Home Evenimente Demo Show – Titan Machinery continuă tradiția
Demo Show – Titan Machinery continuă tradiția

Demo Show – Titan Machinery continuă tradiția

0

De ce să te oprești atunci când faci un lucru bun? Dar ce se întâmplă atunci când clienții, prezenți sau viitori, vor să vadă mai multe utilaje la lucru? Răspunsul celor de la Titan Machinery România, dealer al mărcii CASE Construction Equipment este simplu: mai multe prezentări în întreaga țară, mai mult spectacol, și, bineînțeles, mai mulți cumpărători. După demonstrațiile spectaculoase și fără precedent pe care Titan Machinery România, alături de partenerul CASE Construction Equipment, le-a susținut în primăvară la cariera Urviș din județul Bihor, în această toamnă, dealerul CASE revine în forță cu un nou show demonstrativ.

Începutul lunii octombrie a reprezentat pentru Titan Machinery și partenerul său, IVECO ROMÂNIA, un moment important, acesta invitând pe Circuit Top Cross TCS din apropierea localității Ciolpani, județul Ilfov, peste 100 de ingineri și specialiști din diverse zone ale industriei de construcții. Aceștia au avut ocazia de a vedea la lucru utilaje de la cele mai compacte până la greii industriei: excavatorul pe șenile CX210, excavatorul pe roți WX148, mini excavatorul pe șenile CX39B, buldozerul 1650M, buldoexcavatorul 580ST și 695ST, încărcătorul frontal 821G și mini încărcătorul multifuncțional SR210.

Conceptul inovativ al demonstrațiilor spectaculoase a fost inițiat de Titan Machinery România încă din 2012, din acel moment fiind îmbunătățit constant în fiecare an, în prezent evenimentul devenind o adevărată tradiție. Conform declarațiilor organizatorilor, prin organizarea acestui eveniment de anvergură, Titan Machinery România și-a propus să fie mai aproape de partenerii săi, nu doar prin demonstrațiile în lucru ale utilajelor pe care le comercializează, ci și prin suportul pachetului de soluții complete prin care dealerul CASE dorește să satisfacă toate nevoile clienților, de la finanțare și până la servicii post vânzare sau consultanță.

Utilaje și tehnologie

Claudia Butoarcă, Sales Administration Manager Titan Machinery România declara că acest eveniment se bazează pe experiența obținută în fiecare an, începând cu anul 2012, când a fost organizat primul demo-show: “Este un eveniment pe care îl pregătim încă din aprilie anul trecut. Am început la Beiuș cu repetițiile pentru acest eveniment. Prin acest show, dorim să fim mai aproape de dumneavoastră și să subliniem ceea ce ne definește, nu doar prin demonstrații în lucru ale utilajelor pe care le comercializăm, cât și prin suportul pachetului de soluții complete prin care dorim să satisfacem nevoile dumneavoastră, de la partea de finanțare, alături de partenerii noștri tradiționali, cât și servicii post-vânzare sau consultanță.

Cu siguranță cunoașteți principalul atu al CASE CE, care este unul dintre puținii producători care acoperă întreaga gamă de produse de la minie-xcavatoare de 1,5 t, până la excavatoare de 80 de tone, gradere, buldozere, încărcătoare frontale, etc., iar faptul că am organizat acest eveniment alături de IVECO, nu este întâmplător, gama IVECO este de notorietate în România, aici fiind reprezentată prin produsele sale binecunoscute pentru robustețe și performanțele excelente: IVECO Trakker și IVECO Daily sau IVECO Astra. Vrem astfel să subliniem că suntem un distribuitor de utilaje full-liner. Dorim să mulțumim în primul rând familiei Răduță și grupului TCS, companiei CASE Construction, care împlinește anul acesta 175 de ani de experiență, IVECO ROMANIA, distribuitorului sistemelor TOPCON, și nu în ultimul rând, colegilor mei”.

