Home Informaţii la zi KOMATSU WB93R-8, BACK IN BUSINESS
KOMATSU WB93R-8, BACK IN BUSINESS

KOMATSU WB93R-8, BACK IN BUSINESS

0

Buldoexcavatoarele Komatsu se numără printre cele mai solicitate utilaje terasiere de către constructorii din România, cu precădere în anii 2006 –  2008, ani în care au fost înregistrate vânzări record de utilaje pentru construcții. Un succes bazat pe capacitatea producătorului japonez, dar și a distribuitorului pentru România a utilajelor terasiere Komatsu, compania Marcom, să ofere atât utilajul, cât și serviciile necesare constructorilor români.

Un utilaj puternic, (performante de top),  dotat cu o cabină excelentă din punctul de vedere al operatorului, acesta putând lucra timp îndelungat fără probleme, un service de calitate rapid, acestea sunt câteva dintre atuurile importante ale gamei de buldoexcavatoare Komatsu, fără a uita consumul orar redus de combustibil.

Anul 2018 aduce noul model de buldoexcavator Komatsu, cu motorizare STAGE 4 / TIER 4f, primele livrări din Europa urmând a se realiza în România. În perioada imediat următoare va fi introdus si modelul cu roti egale, Komatsu WB97S-5, un echipament extrem de robust și puternic, gata să facă față celor mai grele aplicații de intervenție.

Domnul Răzvan Marcu, Sales & Marketing Manager MARCOM RMC’94 SRL ne declara la începutul lunii septembrie că deja există un număr important de comenzi pentru noul model Komatsu WB93R-8: “Încrederea constructorilor din România în acest utilaj care încă nu a putut fi văzut fizic, dovedește că cele câteva mii de unități vândute anterior au fost apreciate de clienți, că performanțele și fiabilitate dovedite anterior își spun cuvântul în decizia de a achiziționa din nou. Clienții au siguranța că un utilaj din generația nouă Komatsu nu poate fi decât unul care să corespundă celor mai ridicate așteptări”.

Puternic, dar și economic

Komatsu produce sau achiziționează cele mai performante componente pentru utilajele sale, reușind astfel să ofere pieței mondiale de construcții, cu o funcționare optimă, rezistente în timp la uzura puternică specifică șantierelor. Elementul principal al unui utilaj rămâne însă motorul, acesta împreună cu sistemele de control electronic oferind în cele din urmă performanțele cerute de către toți constructorii, și anume o putere mare și un consum mic orar de combustibil. Un alt element extrem de important îl reprezintă sistemul hidraulic de care depinde în mare măsură finețea lucrărilor, consumul de combustibil și confortul operatorilor.

Putem remarca din acest punct de vedere performanța noii game de buldoexcavatoare Komatsu WB93R-8, acestea fiind dotate cu motoare de ultimă generație ce satisfac cerințele EU STAGE 4/TIER 4f. Acestea, deși au o cilindree mai mică, oferă o putere mai mare, mai precis de 102 CP, comparativ cu cei 99,2 CP ai modelului similar anterior, în condițiile în care și consumul este acum mai mic cu 3%.

Noul buldoexcavator Komatsu WB93R-8 este cu puțin mai greu decât predecesorul (8.130 față de 8.070 kg), stabilitatea rămânând la cel mai înalt nivel.. Pe de altă parte, dotarea sa cu tehnologii de ultimă oră oferă proprietarului posibilitatea de lucra cu o mașină extrem de eficientă, și deci, cu costuri reduse. Astfel, Komatsu oferă sistemul ECO în dotarea standard. Acesta asigură exact puterea necesară pentru fiecare tip de activitate, motorul având astfel un consum mai redus de combustibil, deoarece nu este obligat să lucreze permanent la capacitate maximă.

Constructorul japonez consideră că acest utilaj este fără rival pe piața internațională din punct de vedere al vizibilității, soluția amplasării țevii de eșapament și decuparea bonetei cabinei oferind un câmp vizibil perfect pentru operator atât la deplasare cât și la încărcarea basculantelor. Designul întregului utilaj este unul modern, un adevărat state-of-art în domeniu, cabina fiind privilegiată  din acest punct de vedere, fiind dotată la cel mai înalt nivel.

Operatorul, ca de obicei, este în centrul atenției proiectanților de la Komatsu, acesta primind o cabină bine izolată, cu un nivel redus al zgomotului și vibrațiilor, dar și sigură, îndeplinind cele mai severe cerințe ale testelor ROPS și FOPS. Scaunul ergonomic a fost proiectat cu scopul de a reduce oboseala acumulată în timpul orelor lungi de lucru, operatorul putând lucra astfel eficient întreaga zi.

Monitorul color de înaltă rezoluție de 7 inchi este de asemenea cel mai evoluat de pe piață oferă informații cheie pentru operator, precum consumul instantaneu, dar și rapoarte despre consumul săptămânal sau lunar, ghid pentru a lucra economic, alerte legate de intervalele de service și întreținere șamd. Informațiile sunt ușor de citit, fiind prezentate numai informațiile relevante pentru operator, acesta având astfel la îndemână cel mai sigur mod de creștere a productivității.

Suntem mândri de noul buldoexcavator Komatsu WB93R-8: reprezintă un pas înainte față de modelul anterior, care la rândului lui a fost unul de mare succes printre constructorii (români). Noul buldoexcavator este mai puternic, mai economic, oferă o cabină spațioasă și comenzi simple, intuitive, iar sistemul de monitorizare prin satelit KOMTRAX 3G este cu adevărat un mijloc extrem de eficient pentru a obține cea mai bună productivitate a utilajului, dar și o exploatare rațională a acestuia. În concluzie, este un utilaj extrem de eficient și modern, și credem că va avea un succes deosebit în piața din România” – Constantin Marcu, director general Marcom RMC’94.