Informaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje de cariera si minerit

Kleemann: echipamente pentru înaltă performanță

Noua instalație de sortare mobilă, de înaltă performanță, MOBISCREEN MSS 802(i) EVO, produsă de către Wirtgen a fost special proiectată pentru a face față cerințelor tuturor tipurilor de șantiere din întreaga lume, indiferent de condițiile climaterice. Specialiștii de la Kleemann au mizat pe designul său practic, oferind posibilitatea fiecărui client de al configura în funcție de utilizare, scopul fiind acela de a garanta un randament ridicat, indiferent dacă lucrează într-o carieră în munți sau reciclează materiale provenite din demolări.

Când a proiectat noul utilaj de sortare MOBISCREEN MSS 802(i) EVO, care înlocuiește modelul MS 15 Z, Kleemann a pus în mod deliberat un mare accent pe modul său de utilizare de către operator. Tehnologia din spatele procesului de sortare este simplă și sigură. În consecință, noua instalație impresionează nu numai prin avantajele sale tehnologice, ci și prin designul ergonomic, controlul optimizat al procesului de producție și întreținerea sa simplă.

Mobilitate înaltă, ușor de adaptat oricărui șantier

Datorită echipamentului special de control proporțional al șasiului, acest utilaj ultramodern de sortare poate fi rapid deplasat acolo unde este necesară prezența sa, cu ajutorul unui trailer cu podea coborâtă. Noul echipament MOBISCREEN MSS 802(i) EVO vine cu un sistem de pliere a benzilor transportoare laterale pentru descărcare, astfel că acestea nu mai trebuie dezasamblate în vederea transportării, ceea ce reduce semnificativ timpul de punere în funcțiune pe o nouă locație.

Capacul buncărului de alimentare, care poate fi rabatat în 3 părți permite utilizarea pe diferite tipuri de șantier și alimentarea optimă cu diferite materiale a echipamentelor de concasare datorită înălțimii sale reduse de descărcare. Utilajul poate utiliza numeroase tipuri de site cu ochiuri de dimensiuni diferite, ceea ce face ca MSS 802(i) EVO să poată fi alimentat cu diferite tipuri de materiale, reducând timpii de pornire ai instalației, precum și necesarul de personal și costurile de operare.

Pentru a optimiza capacitatea de sortare, unghiul de înclinare al ramei sitei poate fi reglat pentru diferite poziții între 15,4 și până la 20°. Trecerea ușoară și rapidă de la o sită cu 3 fracții la una cu 2 fracții reprezintă unul dintre punctele forte ale MSS 802(i) EVO, făcând posibilă producerea a două sau trei tipuri de sorturi finale, la dimensiunea aleasă de proprietar. Procesul de înlocuire a acestora este rapid și ușor.

 

Simplu de utilizat și ergonomic, pentru mai mult confort și siguranță

Pornirea automată reduce erorile de operare precum și perioada necesară pentru pregătirea operatorilor de pe aceste utilaje. Toate comenzile importante și funcțiile de control pot fi controlate de la distanță de către operator, astfel asigurându-se un grad înalt de securitate a acestuia în timpul lucrului. Utilizarea simplă a echipamentului de sortare este garantată și prin accesul rapid la componentele importante ce trebuie inspectate periodic, dar și de soluțiile inteligente de curățare automată care reduc timpii de staționare necesari întreținerii.

De fapt, tehnologia Kleemann este dezvoltată pornind de la ideea de a ușura munca de zi cu zi a operatorilor, precum, de exemplu, iluminatul cu LED-uri oferit în dotarea standard. La cerere, este disponibil și un sistem de iluminat premium, pe șantierele unde spațiile de lucru și platformele de încărcare acoperă spații mari.

Eficient și precis, ideal pentru asigurarea unui flux optim de material

Pentru întreg fluxul de concasare, optimizarea funcționării echipamentelor de sortare este esențială. Doar sincronizarea perfectă a tuturor utilajelor din cadrul fluxului permite ca întreaga stație să atingă o productivitate ridicată, cu costuri de operare minime.

