Home Informaţii la zi Holcim România are un nou Director General
Holcim România are un nou Director General

Holcim România are un nou Director General

0

Horia Adrian, executiv român cu peste 18 ani de experiență de management în cadrul grupului LafargeHolcim, îl înlocuiește de la 1 februarie pe Sofiane Benmaghnia în poziția de Country CEO Holcim România. Sofiane Benmaghnia, care a condus operațiunile locale în ultimii doi ani, a ales să se dedice unor proiecte personale în afara grupului.

Totodată, Horia Adrian preia responsabilități regionale, prin rolul de Market Head LafargeHolcim pentru Europa emergentă, care cuprinde Serbia, Bulgaria, Moldova și Azerbaidjan. Managerii locali ai operațiunilor grupului din țările menționate vor raporta direct către acesta, iar noile poziții preluate de către Horia Adrian raportează direct către Marcel Cobuz. Acesta din urmă a fost numit în luna decembrie la conducerea operațiunilor LafargeHolcim pentru Regiunea Europa.

„Sunt bucuros să revin în cadrul Holcim România, compania în care mi-am început cariera, și în operațiunile din Europa, o regiune cu un istoric pozitiv în ceea ce privește performanța. Îi mulțumesc lui Sofiane pentru tot efortul depus și pentru progresul înregistrat în ultimii ani”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim România și Market Head Europa emergentă, care s-a alăturat grupului LafargeHolcim în anul 2000 ca manager de proiect pentru diviziile Betoane și Agregate ale Holcim România.

În intervalul 2004 – 2010 a activat ca Sales, Marketing & Logistics Director și apoi ca CEO pentru compania Garadagh Cement, subsidiara din Elveția a grupului Holcim. Rezultatele obținute și modelul său de management l-au recomandat pentru următoarele funcții de conducere în cadrul grupului, la conducerea Holcim Rusia, CEO pentru Europa de Est și zona CSI, CEO LafargeHolcim în Orientul Mijlociu. Înainte de a fi numit CEO al Holcim România, Horia Adrian a ocupat poziția de Head of Business Transformation pentru grupul LafargeHolcim.