După prezentare utilajelor, în partea a doua a demonstrației, Steve Bradford, un demonstrator profesionist al CASE Construction, invitat special pentru acest eveniment, a lucrat cu două utilaje, demonstrând fiabilitatea și manevrabilitatea lor.

În paralel cu demonstrațiile utilajelor, spre deliciul celor prezenți, a avut loc concursul operatorilor CASE RODEO, câștigătorul etapei din România plecând la Paris, acolo unde s-a desfășurat finala europeană în perioada 13-15 octombrie, iar Julian Răduță a câștigat medalia de argint pentru România la concursul operatorilor.

Prezentarea utilajelor participante la demonstrații

Datorită numărului important de utilaje prezente, dar și a dotărilor tehnice, am preferat să preluăm prezentarea profesională, dar condensată, făcută de către dna Claudia Butoarcă:

Excavatorul pe șenile 310 seria D, cu șasiu îngust – se încadrează în dimensiunile de transport de până la 2,5 m, nefiind necesare autorizații speciale de transport. Face parte din clasa de 21 de tone, cu capacitatea cupei de aproximativ 1,4 mc, adâncime de săpare 6,7 m, motor de 4,5 l, deosebit de economic, ce îndeplinește normele de poluare Stage IV, fără filtru de particule. Șenilele au role capsulate, cu ungere permanentă, fără mentenanță. Schimbarea uleiului hidraulic se face la 5.000 de ore, iar vizibilitatea este maximă, datorită camerei video spate.

Mini-excavatorul CX39B parte din gama de 3,7 tone, având o adâncime de săpare de 3,4 m. Are un braț pivotant stânga-dreapta, caracteristică care împreună cu rotirea suprastructurii la 360 de grade, asigură posibilitatea realizării săpăturilor în condiții extreme cu spațiu redus.

Mini-încărcătorul multifuncțional SR210 are o putere a motorului de 74 CP, cu o cinematică radială a brațului și o sarcină utilă de încărcare la înălțimea maximă de 1 tonă. Utilajul poate încărca într-un camion de construcții 8×4, fără necesitatea unei rampe. Poate fi echipat cu o gamă largă de accesorii precum freze de asfalt, freze de zăpadă, perii, braț de excavare, foreze, etc.

Buldo-excavatorul CASE 580ST, cu un motor de 97 CP, cu cilindree de 3,4 litri, ce îndeplinește normele de poluare Stage IIIB, fără AdBlue. Sistemul de încărcător este echipat cu o cupă multifuncțională 6în1, cu cinematică tip paralelogram. Sistemul de excavator are un braț telescopic cu un sistem hidraulic auxiliar, pentru acționarea ciocanului hidraulic. Dorim să amintim că CASE Construction a patentat și a brevetat prima cupă spate integrată, cuplă rapidă spate integrată de tip mecanic.

Încărcătorul frontal 921F se face remarcat prin sarcina de ridicare maximă, cu o greutate operațională redusă, conducând la un consum de combustibil optimizat. Acest lucru este realizat prin amplasarea motorului în partea posterioară a utilajului, acest acționând ca o contragreutate. Grupul de radiatoare amplasat între cabină și motor, într-un sistem de răcire de formă cubică, ce ajută la o circulație foarte bună a aerului, aceasta făcându-se prin trei părți.  Are un motor de 6,7 litri Tier IV, fără filtru de particule, dezvoltând o putere de 255 CP, la un cuplu de 1.300 rpm. Înălțimea de ridicare este de 4,1 m, cu o cupă de 4 mc. Acest model este echipat cu anvelope R5R25.

Autobasculanta ASTRA 86.56 cu un motor cursor 13/ 560CP varianta 8*6. Destinație: aplicații heavy duty, cariere, balastiere. Cutie de viteze automată cu 16 trepte fata + 4 spate. Benă basculabilă Cantoni – capacitate 22 mc, tip heavy duty. Șasiu 8×6 ce poate suporta o încărcare de 32 de tone și poate ajunge la greutatea maximă de 50 de tone.

