Home Informaţii la zi E-Power Pipe, vedeta de la Bauma
E-Power Pipe, vedeta de la Bauma

E-Power Pipe, vedeta de la Bauma

0

www.herrenknecht.com

E-Power Pipe® este o metodă de lucru „trenchless” inovatoare pentru instalarea rapidă şi simplă a cablurilor subterane. Noua tehnologie de la Herrenknecht a fost nominalizată pentru premiul Bauma Innovation Award 2019.

Tehnologia oferă avantaje semnificative faţă de metoda convențională deschisă şi permite lucrul cu unităţi de diametru mai mic, la adâncimi mai mici, la viteză mai mare. Cu E-Power Pipe®, Herrenknecht a dezvoltat un nou model de instalare rapidă și sigură a țevilor de protecție pentru cabluri subterane cu diametru mic, pe distanțe lungi, de peste un kilometru.

Metoda presupune modificarea şi dezvoltarea unor metode clasice de foraj, la o adâncime cuprinsă între doi şi patru metri, fără a afecta peisajul prea mult. Inima sistemului este o mașină controlată de la distanţă, AVNS350XB, care are un diametru de excavare de 505 milimetri. Mașina poate efectua lucrări de mare precizie, chiar şi pe sub infrastructuri deja existente, cum ar fi alte conducte, căi ferate sau chiar cursuri de apă.

Utilajul poate efectua lucrări complxe, cum ar fi instalarea în paralel a mai multor linii de cablu, fiind echipată cu o pompă specială, dar şi o unitate hidraulică puternică. Cu ajutorul tehnologiei jet, pot fi săpate găuri cu diametre mici cu viteze mult mai mari şi pe distanţe mult mai lungi. La punctul de plecare, este instalată o unitate de împingere și tragere nou dezvoltată, iar forța ei de tracțiune este folosită pentru a împinge conductele și TBM de-a lungul rutei specificate, către punctul ţintă. Ulterior, protecția prefabricată a cablului, conducta, este conectată la țevile care se află încă în gaura de foraj și sunt trase înapoi și astfel, în gaura de foraj, rămâne doar conducta de protecţie, urmând introducerea cablurilor subterane.

Tehnologia modernă dezvoltată de Herrenknecht permite o instalare rapidă, cu zgomot redus. Eficiența E-Power Pipe® a fost deja demonstrată în mai multe proiecte pilot, dovedindu-se una extrem de prietenoasă cu mediul.