Home Informaţii la zi KLEEMANN mărește performanța stațiilor sale de sortare
KLEEMANN mărește performanța stațiilor sale de sortare

KLEEMANN mărește performanța stațiilor sale de sortare

0

Pentru a garanta o capacitate mare de sortare, producătorul german Kleemann, parte a grupului Wirtgen, oferă acum constructorilor din întreaga lume două stații de sortare cu o capacitate de aprovizionare ce poate atinge 750 t/h.

MOBISCREEN MS 1202 și MS 1203 sunt disponibile cu două sau trei punți de sortare, acestea oferind o suprafață de 12 mp pentru sitele de la nivelul superior și mijlociu și de 11 mp pentru ultim sită. Această organizare face posibilă o producție de piatră sortată de până la 750 de tone/oră.

De fapt, ce aduc nou aceste stații de sortare pentru a garanta totdeauna o productivitate mare? Aiko Fischer, director de produs pentru instalațiile de sortare de la Kleemann, spune: “Pentru a obține aceste rezultate ridicate, fluxul de material trebuie să fie bine proiectat. Kleemann a dimensionat astfel cu generozitate buncărul de alimentare, acesta având un volum de 10 mc. Chiar și în cazul unei alimentări discontinue, volumul mare al buncărului asigură furnizarea continuă de material. Transportoarele cu lățime mare garantează un flux de material permanent, iar motorul diesel cu un cuplu mare asigură putere constantă”.

Reglarea perfectă, o garanție a unei calități înalte
„În afară de informațiile legate de performanța utilajelor, măsurată în tone pe oră,  nu uităm însă cele mai importante aspecte: posibilitatea de a regla unghiului și amplitudinea fiecărui ciur, în funcție de materialele concasate cu care sunt alimentate și de proprietățile acestora. Pe lângă alegerea sitei adecvate, selectarea corectă a acestor parametri decide în cele din urmă randamentul orar și calitatea sorturilor finale “, continuă prezentarea Fischer.
Ambele sisteme de sortare pot lucra perfect cu stațiile de concasoare din seria Kleemann EVO, cât și cu cele din seria PRO. Practic, cu cât materialul concasat este mai fin iar cantitatea finală sortată trebuie să fie mai mare, cu atât suprafața sitelor de sortare trebuie să fie mai mare.

Gata pentru orice tip de carieră

Ca și în cazul altor instalații de sortare din seria MOBISCREEN, noile unități MS 1202 / MS 1203 sunt acționate de sisteme hidraulice eficiente și puternice. Opțiunea Dual Power permite, de asemenea, ca echipamentele să fie acționate alternativ doar de energie electrică, ceea ce mărește și mai mult eficiența și reduce zgomotul și poluarea.
Dar noua serie de stații de sortare de la Kleemann se remarcă și prin faptul că acestea pot fi utilizate pentru diferite tipuri de aplicații de carieră, remarcându-se prin posibilitatea ca utilizatorul lor să poată alege dintr-un număr mare de forme, dar și prin faptul că pot fi rapid transportate de la un loc de sortare la altul.

Kleemann oferă o selecție largă de ciururi cu diferite forme: pătrate, dreptunghiulare sau cu margine eliptică, utilizatorul putând alege, în funcție de aplicație, materialul din care acestea sunt făcute: oțel sau plastic. Dar pentru ca stațiile de sortare să poată fi cu adevărat utile pentru cât mai multe  aplicații, acestea trebuie să poată fi ușor transportate de la un șantier la altul, iar demontarea și apoi pregătirea lor pentru un nou site de lucru trebuie să se realizeze într-un timp cât mai scurt. Faptul că seriile MS 1202 / MS 1203 îndeplinesc cu brio aceste condiții cerute de către utilizatori, la fac ca fiind una dintre cele mai mari instalații mobile de sortare din lume care pot fi transportate fără a fi demontate.

tags: