitalelor, putând la fel de bine să lucreze în interior, în timpul lucrărilor de demolare, fiind însă la fel de eficiente și atunci când sunt utilizate pentru diferite aplicații agricole, pentru a nu perturba animalele.

De asemenea, sunt mult mai confortabile pentru operatorii, care nu mai trebuie să petreacă toată ziua în cabina unui utilaj care produce un nivel ridicat de zgomot și de vibrații, precum cele acționate diesel, ci pot lucra liniștiți cu mini-încărcătorul Elise 900, la o temperatură optimă, datorată sistemului eficient de aer condiționat.

Zero emisii locale –  De asemenea, Elise și MiniZ nu produc noxe.  Datorită acționării electrice, pot lucra în spații închise și fără ventilație. De asemenea, nu există scurgeri de lichide din sistemul de acționare, deoarece nu utilizează ulei de motor, lichid de răcire sau motorină.

Zeci de atașamente de lucru pot fi utilizate, chiar dacă nu sunt produse de către FIRSTGREEN, deoarece toate utilajele au același sistem de cuplare standard.

Costuri de utilizare mici și o întreținere ușoară – Un alt avantaj incontestabil al utilajelor cu acționare complet electrică de la FIRSTGREEN este oferit de întreținerea lor ușoară. Deoarece au doar aproximativ o treime din piesele mobile ale unui utilaj cu acționare diesel standard și nu sunt necesare nici operațiile curente de întreținere obișnuite, precum cele solicitate de un motor cu ardere internă, întreținerea de bază se poate face foarte simplu, fără unelte specializate. Chiar și întreținerea bateriei este foarte simplă, trebuie doar urmate ciclurile corecte de încărcare și să fie completată din timp în timp rezerva de apă distilată.

Dimensiuni compacte și manevrabilitate ușoară –  utilajele electrice din această clasă au un design mai mic și mai compact decât modelele cu motor diesel, ceea ce le permite să se deplaseze și să lucreze în spații înguste, precum și să manevreze cu ușurință în jurul obstacolelor. Acest lucru le recomandă pentru proiectele de demolare interioară. Cu o lățime de doar 79 cm, MiniZ poate trece cu ușurință prin spațiile ușilor normale, astfel încât pot lucra aproape oriunde. Ambele mașini pot fi operate și de la distanță, astfel încât pot lucra inclusiv în medii periculoase.

Gama completă de utilaje FIRSTGREEN

 

Mini-încărcătoarele ELISE

Elise 900 este primul Skid din lume complet electric cu deplasare pe roți. Greutatea operațională a acestuia este de 3300 kg, iar greutatea totală este de 4200 kg. Capacitatea de încărcare a Skid-ului Elise 900 este de 900 kg.

Clasa de mini-încărcătoare de la FIRSTGREEN este completată de modelele mai mici, Elise 700, cu o capacitate de încărcare de 700 kg, masa sa totală fiind de 3.500 kg. Cu o lățime de numai 170 cm, acesta poate fi utilizat în spații înguste interioare fără nici o restricție.

Elise 1200 are o capacitate de încărcare maximă de 1.200 kg și o masă totală de 5.000 kg.

Toate modelele au cabină de comandă, dar pot fi controlate și de la distanță, acolo unde condițiile de șantier o solicită.

Deși similare ca și funcționare, o gamă separată de mini-încărcătoare sunt cele cu control exclusiv de la distanță. Modelele ELISE CBL au o capacitate de încărcare cuprinsă între 700 și 1.500 kg și o masă totală maximă de 5.050 kg. Acestea se remarcă prin centrul de greutate coborât, care le asigură o stabilitate deosebită, necesară atunci când sunt controlate de la distanță.

Întreaga gamă de mini-încărcătoare pe roți ELISE au acționare 4×4 pe toate roțile, și 2 moduri de acționare: NORMAL/POWER.

Mini-încărcătoarele pe șenile MiniZ

MiniZ este un mini-încărcător frontal complet electric, compact, echipat cu șenile, cu postul de comandă situat în partea posterioară.

Datorită dimensiunilor sale compacte, MiniZ este perfect pentru a lucra în spațiile interioare complicate. De asemenea, pe lângă aplicațiile din construcții, acest utilaj poate fi la fel de util în agricultură, amenajări exterioare, prelucrarea alimentelor sau a produselor farmaceutice, oferind capacități înalte de lucru în relocarea materialelor, dar și la alte lucrări. Are o autonomie de lucru de 8 ore, cu o încărcare completă în cca. 8 ore, sau o încărcare de până la 80% în cca 5,3 ore. Are o lățime de 79 cm, o lungime de 255 cm și o înălțime de 115 cm. Este echipat cu 3 motoare electrice, are două viteze și o putere de 14.5 CP. De asemenea este echipat cu joystick și poate fi controlat de la o distanță de până la 50 m.

eAtașamentele FIRSTGREEN

Gama extinsă de atașamente standard produse de către FIRSTGREEN includ nu mai puțin de 28 de modele, dintre care 10 exclusiv pentru sectorul construcțiilor:

Braț de excavator – acest echipament poate fi utilizat atât pentru săpare cât și pe șantierele de demolări. Poate fi utilizat cu cupe cu lățimi de 300, 400, 500 sau 1000 mm și adâncimi între 220 și 280 mm.

Cupă de încărcare de capacitate mare – poate fi comandată pentru lățimi de 1.180, 2.000 sau 2.200 mm.

Furci pentru paleți – sunt proiectate pentru manipularea paleților și transportul lor pe distanțe mai mici pe drumuri plane și solide, în depozitele de deșeuri provenite din construcții și în depozite. Pot fi livrate cu lungimi de 800, 1.200 și 1.600 mm.

Malaxor de beton – cu electrovalvă pentru descărcarea hidraulică. Poate fi comandat inclusiv cu jgheab de turnare.

 

Similare

1 din 915