Home Informaţii la zi Fonduri europene pentru reabilitarea drumului dintre Suceava și Iași
Fonduri europene pentru reabilitarea drumului dintre Suceava și Iași

Fonduri europene pentru reabilitarea drumului dintre Suceava și Iași

0

Consiliul de Dezvoltare Regională Nord-Est a dat aviz favorabil proiectului ce prevede modernizarea cu fonduri europene a drumului interjudeţean dintre Suceava și Iași, pe o lungime de aproximativ 170 de kilometri.

Acest proiect, în valoare totală de 79,8 milioane de euro, va primi finanţare prin POR 2014-2020, axa 6-Infrastructură și este cel mai important proiect strategic al regiunii de dezvoltare nord-est deoarece asigură conectivitatea cu reţeaua europeană TEN-T.

Din cei 170 de kilometri care se vor moderniza, 74,66 vor fi reabilitaţi în judeţul Suceava, iar 94 de kilometri în judeţul Iași.

În şedinţa Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est au fost avizate pentru finanţare patru axe rutiere din această regiune, cea mai importantă fiind axa Iaşi-Suceava ce prevede reabilitarea de drumuri judeţene din cele două judeţe pe traseul Iaşi-Gropniţa-Coarnele Caprei-Belceşti-Scobinţi-Lespezi-Budeni-Dolhasca-Liteni-Udeşti-Bosanci-Ipoteşti-Suceava-Moara-Liteni-Zahareşti-Stroieşti-Vâlcele-Costâna-Dărmăneşti-DN2.