NewsUtilaje pentru construcţii

Inovație și sustenabilitate: impact maxim pentru standul DEVELON

DEVELON, fost Doosan Construction Equipment, va participa pentru prima dată sub noua denumire la ediția 2024 a Expoziției INTERMAT, în perioada 24-27 aprilie 2024, la Paris, Franța. Standul Develon se dorește a fi unul care să atragă un număr cât mai mare de vizitatori profesioniști prin prezentarea unor noi game de utilaje și a noi tehnologii digitale de ultimă generație, toate în premieră mondială.

Prezentările vor include prima demonstrație a unei noi game de utilaje de construcții autonome, cu control de la distanță. Unele dintre acestea au fost deja prezentate presei, precum utilajul Concept-X 2.0, care probabil va fi vedeta standului, dar și buldozerul autonom DD100-CX și excavatorul autonom pe șenile DX225-CX.

Despre prezentările DEVELON în cadrul INTERMAT

Prezentările grupului Develon vor reuni atât secțiunile de afișare statică, prin standul interior, cât și secțiunile demonstrative,  care vor fi prezente pentru prima dată în zona exterioară a expoziției Intermat. Astfel, standul Develon este un stand cu două niveluri de prezentare care acoperă o suprafață de 2.024 mp.

Develon va prezenta următoarele utilaje:

Stand interior

DTL35-7               Încărcător compact pe senile

DD130-7              Buldozer compact

DL80TL-7             Încărcător compact pe pneuri

DX10Z-7 / DX17Z-7 / DX27Z-7 / DX85R-7                Mini-excavatoare

DX20ZE / 14W-EREV / DL250-FCEV           Zero emisii

DX230WMH-7   Manipulator de materiale

DX530LC-7K       Excavator pe șenile

Stand exterior – demonstrații

DA30-7 Basculantă articulată

DX100WR-7       Mini-excavator pe roți

DL420CVT-7       Încărcător pe pneuri

CONCEPT-X 2.0 Buldozer cu cablu

CONCEPT-X 2.0 Excavator cu cablu

Toate prezentările Develon la INTERMAT vor fi grupate în jurul a patru direcții de dezvoltare tehnologică: Reducerea carbonului, Going Green, Compact și Inovație, cu accent principal pe noile utilaje și tehnologii inovatoare care susțin reducerea emisiilor de carbon și o durabilitate mai largă, văzute ca un răspuns la criza climatică mondială.

Reducerea emisiilor de carbon

Standul Develon de la Intermat va prezenta noi soluții pentru reducerea emisiilor de carbon în domeniul construcțiilor, prezentând atât tehnologii cu emisii zero, cât și cu emisii reduse:

Tehnologii cu emisii zero (Energiile viitorului) – în premieră la INTERMAT va fi prezentat mini-excavatorul DX20ZE, primul excavator electric produs în serie de către Develon. Acest excavator de 2 tone combină caracteristici de protejare a mediului și oamenilor, precum un nivel de zgomot redus și emisii zero de carbon, cu performanțe  tehnice superioare, care se regăsesc în următoarea generație a familiei de mini-excavatoare din seria DX-7.

Alături de DX20ZE la Intermat va fi prezent și conceptul de vehicul electric 14W-EREV, cel mai avansat utilaj de ultimă generație. Acest excavator electric cu roți este proiectat ca funcționând pe baza unui un sistem de acționare cu regenerare (eDrive), având inclus un sistem avansat de rotire (eSwing) și sisteme de lucru eWorking care asigură o eficiență maximă, totul cu zero emisii de carbon.

În completarea acestei zone de utilaje cu combustibili alternativi va fi prezent și un utilaj electric cu pile de combustie DL250-FCEV, cu un design versatil, dezvoltat pe baza unei singure platforme, ceea ce  permite echiparea sa cu un pachet de energie cu pile de combustie care funcționează pe hidrogen, dar care poate fi utilizat și ca BEV (vehicul electric cu baterie), prin instalarea unui pachet de baterii.

Utilaje cu emisii reduse – Develon va prezenta, de asemenea, o serie de soluții tehnologice pentru utilaje cu emisii reduse, bazate pe tehnologii de economisire a combustibilului și pe utilizarea biocombustibililor, precum HVO și GTL.

Tehnologiile de economisire a combustibilului vor fi prezentate în zona de demonstrații prin intermediul buldozerului Concept-X 2.0 DD100-CX și a excavatorului pe șenile DX225-CX. Un alt sistem de economisire a combustibilului expus la Intermat este echipamentul de control 3D pus la dispoziția operatorilor care vor lucra pe excavatorul și buldozerul numite generic Concept-X 2.0, dar care este inclus în tehnologia de lucru a buldozerului DD130-7 și mini-excavatorului DX85R-7.

