Informaţii la ziNewsOnlineUtilaje terasiere

HX130 LCR, noul excavator de la Hyundai

Hyundai este un producător de utilaje pentru construcții apreciat în Europa datorită calității execuției fiecărei piese, dar și performanțelor în lucru ale mașinilor sale, datorate în mare măsură tehnologiilor de ultimă oră încorporate. De la motor la cabina operatorului, toate componentele poartă marca producătorului Hyundai, moderne și extrem de fiabile.

De curând, Hyundai a lansat noul model HX130 LCR, cel de-al treilea excavator compact din seria de produse HX, specialiștii din domeniu fiind de acord că este un produs cu adevărat reprezentativ pentru noul trend în domeniul mașinilor de construcții: costuri reduse de exploatare, performanțe mai bune decât variantele anterioare și un  suport tehnic permanent din partea reprezentanților locali. Mașina de 13 tone este disponibilă și într-o a doua configurație standard, HX130 LCRD, care include o lamă de buldozer. Noua mașină este modelul cu numărul 15 din seria HX.

LCR HX130 umple un spațiu important în gama de excavatoare Hyundai, cererea pentru utilaje de asemenea gabarit fiind în creştere pe piaţa europeană, datorită faptului că sunt extrem de versatile în spaţiile mici. Excavatorul HX130 LCR este propulsat de un motor diesel Perkins 854F Tier 4 final / Stage IIIB de 73,6 cai putere (55 kW). Astfel, când vine vorba despre performanță și productivitate, motorul și sistemul hidraulic al LCR-ului HX130 sunt imbatabile. Motorul său echipat cu filtru de particule (DPF) oferă o putere și o eficiență optimă a consumului de combustibil, fără a fi nevoie de SCR. Deci, utilizatorii nu au probleme cu AdBlue.

Tehnologia de vârf în dotarea standard

Modelul LCR are o greutate standard de operare de 12.700 kilograme, în timp ce greutatea standard a modelului LCRD este de 13.560 kilograme. Poate săpa până la 5,570 m, la o rază de acțiune maximă de 8,22 m. În versiunea standard, Hyundai HL130 LCR este echipat cu o cupă de 0,59 de metri cubi, care are o lăţime de 1.030 milimetri. Hyundai spune că utilajul HX130 LCR este o combinație de putere, performanță, confort, utilitate și siguranță. Și, ca toate utilajele Hyundai, noul excavator HX130 LCR este dotat cu tehnologie de vârf. De exemplu, acesta include ca echipament standard un monitor touchscreen interactiv, reglabil, de 8 inch (20,3 cm), în cabină.

Această versiune cu braţ din două bucăţi permite excavatorului să lucreze cu o acoperire mai mare, menținând, în același timp, un nivel scăzut de oscilaţie frontală a brațului în timpului lucrului. Articulaţia braţului este montată pe partea inferioară a acestuia, fiind ferită astfel de praful din șantier sau lovituri. Este o versiune solicitată în special de către companiile de construcţii care îşi desfăşoară activitatea în spaţii mici.

Un alt punct forte este sistemul AAVM Hyundai – sau All-Around View – un sistem opțional care oferă o vizualizare vizuală virtuală de 360 ​​° în jurul utilajului. Inclus în AAVM este sistemul IMOD (Intelligent Movement Object Detection), care sesizează și avertizează operatorul atunci când există obiecte sau oameni pe o rază de 5 metri de excavator. Sistemul AAVM oferă statusul de unul dintre cele mai sigure excavatoare din lume seriei Hyundai HX.

Motoare de ultimă generație, ce au înglobate tehnologii avansate de reducere a consumului, dar și de păstrare a unui grad extrem de redus de poluare, un design mai eficient de răcire pe verticală, un cuplaj electronic eficient al ventilatorului și noi circuite hidraulice, extrem de eficiente. Toate sunt înglobate acum în dotarea de serie a noilor excavatoare din seria Hyundai HX, contribuind împreună la o reducere a consumului de combustibil de până la nou procente față de modelele anterioare.

Sistemul hidraulic avansat include un modul electronic de lucru inovator „Boom Float”, care permite un control mai bun al său în timpul efectuării mișcărilor de lucru, un alt modul „Fine Swing” destinat reducerii balansului sarcinii și  creșterii vitezei de lucru per ciclu cu mai mult de 13%, comparativ cu modelele anterioare.

Modelul HX130 LCR oferă, de asemenea, un sistem de optimizare a puterii IPC (Intelligent Power Control), bazat pe gradul de încărcare, dar şi modul Eco Breaker pentru un debit de ulei optimizat şi un consum de carburant redus.  Astfel, numai din combinația câștigătoare: cicluri de lucru mai rapide și mai multă putere livrată, se obține o productivitate orară mai mare cu până la 5 procente comparativ cu modelele anterioare. S-au făcut îmbunătăţiri şi în ceea ce priveşte accesibilitatea operatorului sau echipelor de service la nivelul echipamentelor ce trebuiesc verificate periodic, astfel filtrele de carburant şi de aer fiind uşor de schimbat de la nivelul solului.

Ca și celelalte excavatoare din seria HX, Hyundai HX130 LCR, în ambele configurații, beneficiază de garanția standard de doi ani sau 3.000 de ore de funcţionare. De asemenea, Hyundai oferă cinci ani de acces liber la sistemul său de management de la distanță Hi-Mate, care oferă o varietate de servicii de monitorizare și diagnosticare de la distanță.

Similare

1 din 889