Buldozerul 1650M, primul buldozer din industrie cu SCR, îndeplinește normele de poluare Stage III B, fără filtru de particule, motor de 6,7 litri, cu o putere de 167 CP. Greutate de operare de 18 tone, unul dintre ele fiind dotat cu scarificator, șasiu XET, o lamă cu o capacitate de 3,2  mc, 6 grade de libertate. Șenilele capsulate nu necesită ungere, iar transmisia este hidrostatică, îmbinând forța de tracțiune cu precizia în lucru. Unul dintre buldozerele participante la demonstrații este dotat cu sistemul de ultimă generație TOPCON 3D MC2.

Declarațiile participanților

Wrona Robert,  Sales Operations and Marketing CNH, Central & Eastern Europe a dorit să prezinte noua generație de încărcătoare pe roți CASE Construction, seria G: “Cel mai popular model este încărcătorul CASE 821G. Acesta are radiatoarele montate în spatele cabinei, ceea ce permite ca greutatea acestora să fie utilizată și ca contragreutate. Astfel, împreună cu balastul suplimentar, putem obține o sarcină de încărcare utilă mai mare. Motorul Tier 4 Final este păstrat de la modelul precedent, precum și transmisia ZF. Cabina este însă complet nouă, putem vorbi de o zonă de confort ce include un scaun nou pentru operator, echipamente de comandă și control noi. De asemenea, ușa de acces este cea mai mare din industrie, cabina oferă o vizibilitate mare, spațiul este extrem de generos, iar display-ul color și noul sistem de comandă și control oferă toate condițiile pentru ca operatorul să obțină cele mai bune rezultate.

O notă aparte am și pentru buldo-excavatorul CASE 580 ST. Principala schimbare a acestui echipament este întâlnită la motorizare. Este dotat cu un motor Tier 4 Final, fără filtru de particule, doar cu AdBlue, are o capacitate cilindrică de 3,4 litri, o putere de 97 CP și cuplu maxim de 453 Nm dezvoltat la 1.400 rpm. Motorul nu are nevoie de filtru de particule, doar de AdBlue.

Și pentru că tot sunt prezente activ la demonstrații, pot să vă spun că IVECO este unul dintre producătorii cu gamele cele mai complexe destinate segmentelor de construcții și offroad, acestea fiind permanent schimbate în funcție de solicitările pieței. Ca un preambul al lansării oficiale de la sfârșitul lunii octombrie, pot să vă spun că vehiculele sunt disponibile în numeroase variante constructive, de la tracțiune 4×2 până la 8×4”.

Găman Mihai, Director Tehnic, firma CAZICOM, Băile Olănești. – Avem utilaje CASE, lucrăm cu ele intens, și este foarte important pentru noi că nu am înregistrat defecțiuni, deci nu poate fi vorba fără timpi morți.

Cristian Helwig, Director de Transport, AQUILA – În cadrul firmei, mă ocup de partea de achiziții. Am cumpărat un buldozer anul acesta, de la CASE. AQUILA CONSTRUCT este firma noastră care construiește infrastructura necesară pentru dezvoltare pe partea de logistică. Evenimentul este unul foarte reușit și foarte interesant, este prima dată când particip, mi-a plăcut demonstrația cu utilajele. Parteneriatul a început întâi cu IVECO, din 1996 sau 1996, avem o flotă de peste 300 de camioane de transport intern și internațional, dar și Iveco Daily pentru partea de distribuție. Compania AQUILAare un parc de 2.800 de autoturisme, fiind numărul 1 pe distribuție în România, facem servicii logistice complete.

AQUILACONSTRUCT deține 5 betoniere, 6 buldo-excavatoare, două excavatoare mari, 1 buldozer și câteva basculante. Aceste utilaje lucrează acum la Dragomirești unde construiesc 20.000 mp de depozit.