Home Informaţii la zi DL-7, noua gamă de încărcătoare frontale Doosan
DL-7, noua gamă de încărcătoare frontale Doosan

DL-7, noua gamă de încărcătoare frontale Doosan

0

Doosan dorește să își asigure un loc fruntaș pe piața internațională cu noua gamă de încărcătoare pe roți DL-7, oferind oferind performanță ridicată și confort pentru operator. Doosan Infracore Europe a lansat noua gamă de încărcătoare pe roți „DL-7” introducând o linie completă de mașini moderne, cu un design premiat, propulsate de motoare puternice, noi, compatibile cu nivelul de poluare Stage V, care oferă o productivitate mai mare, o eficiență sporită a consumului de combustibil, cost redus de utilizare, toate combinate cu o cabină extrem de bine echipată pentru operator.

În prima fază a introducerii gamei DL-7, au fost lansate șapte noi modele – DL280-7, DL320-7, DL380-7, DL420-7, DL480-7, DL550-7 și DL580-7, în continuare alte patru modele – DL200-7, DL220-7, DL250-7 și DL420CVT-7 vor fi lansate în 2021. Charlie Park, CEO al Doosan Infracore Europe, a declarat: „Doosan și-a lansat primele încărcătoare pe roți în 1989. Pe parcursul celor 31 de ani care au urmat, Doosan a investit continuu pentru a ne menține poziția de lider mondial în industria încărcătoarelor pe roți. În acest timp, inginerii Doosan nu au încetat niciodată să inoveze și să dezvolte gama noastră de încărcătoare pe roți. Noile noastre modele DL-7 sunt rezultatul acestui demers și au fost reproiectate de la zero. Am ascultat îndeaproape cererile clienților noștri europeni și am revizuit fiecare aspect al designului nostru existent de încărcătoare pe roți pentru a oferi soluțiile dorite. Drept urmare, noile încărcătoare frontale Doosan DL-7 vor duce satisfacția clienților la următorul nivel din industrie în ceea ce privește confortul operatorului, economia de combustibil, productivitatea și durabilitatea. Tehnologiile inovatoare pe care le-am folosit în gama DL-7 diferențiază în mod clar produsele noastre de cele ale concurenților noștri.”

Complet nou, de la design la hidraulică

Noua gamă DL-7 reprezintă punctul culminant al primei reproiectări complete a gamei de încărcătoare pe roți Doosan din ultimii 10 ani, designul exterior, în special, fiind supus unei transformări radicale. Noul design extern a fost aplicat tuturor modelelor din seria DL-7, primind deja o mare apreciere la nivel global, câștigând Premiul de Design 2020 iF din Germania, unul dintre primele trei concursuri de design din lume, dar și premiul „Cel mai bun dintre cei mai buni” în cadrul premiilor coreene de design PIN UP.

Cupele reproiectate, care oferă o capacitate cu până la 7% mai mare, asigură o încărcare mai ușoară și mai rapidă, cu capacități de la 2,8 la 6,4 metri cubi. Ele sunt potrivite pentru transportarea agregatelor, deșeurilor, fiind recomandate în minerit sau în construcții. Doosan oferă, de asemenea, o gamă mai largă de opțiuni care cresc randamentul. Brațul de ridicare cinematic cu format Z oferă forțe mari de rupere și capacități de ridicare, în special pentru materialele grele, și un unghi mare de descărcare pentru materialele aderente. Un braț opțional de ridicare este disponibil acolo unde sunt necesare înălțimi mai mari de descărcare și capacitate sporită. Încărcătoarele DL-7 au, de asemenea, conexiuni hidraulice rapide și auxiliare, cu un debit constant și de mare volum. Operatorii pot controla cu ușurință accesoriile hidraulice prin intermediul comutatorului de pe joystick.

În plus, noile încărcătoare pe roți pot fi comandate cu o gamă largă de contragreutăți, de la 300 la 500 de kilograme, în funcție de aplicație.

Vizibilitate excelentă a operatorului

Noua cabină oferă un câmp vizual mult îmbunătățit pentru operator, cu unghiuri moarte reduse, suprafața vitrată fiind cu 14% mai mare comparativ cu modelele DL-5 anterioare. Încărcătoarele pe roți DL-7 oferă, de asemenea, opțiunea de oglinzi retrovizoare reglabile electric pentru siguranță sporită. Luminile de lucru cu LED sunt instalate pe cabină (patru în față, patru în spate, cu opțiunea montării a încă două, dacă este necesar). Pentru o siguranță mai ridicată a muncitorilor de pe șantier, luminile LED de pe capota spate au o funcție automată stroboscopică pentru a indica momentul în care încărcătorul pe roți se întoarce. Opțional este disponibil un compresor de aer cu suflantă de aer, pentru curățarea cabinei ori de câte ori este necesar. În interiorul cabinei, încărcătoarele pe roți DL-7 oferă un confort de funcționare semnificativ îmbunătățit, un sistem de direcție nou și comenzi electronice avansate.

