Home Informaţii la zi HAMM HD 14i TT, noul compactor cu pneuri de la Wirtgen
HAMM HD 14i TT, noul compactor cu pneuri de la Wirtgen

HAMM HD 14i TT, noul compactor cu pneuri de la Wirtgen

0

Compactoarele pe pneuri din gama HD CompactLine sunt rapide și ușor de manevrat de către operator, fiind în același timp extrem de versatile, proprietarul lor fiind sigur că va găsi permanent de lucru pentru acest tip de utilaje. acestea potd fi utilizate cu aceleași rezultate bune pentru lucrările de construcții de infrastructură rutieră, cele de amenajare municipală sau, pentru organizarea parcurilor și grădinilor publice.

Noua gamă de compactoare pe pneuri de la HAMM acoperă gama de greutăți cuprinse între 1,5 și până la 4,5 t. În plus față de compactoarele cu cilindri tandem sau combinate (pneuri + cilindru), gama HD CompactLine a inclus întotdeauna și un compactor cu pneuri de dimensiuni reduse, utilaj care acum a primit un face-lift, sub numele HD 14i TT. „I”-ul din nume arată că îndeplinește cerințele standardului de emisie a gazelor de eșapament EU Stage V / EPA Tier 4.

O gamă de compactoare pe pneuri puternică și rezistentă

HD CompactLine de la HAMM este cea mai cuprinzătoare serie de compactoare din lume pe segmentul de echipamente compacte. Numai pentru piața germană, există în prezent 24 de tipuri de compactoare tandem pe pneuri disponibile, inclusiv compactorul modelul HD 14i TT. Seria este completată de mașinile specifice altor piețe din afara Europei, de exemplu.

Toate modelele din această serie sunt extrem de compacte, fiind ideale pentru șantierele mici sau cu spații de manevră reduse. Cele mai importante caracteristici ale acestora includ vizibilitatea perfectă datorită capotei motorului curbate, înălțimea redusă făcându-le simplu și rapid de transportat de la un șantier la altul, dar și o manevrabilitate uimitoare. În special este de remarcat sistemul în trei puncte al articulației între cele două punți, acesta oferind o stabilitate unică pe piață în timpul lucrului și o deplasare direcțională precisă.

Lățimea tamburului variază de la 0,80 la 1,38 m. De asemenea, gama cuprinde și modele care lucrează cu opțiunea de vibrare. Acestă gamă specială utilaje de compactare este polivalentă, ca și utilizare, dar și foarte prietenoasă din punctul de vedere al operării, putând fi utilizată la compactarea suprafețelor proaspăt asfaltate ale drumurilor rutiere, dar și pentru pământ sau la amenajarea suprafețelor verzi.

HD 14i TT: un facelift, dar și un motor nou

Cu o greutate operațională de aproximativ 4 t și o lățime de lucru de 1.276 mm, HD 14i TT este perfect atunci când este utilizat în cadrul lucrărilor de reparații rutiere sau a suprafețelor mici. El poate să își demonstreze calitățile sale superioare în special pe șantierele unde asfaltul trebuie compactat ușor, fără vibrații. Datorită dimensiunilor reduse, compactarea poate fi realizată fără efort și în spații extrem de înguste, chiar și pe lângă pereți sau borduri.

Sistemul său de acționare mecanică este economic și silențios, ceea ce reprezintă un atu suplimentar pentru utilizator, acest tip de utilaje fiind preferate de către primării atunci când există lucrări în interiorul aglomerărilor urbane. Motorul său Kubota dezvoltă o putere de 37,4 kW și îndeplinește cerințele îndeplinește cerințele standardului EU Stage V. Acesta are prevăzut pentru evacuarea gazelor arse cu un filtru DOC-DPF extrem de eficient și care nu necesită întreținere.

Vizibilitate optimă

Designul HD CompactLine iese în evidență datorită taliei “de viespe”, care garantează întotdeauna o vizibilitate

excelentă. Cu această schimbare de design, HAMM a crescut și mai mult gradul de vizibilitate al operatorului, îndeplinind astfel „standardul de câmp vizual” DIN EN 474, unul extrem de strict. Prin urmare, siguranța în timpul lucrului pe șantier este acum și mai mare, la fel și vizibilitatea asupra zonei care urmează să fie compactate.

