Informaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje pentru construcţii

HYUNDAI extinde gama de excavatoare pe roți cu noul model HW100A

Noua serie A de excavatoare pe roți de la HD Hyundai Construction Equipment Europe cu siguranță a atras atenția constructorilor din întreaga lume. Utilajele din această serie, cu greutatea cuprinsă între 6,5 și 10 t ilustrează perfect cele mai noi tendințe în domeniu, producătorul oferind operatorului un confort remarcabil, un panou de comandă și control modern, intuitiv, o vizibilitate foarte bună asupra câmpului de lucru dar și un nou motor Stage V de mare putere.

Lansat de curând, excavatorul pe roți HW100A cu o capacitate de 10 t este reprezentativ pentru întreaga gamă. Puterea mare și capacitatea de a lucra cu diferite echipamente îl caracterizează ca fiind unul dintre cele mai polivalente utilaje din clasa sa. Cu o transmisie puternică și o gamă largă de configurații ale șasiului, utilajul se integrează perfect pe orice tip de șantier, asigurând un randament foarte bun de lucru, dar și costuri de utilizare reduse. Practic, acesta este configurat direct din fabrică pentru a răspunde cel mai bine din punctul de vedere al performanței de lucru și al costurilor reduse unui anumit tip de șantiere sau anumitor activități specifice.

Mobil și polivalent

Pentru constructorii care caută un utilaj puternic, foarte manevrabil, și cu dimensiuni compacte excavatorul de 10 t de la Hyundai reprezintă o alegere perfectă. Atunci când a fost proiectat, specialiștii grupului au dorit să ofere operatorului un maxim de confort în timpul lucrului, acesta considerat ca fiind un criteriu cheie pentru orice șantier, alături de un mod de întreținere simplu și costuri de operare reduse.

 

Datorită unei bune echilibrări a echipamentelor, contragreutatea excavatorului HW100A este subțire, în plus raza de rotire a părții din spate este de numai 1.600 mm, ceea ce înseamnă că poate funcționa foarte ușor pe o singură cale de rulare atunci când este utilizat în cadrul șantierelor rutiere. Utilajul are disponibile trei moduri de direcție, astfel având asigurată o manevrabilitate crescută atunci când lucrează pe șantiere cu spații înguste:

– sistemul de direcție pentru două roți folosește numai roțile din față pentru a se întoarce, asigurând însă o stabilitate maximă atunci când se deplasează cu viteză,

– direcția pe patru roți acționează diferit pentru cele din spate, rotindu-le în direcția opusă roților din față și reducând raza de virare de la 5.738 mm la doar 3.697 mm,

– a treia opțiune este direcția crab, care rotește roțile din față și din spate în aceeași direcție. Aceasta poate fi folosită pentru a manevra utilajul în diagonală într-un spațiu îngust sau pentru a-l îndepărta în siguranță de un perete sau de o zonă de excavare.

Puternic și precis

Întreaga putere de lucru este asigurată de un motor diesel Hyundai D34 de ultimă generație, cu sistem de post-tratament a gazelor arse de evacuare care include un catalizator de oxidare diesel (DOC), un filtru de particule diesel (DPF) și un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR). Acest motor, care îndeplinește cerințele normelor de reducere a poluării Stage V nu necesită un circuit suplimentar de recirculare a gazelor de eșapament (EGR), contribuind astfel la reducerea consumului de combustibil și la costuri de întreținere mai mici.

Motorul puternic dezvoltă 100 CP și un cuplu maxim de 460 Nm disponibil la turații joase, de doar 1.400 rpm. De asemenea, utilizează un turbocompresor cu presiune variabilă, care furnizează un flux optim de aer către motor indiferent de condițiile de lucru pe șantier. La fel ca și la gama de excavatoare grele Hyundai, operatorul pot alege între trei moduri de putere – Power, Standard și Economy.