Economii semnificative de combustibil se vor face, conform prezentărilor de presă ale producătorului, și prin intermediul transmisiei CVT a încărcătorului frontal DL420CVT-7 de la Develon, care va fi prezentat în zona de demonstrații, acesta fiind echipat cu această ocazie cu noul sistem de siguranță, unic în lume, cunoscut sub numele de „cupă transparentă”, o altă premieră pentru Intermat. Cupa Transparentă este primul sistem de siguranță de acest tip care oferă o soluție unică de prevenire a pericolelor ce apar prin existența punctelor moarte, adică a unghiurilor cu vizibilitate zero, din fața cupelor încărcătoarelor cu roți.

Un alt sistem alternativ de economisire a combustibilului, creat de specialiștii de la Develon, este sistemul hidraulic Virtual Bleed Off (VBO) (D-ECOPOWER) care este inclus în cea mai recentă versiune a excavatorului pe șenile DX530LC-7K de 53 t, care va fi prezent în standul interior.

Printre soluțiile de reducere a consumului de combustibil prezentate în premieră la INTERMAT se numără și tehnologia Full Electric Hydraulic (FEH), care este similară cu sistemul D-ECOPOWER VBO. Practic, este un sistem VBO fără echipamentul hidraulic. Sistemul FEH va fi instalat pe excavatorul Concept-X 2.0 de la Intermat.

Going Green

Going Green este un afișaj prezent în cadrul standului Develon de la INTERMAT și care arată poziționarea companiei ca partener „verde” pentru clienții din zona construcțiilor. Acesta poate fi urmărit prin intermediul etichetelor de identificare pe utilaje, care oferă o comunicare clară a acreditărilor lor ecologice [cum ar fi compatibilitatea HVO (diesel verde) sau Umplut cu bio-ulei etc. De asemenea, această etichetă acoperă și activitatea de Control al Contaminării pentru uleiul biologic/organic furnizat de Develon direct de pe linia de asamblare ca primă umplere.

Compact

O zonă importantă din standul interior va fi dedicată noii game de echipamente compacte de la Develon, dintre care multe vor fi afișate pentru prima dată la Intermat. Aceasta va include noul DTL35-7, primul model de încărcător compact pe șenile al companiei. DTL35-7 are caracteristici impresionante, care îl deosebesc de concurenții săi. Vizitatorii vor vedea, de asemenea, pentru prima dată noul model de buldozer DD130-7 de la Develon, ce include numeroase noutăți tehnologice, acesta oferind posibilitatea de finisare exactă a suprafețelor pentru proiectele de construcții rezidențiale și comerciale ușoare.

Noile mini-excavatoare Develon prezente pentru prima dată la Intermat includ modelele DX10Z-7 de 1,16 tone, DX17Z-7 de 1,85 tone, DX27Z-7 de 2,8 tone și DX85R-7 de 8 tone. Toate modelele noi oferă performanțe sporite, stabilitate optimă, versatilitate suplimentară, confort sporit pentru operator, controlabilitate, durabilitate, ușurință în întreținere și service.

Un alt utilaj compact de la Develon care va fi prezent la INTERMAT este mini-excavatorul cu roți DX100WR-7 de 10,7 tone, o altă premieră mondială. Acesta va fi prezent în zona de demonstrații și va fi echipat cu un tiltrotator.

De asemenea, zona de utilaje compacte va mai include încărcătorul compact pe pneuri DL80TL-7, prezentat pentru prima dată la INTERMAT, ce face parte dintr-o gamă de cinci modele de încărcătoare compacte pe pneuri cu mase cuprinse între 3,5 și până la 5 tone.

Inovaţie

Tema Inovație acoperă noile game de utilaje electrice și alimentate cu hidrogen, inclusiv modelele DX20ZE, DL250-FCEV și 14W-EREV sau echipamentul unic în lume Transparent Bucket. De asemenea, aici sunt prezentate  tehnologiile digitale, care vor fi prezentate prin afișaje pe ecrane și monitoare montate în clădirea principală a standului interior, cum ar fi Develon Smart Quarry, platforma digitală Develon DXP și sistemele Develon Fleet Management.

Soluția Smart Quarry integrează toate procesele de gestionare implicate în derularea unui șantier de carieră, de la preluarea comenzilor până la vânzări, prin utilizarea tehnologiei TIC de urmărire a șantierului, scopul lor fiind acela de a crește productivitatea cu costuri și resurse de timp minime.

Develon va promova, de asemenea, cea mai recentă versiune a sistemului de monitorizare wireless de ultimă generație al companiei, Develon Fleet Management, conceput special pentru gama sa de utilaje noi. Oferind informații cuprinzătoare despre performanța mașinilor într-un mod dual (satelit, rețea mobilă), acest sistem telematic oferă o soluție web de gestionare a flotei și a activelor, care este foarte utilă pentru gestionarea performanței și securității utilajelor precum și pentru promovarea întreținerii preventive.

Similare

1 din 857