Home Informaţii la zi Grădinariu lucrează pentru IGSU
Grădinariu lucrează pentru IGSU

Grădinariu lucrează pentru IGSU

0

Importator, dar și producător specializat cu peste 23 de ani de experiență,  GRĂDINARIU Import Export este una dintre cele mai vechi companii din România cu activități extinse în domeniul utilajelor pentru: salubrizare, întreținere a drumurilor, situații de urgență, dar și construcții. Odată lansată comanda pentru echiparea unei mașini, nimic nu pare imposibil pentru specialiștii firmei. Calitatea sa de reprezentant al unor mărci cu renume internațional, producătoare de accesorii și utilaje de salubrizare, utilaje pentru construcții, utilaje pentru gestionarea deșeurilor și serviciilor publice, dar și mobilier urban, a întărit reputația sa de partener sigur și eficient, oferind totodată și soluții eficiente pentru diferite aplicații din industrie.

Cunoștințele acumulate de specialiștii firmei, dar și spațiile special dotate de producție au reprezentat de multe ori atuuri importante atunci când în cadrul licitațiilor naționale se solicită nu numai calitate la nivelul mașinilor sau echipamentelor, dar și specificații tehnice deosebite, unele strict legate de activitatea de salvare a vieților omenești. Din acest motiv, nu a fost o surpriză faptul că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a desemnat compania Grădinariu ca fiind câștigătoare în cadrul unei licitații cu un subiect extrem de important pentru noi toți: “creșterea rezistenței la dezastre a comunităților prin îmbunătățirea capabilităților de intervenție în situații de urgență generate de mai multe tipuri de risc: inundații, alunecări de teren, cutremure, eșecul utilităților publice și accidente în industrie.”

Practic, firma a fost aleasă să echipeze și livreze mai multe autocamioane echipate pentru astfel de intervenții, acestea având ca specificație tehnică specială necesitatea de a avea montat pe șasiu un sistem hidraulic de încărcare – descărcare cu cârlig. O specificație interesantă dar absolut necesară dacă ținem cont de faptul că IGSU este prima instituție din cadrul SNMSU care a reușit introducerea concepției de sisteme contaínerizate în România, în domeniul situațiilor de urgență.

O realizare tehnică, dar și o obligație pentru societate

Autocamioanele Renault K430 6×6 pregătite de către firma Grădinariu au câteva specificații speciale, precum un sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig. Capacitatea acestor camioane de a se deplasa pe orice tip de teren în orice condiții meteorologice datorită tracțiunii integrale pe toate cele trei punți trebuie să fie exploatată la maxim în caz de urgență prin dotări speciale ale suprastructurii. Domnul Andrei Grădinariu, directorul companiei afirma despre acest proiect special că: “am livrat autocamioane cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig în cadrul proiectului „Multi risc – modul I”, proiect realizat împreună  cu IGSU. Pentru compania noastră acest demers reprezintă deopotrivă o mare onoare și, în același timp, o mare responsabilitate la nivel social. Bucuria de a fi dus cu succes acest proiect la final este cu atât mai mare cu cât știm că prin acest demers comun vom contribui activ la îndeplinirea unui obiectiv extrem de important pentru cetățeni, respectiv apărarea acestora în fața diferitelor dezastre ce pot avea loc”.

Aceste camioane vor fi utilizate pentru situații critice, precum: transportul apei potabile sau pentru apa necesară realimentării mașinilor de intervenție, pentru transportul diferitelor materiale (nisip, pietriș, moloz, pământ etc.) pentru intervențiile în situații de inundație sau degajarea dărâmăturilor, alunecări de teren, precum și alte operațiuni în situații critice. Pentru toate aceste aplicații, datorită transmisiei 6×6 și gardei înalte, autocamionul poate rula pe toate tipurile de teren: asfalt, pământ, nisip, teren accidentat. Puterea motorului și axele ranforsate permit transportul sarcinilor de până la 20 de tone în deplină siguranță pe toate tipurile de teren.

Sistemul hidraulic cu cârlig montat pe camion oferă acestuia o versatilitate și o multifuncționalitate sporite, permițând realizarea unui număr mare de activități specifice, precum încărcarea unui container cisternă, container tip benă basculabilă, container multirol sau container cu benă metalică cu prelată.

Din punct de vedere al utilității lor, containerele multirol sunt utilizate pentru intervenții specializate pe când containerele cu benă metalică și prelată sunt utilizate la transportul anumitor echipamente speciale de intervenție în situații de urgență, precum: pompe, corturi, generatoare de curent, provizii șamd.

De asemenea, autocamionul cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig se poate transforma în platformă dedicată transportului de utilaje, fiind echipat cu punte de ancorare în podea. Totodată, principalul beneficiu constă în îmbunătățirea răspunsului serviciilor profesioniste pentru gamă largă de situații de urgență, dezvoltarea abilităților de bază pentru organizarea și managementul taberelor de sinistrați, precum și îmbunătățirea capabilităților de intervenție pentru misiuni de căutare-salvare.