Home Informaţii la zi Doosan a prezentat noul excavator pe șenile DX350LC-7
Doosan a prezentat noul excavator pe șenile DX350LC-7

Doosan a prezentat noul excavator pe șenile DX350LC-7

0

Doosan DX350LC-7, un excavator de 36 de tone, este primul model din noua generație care este echipat cu tehnologia inovatoare D-ECOPOWER, oferind operatorilor o productivitate mai mare, un consum de combustibil mai mic, dar şi manevrare mult mai uşoară. La fel ca noul model DX300LC-7 de 30 de tone, lansat anul acesta, excavatorul DX350LC-7 se bazează pe designul reușit al versiunii anterioare.

Pe lângă performanțele mai bune și economiile obținute din exploatarea sa, noul excavator DX350LC-7 Stage V oferă îmbunătățiri majore în confortul operatorului, timp de funcționare fără întrerupere și rentabilitate, cu accent puternic pe consumul redus de combustibil, puterea crescută, robustețe și versatilitate.

D-ECOPOWER, soluția DOOSAN pentru performanță

Tehnologia D-ECOPOWER se concentrează pe eficiența sistemului hidraulic și subliniază filosofia Doosan, potrivit căreia toate procesele și componentele utilizate în produsele de nouă generație ale companiei trebuie să atingă niveluri de eficienţă şi performanţă mai mari decât vehile modele.

Tehnologia D-ECOPOWER Doosan utilizează o pompă electronică ce controlează întreg sistemul hidraulic, oferind o productivitate mai bună cu 26% comparativ cu modelele precedente, și un consum de combustibil mai mic cu până la 12%, în funcție de modul de lucru selectat. O supapă centrală are rolul de a reduce la maxim pierderea de presiune, în timp ce pompa cu comandă electronică optimizează puterea motorului.

Sistemul D-ECOPOWER utilizează nouă senzori pentru a detecta cantitatea de ulei hidraulic necesar pentru a îndeplini o anumită sarcină, în loc să pompeze continuu în sistem o cantitate fixă de ulei. În acest fel, sistemul hidraulic și motorul livrează numai puterea necesară, fiind sincronizate între ele.

Răspunsul echipamentului de lucru la comenzile operatorului este acum mai bun, datorită  noului tip de joystick care oferă acestuia un control foarte precis, reducând gradul de oboseală a acestuia. În plus, datorită acestui sistem de comandă modern, mişcările excavatorului sunt mai line, fiind eliminate cele sacadate.

Noua gamă de motoare, mai curate și mai puternice

Pentru a respecta reglementările privind emisiile motorului Stage V, noul excavator DX350LC-7 este pus în mişcare de motorul diesel de ultimă generație Doosan DL08, oferind 209 kW de putere la 1.800 rpm. Motorul DL08 aduce și o nouă soluție tehnologică pentru a îndeplini cele mai dure reglementări în domeniul reducerii poluării, nemaifiind necesară recircularea gazelor de eșapament (EGR), prin creșterea cantității de aer disponibilă în timpul combustiei, crescând automat temperatura în camera de aprindere și reducând mult cantitatea de particule produse.

Această tehnologie nouă este combinată cu tehnologia de post-tratare DOC / DPF + SCR. Datorită acesteia, întreținerea filtrului de particule diesel (DPF) a fost redusă foarte mult, acesta lucrând fără nici o interevenție până la atingerea pragului de 8.000 de ore de funcţionare.

Cu nou excavator DX350LC-7, Doosan oferă dovada că creșterea productivității și protecția mediului sunt cu adevărat compatibile. Eficiența sporită a motorului DL08 în combinație cu o nouă supapă hidraulică principală și cu noile generații de sisteme de control electronic SPC3 Smart Power Controls asigură un consum redus de combustibil cu până la 10% în modul de lucru S și de 6% în modul P + față de precedentul model. Acestea sunt două dintr-o gamă de patru moduri de lucru disponibile acum pe DX350LC-7, care ajută la simplificarea activității operatorului, în comparație cu varianta anterioară care presupunea opt moduri. Operatorul este solicitat acum să regleze modul de lucru alegând între P +, P, S sau E.

Deși cabinele Doosan erau recuonscute prin spațiul interior oferit și ergonomia locului de muncă, totuși noua cabină din modelul DX350LC-7 duce confortul la un nou nivel. Pe lângă un nou scaun de înaltă calitate, cabina îmbunătățită oferă mai multe caracteristici standard decât alte mașini similare, asigurând o super-controlabilitate și o precizie ridicată în toate aplicațiile.

Caracteristici tehnice – selecție

-Noul panou LCD tactil de 8 inch, cu 30% mai mare decât cel anterior,

-Sistem stereo integrat,

-Sistem de pornire inteligent fără cheie (opțional),

-Design îmbunătățit al cabinei,

-Senzori pentru obstacole (opțional),

-Lumini LED (opțional),

-Protecție laterală (opțional),

-Compresor de aer (opțional).

Oferite în dotarea standard, camerele cu acoperire 360 ° oferă vizibilitate deplină în jurul excavatorului și permit operatorului să vadă o „de sus” maşina, precum sistemele moderne de pe autoturisme. Noul model DX350LC-7 este echipat din fabrică cu sistemul de monitorizare wireless al flotei DoosanConnect, util pentru monitorizarea utilajelor. Este disponibil ca o caracteristică standard pentru toate excavatoarele Doosan noi (de la 14 tone) și toate încărcătoare pe roți Doosan și camioanele de șantier Doosan.