Home Constructii Exploatari de suprafata si subteran KLEEMANN în Australia: exploatarea minereului de fier cu echipamente mobile
KLEEMANN în Australia: exploatarea minereului de fier cu echipamente mobile

KLEEMANN în Australia: exploatarea minereului de fier cu echipamente mobile

0

Continentul australian este bogat în resurse minerale, iar creşterea imensă a cererii de oţel a dus extracţia de minereu de fier pe culmi înalte. Minereul de fier este extras de către minerii de suprafaţă, care taie depozitele de la suprafaţă, strat cu strat sau cu ajutorul metodei de foraj şi dinamitare.

KIMBERLEY METALS GROUP

În anul 2011, Kimberley Metals Group (KMG) a lansat „Ridges Iron Ore Project,” o mină nouă în regiunea Kimberley din vestul Australiei. Aici, minereul de fier este extras din creasta munţilor şi este transportat cu basculantele la o locaţie centrală, unde este prelucrat. Procesul de prelucrare în sine este realizat de firma SJ Crushing, un subcontractant al KMG. „Pentru noi, provocarea majoră a reprezentat-o procesul rapid de la depunerea ofertei la o producţie de 500 de tone pe oră”, a declarat Neil Fitzpatrick, Manager de proiect în cadrul SJ Crushing, vorbind despre cerinţele proiectului.

COMBINAŢIA A PATRU UTILAJE KLEEMANN MOBILE

SJ Crushing a găsit soluţia potrivită alături de Kleemann. „Directorul şi proprietarul SJ Crushing, Steve Crabbe, a înţeles clar că, pentru a obţine contractul, avea nevoie de un avantaj decisiv. Şi a descoperit acest avantaj în echipamentul fabricat de Kleemann, cu design robust şi concept de alimentare diesel-electrică” a continuat Neil Fitzpatrick. Crabbe a luat cunoştinţă de existenţa companiei Kleemann în cadrul târgului Bauma şi a luat legătura cu aceasta la primirea cererii de ofertă pentru proiectul în cauză. Soluţia mobilă, constând dintr-un concasor mobil cu fălci MOBICAT MC 125 Z şi trei concasoare secundare MOBICONE MCO 13 S, a fost dezvoltată în strânsă colaborare cu experţii Kleemann din Germania.

Deoarece durata proiectului anticipate iniţial era foarte scurtă, de numai patru ani, curând a devenit foarte clar faptul că soluţia trebuia să fie una mobilă. Echipamentul din carieră poate fi mutat rapid în cazul în care condiţiile sau cerinţele se schimbă.

DIMENSIUNI DE INTRARE DE PANA LA 1.000 MM LUNGIME , PRODUS FINAL DE 0-10 MM

La concasarea primară, materialul extras cu excavatorul dupa puşcare, cu o granulaţie de 0-1.000 mm, este alimentat în concasorul mobil cu fălci MOBICAT MC 125 Z, concasor prevăzut cu ciur activ de presortare şi evacuare a sterilului, unde este spart cu un raport de 1:4, rezultând un material util, cu granulaţie de 0 – 250 mm.

Concasarea secundară se face în trepte, concasoarele mobile cu con MOBICON MCO 13 S fiind prevăzute cu ciur de presortare cu trei etaje care sunt montatea în lanţ. Astfel materialul de pe etajul inferior şi partial cel de pe etajul mijlociu al ciurului de presortare este transferat direct la concasorul următor.

În acest mod conurile concasoarelor nu sunt încărcate inutil cu material mărunt, asigurându-se o productivitate ridicată de peste 600 t/h de material de foarte bună calitate cu granulaţie finală de 0 – 10 mm.

Utilajele funcţionează în două ture, zi şi noapte, şapte zile pe săptămână, şi din acest motiv, asigurarea unui service post vânzare excelent este extrem de importantă. Conform afirmaţiei lui Neil Fitzpatrick, „asistenţa fiabilă asigurată de Wirtgen Australia a fost un factor decisiv”, iar filiala grupului australian Wirtgen este amplasată optim pentru a răspunde acestei cerinţe, asigurând asistenţă clienţilor importanţi din regiune, care exploatează numeroasele freze miniere de suprafaţă, cu un regim de funcţionare de 24 de ore.

Kleemann GmbH este partea Wirtgen Group, un grup international de companii în curs de extindere, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul utilajelor de construcţie. Grupul cuprinde patru mărci foarte cunoscute:

Wirtgen, Vögele, Hamm şi Kleemann, care îşi au uzinele principale în Germania, dar şi unităţi de producţie locale în Brazilia, China şi India. Suportul clienţi este asigurat pe plan global prin intermediul a 55 de reprezentanţe de vânzări şi service.