Un utilaj de bază excelent, cu multe opționale

Echipamentul standard al HD 14i TT include elemente de confort unice, precum izolarea foarte bună a postului de conducere față de vibrații, dar și priza de 12 V. În plus, tabloul de comandă are un capac foarte rezistent, antivandalism. Din dotarea de bază a utilajului fac parte comenzi de siguranță precum cel de oprire a alimentării de la baterie sau funcții de lucru importante, precum sistemul de stropire cu apă sub presiune, absolut necesara atunci când se lucrează pe suprafețe bituminoase. La aceste dotări de bază se adaugă o gamă largă de opțiuni, inclusiv posibilitatea de încălzi scaunul operatorului, cabina ROPS și funcția de oprire automată a motorului, opțiune care garantează o funcționare economică și ecologică.

Funcționare simplă

Ca parte a gamei HD CompactLine, compactorul pe anvelope HD 14i TT este ușor și sigur de manevrat, fără a fi nevoie de o perioadă de pregătire anterioară. Accesul simplu, controalele minime și simbolurile unice, aranjate logic și inteligibile în orice limbă previn orice eroare posibilă de operare.

Compactoare pe pneuri HAMM pentru șantiere de mari dimensiuni

În plus față de modelul HD 14i TT, gama HAMM include și alte compactoare pe pneuri, precum HP 180i (greutate de lucru 8-18 t) și HP 280i (greutate de lucru 10-28 t). Cu o lățime de lucru de 2.084 mm, ambele sunt recomandate pentru proiecte ce presupun suprafețe mari. Utilizarea lor acoperă o gamă largă de lucrări, de la stabilizarea solului, reciclarea la rece cu compactare finală sau impermeabilizarea terenului în vederea așezării straturilor de pietriș ale infrastructurii rutiere, fără a uita pregătirea spațiilor verzi.

De asemenea, toate îndeplinesc directivele privind cele mai noi norme de emisii poluante. Unul dintre punctele forte, din punct de vedere tehnic, ale acestor compactoare din gama superioară este conceptul de sistem de contragreutăți inteligent, ce asigură rezultate optime de compactare și productivitate.

În plus, caracteristici precum sistemul polivalent de stropire cu apă cu sistem de aditivare, o inovație, dar și sistemul modern de deplasare, toate garantează o calitate a lucrărilor foarte bună și o productivitate ridicată.

Caracteristici principale ale cilindrului compactor tandem cu două seturi de roți HD 14i TT

  • Operare simplă, intuitivă și neutră din punct de vedere lingvistic,
  • Transport simplu, transbordare simplă,
  • Platformă șofer ergonomică,
  • Vizibilitate excelentă asupra anvelopelor, mașinii și șantierului,
  • Dimensiuni compacte.

 

Echipament general
Priză de 12 V, Articulație pivotantă în 3 puncte, Tablou de bord cu afişaj, martori de control şi comutatoare, Husă pentru tablou de bord cu posibilitate de închidere, Balustrade scară de acces, Întrerupător-separator de
baterie, Instalaţie de stropit cu apă sub presiune, cu comutator cu temporizator, Post şofer cu urcare pe ambele părţi, Sistem de direcţie hidrostatic, Platformă post şofer decuplată de la vibraţii, Ochet de agăţare faţă Compact-Line, Set de iluminat pentru utilizare pe drumuri publice

Echipament special
Cabină ROPS cu încălzire, Dispozitiv de monitorizare centură de siguranță, Radio, Prelată acoperiş de protecţie pe ROPS, Perdele termice, Funcție automata oprire motor, Claxon marşarier, Proiectoare de lucru, Girofar,
Capotă motor cu izolaţie fonică, Capac rezervor de apă, cu posibilitate de închidere, Robinet golire apă, Cuplă de remorcare, Unelte pentru bord.