Robust și durabil

Șasiul rigid este prevăzut cu axe pentru sarcini grele (heavy-duty) cu întreținere redusă, fiind construit pentru a rezista la cele mai dure solicitări pe perioade lungi de timp. Transmisia este conectată direct la puntea din spate, astfel asigurându-se o gardă la sol optimă. HW100A se bazează pe un sistem avansat de frâne cu disc, fiind posibilă utilizarea pompei hidraulice la 100% din capacitate pentru deplasare sau pentru a frâna utilajul.

Transmisia este mecanică cu două trepte și pentru deplasare se utilizează un motor hidrostatic cu două trepte. Acest lucru permite operatorului să aleagă viteza maximă de deplasare în funcție de fiecare șantier, fără a putea depăși viteza maximă de 40 km/h.

Brațul de bază este format din două piese la care se adaugă contra-brațul cu rază lungă de săpare. Această configurație îi permite să realizeze sarcini complexe precum să sape chiar la lângă roți sau să ridice/descarce cupa într-un camion situat chiar lângă el, un avantaj enorm pentru șantierele rutiere, unde de obicei toată activitatea se desfășoară pe o lățime echivalentă cu o cale de rulare. Raza maximă de săpare este de 7.820 mm, în timp ce adâncimea maximă de săpare este de 4.245 mm. Capacitatea de ridicare pe o rază de 5 m variază de la 1,55 tone cu brațul orientat lateral și până la 2,33 tone cu brațul spre partea din față a utilajului și lama coborâtă.

Clienții pot alege între o lamă de buldozer montată în partea față și un sistem de calaje independente pentru partea din spate, o bară frontală cu lamă de buldozer montată în spate sau calaje față și spate. Toate opțiunile sunt interschimbabile pe același utilaj, fiind montare cu șuruburi.

În ciuda dimensiunilor compact, HW100A oferă un acces ușor operatorului și echipelor de service, direct de la nivelul solului, pentru activitățile uzuale de întreținere. Utilajul a fost prevăzut cu uși largi de acces în spate și pe laterale, informațiile privind perioadele și specificul fiecărui modul de întreținere fiind disponibile direct de pe monitorul din cabină.

Confortul operatorului

Operatorul se bucură de un mediu de lucru unic, de înaltă calitate, acesta fiind oferit pentru excavatorul HW100A în dotarea standard. O coloană de direcție complet reglabilă și un scaun al operatorului montat pe perne de aer și încălzit oferă propriul confort în timpul lucrului. Controlul mișcărilor de lucru ale utilajului este simplu, cu ajutorul joystick-ului, precum și prin diferite butoane de comandă montate pe capetele manetelor sistemului servo. Un ecran tactil de 8 inchi, oferă toate datele de lucru și informații despre controlul diferitelor funcții.

Operatorul beneficiază si de un radio DAB cu conectivitate la telefonul mobil prin Bluetooth. Sistemul de monitorizare telematică Hi-Mate de la Hyundai este de asemenea disponibil, directorii de flote putând să mențină un control simplu și eficient la nivelul lucrărilor de service și întreținere pentru toate utilajele.

 

Caracteristicile tehnice ale excavatorului Hyundai HW100A

  • Motorul Hyundai D34 este compatibil cu cerințele normelor de poluare Stage V, având integrate sistemele de filtrare DOC/DPF/SCR,
  • Putere maximă de lucru de 100 CP și un cuplu nominal de 460 Nm,
  • Masă operațională cuprinsă între 10.700 și 11.000 kg,
  • Mediu confortabil pentru operator, ce include un monitor tactil de 8 inchi,
  • Trei moduri de lucru și trei moduri de gestionare a puterii,
  • Sistemul hidraulic de detectare a sarcinii (load sensing) permite mai multe mișcări în același timp și cu o precizie sporită,
  • Mișcările de ridicare/coborâre ale brațului sunt mai rapide, mai precise și cu pierderi mici de material, ceea ce duce la creșterea vizibilă a randamentului,
  • Sistem de direcție pe două roți, pe patru roți (cu reducerea razei de virare cu peste 2 m), sau deplasare crab ce oferă o manevrabilitate maximă,
  • Mobil și polivalent.

Similare

1 din 935