Home Informaţii la zi Doosan prezintă noi încărcătoare pe roți DL220-7 și DL250-7
Doosan  prezintă noi încărcătoare pe roți DL220-7 și DL250-7

Doosan prezintă noi încărcătoare pe roți DL220-7 și DL250-7

0

Doosan DL220-7 și DL250-7 sunt cele mai noi  modele ce vin să completeze gama de încărcătoare pe roți „DL-7”, care a primit deja câteva premii internaționale, după ce într-o primă etapă au fost deja lansate, la sfârșitul anului trecut primele șapte modele.

 

La fel ca modelele lansate deja, DL220-7 și DL250-7 au un design nou, specific noii generații, precum și un nou motor compatibil cu normele de poluare Stage V și care oferă o productivitate mai mare, o eficiență crescută a utilizării combustibilului și un cost redus de exploatare, împreună cu un mediu de lucru excelent oferit operatorului. Noile DL220-7 și DL250-7 oferă aceleași inovații ce se pot găsi la modelele mai mari, asigurând confortul operatorului, economia de combustibil, productivitatea și durabilitatea la un același înalt nivel.

 

Eficiență mai mare pentru atașamente

Încărcătoarele DL220-7 și DL250-7 sunt dotate cu un sistem hidraulic sensibil, care răspunde rapid la orice comandă, precum și diferite conexiuni hidraulice auxiliare. Acestea au în echiparea standard o a treia supapă cu debit reglabil și funcție de blocare, aceasta având rolul de a livra un debit hidraulic constant pentru acționarea atașamentelor. O a patra supapă este disponibilă opțional pentru ambele modele.

Operatorii pot controla cu ușurință diferitele atașamente prin intermediul butonului proporțional de pe joystick. Diverse opțiuni de anvelope sunt, de asemenea, disponibile de la principalii producători mondiali, pentru a acoperi orice tip de aplicație de șantier, în orice condiții atmosferice. În plus, noile încărcătoare pe pneuri pot fi comandate cu o contragreutate opțională de 300 kg, în funcție de aplicație.

Cu ajutorul echipamentelor de lucru comandate hidraulic se pot efectua diferite activități, precum transportul și livrarea de pământ, nisip, agregate și alte materiale solicitate în  industria construcțiilor, agricultură, reciclare, deșeuri, construcții, demolări, minerit și cariere. Doosan oferă, de asemenea, o gamă mai largă de echipamente de lucru opționale pentru putea oferi cele mai bune soluții pentru fiecare aplicație.

 

Capacitățile standard ale cupei încărcătoarelor DL220-7 și DL250-7 sunt de 2,3 și respectiv 2,5 mc. Brațul de ridicare cu cinematică în Z asigură la nivelul cupei forțe mari de rupere și o capacitate foarte bună de ridicare, în special pentru materialele densitate mare, precum și un unghi mare de descărcare pentru descărcarea eficientă a materialelor aderente. Ambele încărcătoare pe roți sunt disponibile în versiunea HL, care oferă un braț de ridicare mai mare, precum și contragreutate de 300 kg, acolo unde sunt necesare înălțimi mai mari de descărcare și o eficiență sporită.

 

Performanță mai mare

Sistemul LIS (Load Isolation System) oferă o deplasare mai lină și un confort mai mare pentru operator, precum și o productivitate mai mare datorită stabilității crescute atunci când încărcătorul pe roți se deplasează. Brațul de ridicare este amortizat de un acumulator hidropneumatic conectat la sistemul hidraulic de ridicare, acesta acționând ca un amortizor. Acest sistem oferă numeroase avantaje, precum timpi de lucru reduși/ ciclu, performanțe mai ridicate și o eficiență mai bună în utilizarea combustibilului în timpul efectuării operațiunilor de încărcare și transport.

Încărcătoarele pe roți DL220-7 și DL250-7 au o transmisie automată cu 4 trepte de viteză și punți cu diferențial de alunecare limitată (LSD) în dotarea standard. Opțional, este oferită o transmisie cu o cutie de viteze cu 5 trepte, cu convertor de cuplu cu diferențial blocabil și axe HDL pentru sarcini grele, oferind o tracțiune îmbunătățită, în special când manipulează sarcini mari. Blocarea diferențialului hidraulic până la 100% poate fi acționată automat când lucrează la cuplu maxim, fără nicio acțiune din partea operatorului.