Noul echipament de sortare mobil produs de Kleemann destinat materialelor supradimensionate reprezintă un exemplu perfect al înaltului randament de lucru oferit de întreaga gamă de utilaje de ultimă generație. Acesta are o bandă transportoare principală cu viteză continuu reglabilă, o caracteristică a tuturor conveierelor dezvoltate de Kleeman, astfel asigurându-se transportul unei cantități mari de material spre sita de sortare dar și o utilizare optimă a întregii suprafețe a acesteia. În plus, banda transportoare principală are o înălțime de descărcare mai mare, opțional aceasta putând fi extinsă hidraulic, ceea ce duce la realizarea unor depozite de material sortat cu volum mai mare.

Noul echipament de sortare MOBISCREEN MSS 802(i) EVO poate fi utilizat împreună cu toate instalațiile de concasare din seriile EVO și PRO, optimizând întregul proces de producție și oferind un grad mai mare de siguranță în timpul lucrului. Sistemul automat de control al înălțimii depozitului de material concasat, indispensabil pentru reglarea automată a întregului proces de producție, poate fi instalat pe orice tip de bandă principală transportoare.

Familia PRO de concasoare de la Kleeman

Producătorul german de sisteme de concasare și sortare Kleemann, parte a grupului Wirtgen, a lansat în ultimul an mai multe tipuri de concasoare și sisteme de sortare mobile. Astfel, concasorul cu con mobil MOBICONE MCO 90(i) EVO2 este special proiectat și construit pentru a asigura prelucrarea eficientă a celor mai dure materiale, putând de asemenea să lucreze în condiții de eficiență maximă, ca și unitate secundară de producție, împreună cu noul concasor cu impact MOBICAT MC 110(i) EVO2. Amândouă sunt proiectate pentru a oferi cel mai bun randament precum și sorturi de calitate pentru orice aplicație de șantier ce presupune utilizarea materialelor de construcții.

Atât noua gamă de concasoare cu impact cât și cele de concasoare cu con se disting printr-o  rentabilitate ridicată în utilizare, tehnologia de inteligentă control garantând o calitate înaltă a sorturilor finale.

Noua generație EVO2 a integrat mai multe tehnologii noi, precum sistemul CFS – Continuous Feed System ce garantează o alimentare continuă a concasorului și, astfel, o productivitate zilnică cu până la 10% mai mare. Ciurul dublu de presortare separă eficient partea fină din material înainte ca aceasta să intre în procesul de concasare, iar acest lucru duce la creșterea productivității. Acest aspect îmbunătățește capacitatea totală de procesare a întregii stații și ameliorează, de exemplu, performanțele concasoarele cu con care lucrează la nivelul de prelucrare secundară.

De asemenea, lansarea noului concasor cu impact Kleemann, MOBIREX MR 130(i) PRO cu acționare integral electrică în cadrul Bauma 2022 este conceput ca o legătură între utilajele prezentului și generația următoare, acesta putându-se cupla la o sursă de alimentare externă, atunci când există această posibilitate. Conform declarațiilor producătorului, noul concasor cu impact asigură cel mai mic consum de energie, calculată pentru o tonă de produs finit.

De asemenea, noua interfața de operare SPECTIVE, care reprezintă legătura dintre operator și utilaj, face parte din ultima generație de sisteme digitale cu programare intuitivă. Acest nou concept de control digital are o structură simplă și revoluționează controlul instalației datorită funcțiilor sale complete. Panoul tactil de 12 inch a fost optimizat în ceea ce privește orientarea operatorului, iar telecomenzile permit controlul instalației de la distanță. În același timp, SPECTIVE CONNECT trimite toate informațiile legate de funcționarea echipamentului către telefoane inteligente, permițând un control 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Similare

1 din 890