Folosind noul sistem Doosan Smart Key de pe panoul de control din cabină, operatorul poate porni mașina folosind un dispozitiv fără cheie, reducând posibilitatea de furt a utilajului. Sistemul Smart Key oferă telecomandă pentru ușă, blocare și deblocare ușă, eliberare ușă, căutare și alte funcții. Panoul de control include, de asemenea, două prize USB.

Noua cabină are un scaun Grammer Actimo XXL cu suspensii orizontale și verticale complet reglabile, o funcție lombară pneumatică și încălzirea scaunelor în dotarea standard. Există și o centură de siguranță în 3 puncte cu pictograme de alarmă pe noul monitor touchscreen Doosan Smart Touch de 8 inch antireflex. Noul joystick EMCV (Electric Main Control Valve) complet integrat în cotieră este o altă caracteristică standard, oferind operatorului o controlabilitate mai lină și precisă a brațului de ridicare și a accesoriilor de pe încărcătoarele pe roți. Funcțiile disponibile prin intermediul sistemului EMCV include ”Întoarcerea automată la săpat”, ”Bucket Tilt Kick-out” și funcția de oprire a cupei și prevenirea șocurilor pentru un confort mai ridicat al operatorului.

Conceput pentru a oferi operatorului un control mai precis cu o cursă mai scurtă, rezultând o oboseală mai mică, sensibilitatea comenzii ergonomice a joystick-ului poate fi setată și modificată în funcție de preferințele operatorului. Usor de utilizat și usor de citit în orice condiții, noul ecran tactil oferă toate setările și informațiile importante de care are nevoie operatorul într-un singur loc. Tot la ”vârful degetelor” operatorului se află camera video retrovizoare, sistemul de cântărire, comenzile HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat), dispozitivele radio și Bluetooth (streaming muzical, mâini libere) și altele. Per ansamblu, interiorul reproiectat oferă un mediu de lucru mult mai mare, mai silențios și mai confortabil, care îmbunătățește siguranța și productivitatea și ajută operatorul să lucreze cu o concentrație ridicată.

Sistemul de control LIS (Load Isolation System) oferă o deplasare mai lină și un confort mai mare pentru operator, precum și o productivitate mai mare datorită stabilității îmbunătățite atunci când încărcătorul pe roți se deplasează. Brațul de ridicare este amortizat de un acumulator hidropneumatic legat de sistemul hidraulic de ridicare, care acționează ca un amortizor. Avantajele includ timpi de ciclu reduși, performanțe mai ridicate și o eficiență mai bună a consumului de combustibil în timpul desfășurării aplicațiilor de încărcare și transport.

Cu transmisie automată cu 5 trepte, axe HDL rezistente ca standard și tracțiune îmbunătățită cu blocare hidraulică diferențială (DHL), încărcătoarele pe roți DL-7 funcționează în mod excepțional, în special în medii cu sarcini mari. Blocarea hidraulică diferențială 100% poate fi cuplată automat la cuplu maxim fără nicio acțiune din partea operatorului. Circuitele opționale de răcire a uleiului independente pentru puntea față și spate asigură temperaturi scăzute ale uleiului, asigură filtrarea uleiului și prelungesc durata de viață a componentelor punții, în special pentru aplicații solicitante, cum ar fi încărcarea pe distanțe lungi și transportul în condiții de temperatură ambientală ridicată. S-au făcut îmbunătățiri în întreaga transmisie, pentru a oferi operatorilor cea mai bună conducere din clasă și conducerea mai rapidă, atingând viteza maximă de 40 km / h.

Garanția standard este de 3 ani / 5000 h de funcționare, iar consumul de carburant este cu 5% mai mic decât generația precedentă. Noile motoare îndeplinesc reglementările privind emisiile din etapa V fără a fi necesară recircularea gazelor de eșapament (EGR), prin utilizarea tehnologiilor de post-tratare, a catalizatorului de oxidare diesel și a filtrului de particule diesel (DPF). Ciclul de curățare a funinginei de pe DPF a fost îmbunătățit la peste 6.000 de ore, iar operatorul este pe deplin informat despre starea DPF printr-un indicator de nivel de funingine pe noul ecran tactil din cabină. Fără necesitatea EGR și cu o nouă selecție de moduri de putere disponibile – SAT2, Standard sau Power – noua generație scanează automat activitatea mașinii și reglează puterea motorului în funcție de mai mulți parametri. Sistemul Doosan Smart Guidance System (DSGS) este o caracteristică nouă care analizează obiceiurile de conducere și comportamentul operatorului și îi ajută să realizeze cea mai eficientă funcționare a combustibilului. DSGS oferă un scor al stilului de conducere și un ghid de utilizare al modelului, pentru un plus de eficiență. Încărcătoarele pe roți DL-7 au instalate din fabrică cel mai recent sistem de monitorizare a flotei wireless DoosanCONNECT TMS2.0. Sistemul DoosanCONNECT este un instrument conceput special pentru gama Doosan, oferind informații complete despre performanța mașinii într-un mod dual(satelit, rețea mobilă).