De asemenea, transmisia mișcării a fost îmbunătățită, oferind operatorilor o creștere de 11% a vitezei de deplasare, până la maximum 40 km/h.

 

Garanție completă de 3 ani sau 5.000 h în standard – Sistemul hidraulic modernizat precum și principalele ansamble oferă acum o durabilitate și o întreținere îmbunătățite. Fiabilitatea ridicată și calitatea noilor încărcătoare pe roți DL220-7 și DL250-7 este reflectată prin garanția standard de 3 ani sau 5.000 ore de funcționare.

 

Eficiență crescută a consumului de combustibil – noul motor Doosan DL06V Stage V cu 6 cilindri se regăsește acum pe încărcătoarele pe roți DL220-7 și DL250-7, oferind o putere de 119 kW (160 CP), respectiv 128 kW (172 CP). Noul motor DL06V oferă un consum de combustibil cu până la 5% mai mic, comparativ cu utilajele din generația anterioară, oferind în același timp o putere și un cuplu impresionant.

Noul motor îndeplinește reglementările Stage V privind emisiile, fără a fi necesar un sistem suplimentar de recirculare a gazelor de eșapament, prin utilizarea reducerii catalitice selective, a catalizatorului de oxidare diesel precum și a unui sistem de filtrare al particulelor diesel rezultate din arderea combustibilului.

Sistemul Doosan Smart Guidance System (DSGS) a fost introdus pentru prima dată pe această nouă generație de utilaje. Acesta analizează modul de conducere și comportamentul operatorului și îi ajută să obțină cel mai eficient mod de lucru, pentru a reduce consumul orar de combustibil. DSGS oferă un scor și respectiv sfaturi practice legate de modul de conducere al operatorului, analizând economia de combustibil, eficiența și durabilitatea.

 

Vizibilitate excelentă a operatorului – Noua cabină oferă un câmp vizual mult îmbunătățit pentru operator, cu unghiuri moarte reduse la minim și o suprafață vitrată cu 14% mai mare comparativ cu modelele DL-5 anterioare. Încărcătoarele pe roți DL220-7 / DL250-7 oferă, de asemenea, opțiunea de oglinzi retrovizoare reglabile electric pentru o siguranță sporită. Luminile de lucru cu sistem LED t sunt instalate pe cabină (două în față și în spate ca standard, cu opțiunea de patru sau șase în față și în spate). Pentru o siguranță mai ridicată a muncitorilor din jurul utilajului, luminile LED de pe capota din spate au o funcție stroboscopică automată pentru a avertiza atunci când încărcătorul pe roți se întoarce.

Un compresor de aer cu suflantă este disponibil opțional, putând fi montat în cabină pentru curățarea acesteia și întreținerea zilnică, ori de câte ori este necesar.

Cabina spațioasă a primit un nou design

În ceea ce privește interiorul cabinei, noile încărcătoare pe roți oferă un confort în funcționare semnificativ îmbunătățit, un sistem de direcție îmbunătățit și comenzi electronice avansate. Folosind noul sistem Doosan Smart Key, situat pe panoul de control din cabină, operatorul poate porni utilajul fără cheie, prevenind posibilitatea de a fi furată. Sistemul Smart Key este format dintr-o telecomandă pentru ușă, cu funcție de blocare și deblocare, stare ușă, căutare și alte funcții. Panoul de control include, de asemenea, două prize USB.

Noua cabină are un scaun Grammer Actimo XXL cu setări pentru reglarea sa orizontală și verticală, o funcție  de reglare lombară pneumatică și încălzirea scaunelor, toate în dotarea standard.

Noul joystick EMCV (Electric Main Control Valve) complet integrat în cotieră este o altă caracteristică standard din cabină, oferind operatorului un mod de control mai ușor și precis al brațului de ridicare și a echipamentelor. Funcțiile disponibile prin intermediul sistemului EMCV includ Întoarcerea automată la zona de săpat, Bucket Tilt Kick-out și sistemul de prevenire al șocurilor pentru un confort mai ridicat al operatorului.

tags: