Home Informaţii la zi Grupul Teraplast a deschis fabrica TeraSteel Serbia
Grupul Teraplast a deschis fabrica TeraSteel Serbia

Grupul Teraplast a deschis fabrica TeraSteel Serbia

0

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor a deschis pe 11 octombrie fabrica TeraSteel Serbia, specializată în producția de panouri sandwich. Acesta este prima fabrică din străinătate inaugurată după 1990 și aflată integral în proprietatea unei firme românești.

“Extinderea activității grupului Teraplast în Serbia, odată cu deschiderea fabricii din Leskovac este un nou pas în procesul nostru de dezvoltare, în linie cu obiectivele grupului pe termen lung. În 2018, pentru TeraSteel Serbia, țintim vânzări în valoare de 28 de milioane de euro, iar în ceea ce privește piețele deservite, majoritatea panourilor produse în această fabrică vor merge către piața din Serbia, dar și către export în țări din zona Balcanică”, a declarat Dorel Goia, preşedintele consiliului de administraţie al Teraplast.

Fabrica din Serbia are o capacitate de producție similară celei a subsidiarei TeraSteel Bistrița, unul dintre liderii pe piața de panouri sandwich, adică 2,2 milioane mp/an, dar și utilaje similare. TeraSteel Serbia va deservi în principal țări precum Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croaţia şi Muntenegru, dar si piețe secundare precum Ungaria, sudul României și nordul Greciei. Panourile sandwich sunt folosite în realizarea construcțiilor de tip industrial, precum hale, depozite, centre comerciale și depozite frigorifice.

În iunie 2017, Grupul Teraplast a cumpărat cu 4,3 milioane de euro producătorul de panouri sandwich Interlemind din Serbia. Fabrica va beneficia până la sfârșitul acestui an de investiții de 2,7 milioane de euro în dezvoltare şi capital de lucru de 4 milioane de euro.